Винилови тапети за боядисване

Винилови тапети за боядисване
Тапети винилови за полагане на стени

Преди няколко десет години в териториите на Русия започнаха да се използват в производството на различни опаковки от хлоровинил, които не позволили на течността да влезе в контакт с хартията, поради което продуктите са опаковани от стомана в произведени хартиени кутии. След известно време на пазара се появиха винилови финиширащи материали, затова на страницата на тази статия на сайта "intdom-remon.ru" ще ви кажем как правилно да лепираме виниловите тапети за боядисване.

Винилови тапети за боядисване
Винил тапети живопис.

Видове тапети от винил

Днес специална популярност се печели от винил тапет за рисуване. Понякога, за да се постигне изобретателният дизайн и утвърденият интериор на помещението, е необходимо да се боядисат. За боядисване, трябва да си купите специален тапет от винил за рисуване. Обикновено те са доста тежки, но са устойчиви на механични повреди. Лепилото за тях трябва да бъде избрано подходящо. Тяхната живопис трябва да се извършва само от ролка.

Днес пазарът на строителни материали има голям избор от перилни винилни тапети. Когато ги избирате, трябва внимателно да проучите инструкциите, тъй като те имат различна степен на водоустойчивост. Някои от тях са подходящи за използване в кухни, които могат да се мият периодично, докато други са подходящи за лепене на стените на банята.

Винилови тапети за боядисване
Премахнете старото покритие със шпатула

Въпросът за подмяната на вътрешните стени също е доста важен. Ако планирате да промените интериора и сте решили да премахнете старото подобно покритие, първо трябва да направите перфорация върху повърхността на старото покритие, като премахнете неговите водоустойчиви свойства. Това може да се направи с ролка с метални шипове. След това повърхността трябва да се навлажни и след известно време да ги отстраните, като използвате шпатула.

Свойства и характеристики

Основата на винил тапет се състои от няколко слоя: от дъното - хартия или нетъкан плат, на върха - поливинилхлорид, Това покритие предпазва от механични повреди и различни замърсители.

Винилови тапети за боядисване
Винилно залепване на тапети


Те имат редица предимства:

 • устойчив, издръжлив и устойчив на механичен стрес;
 • залепването им е достатъчно лесно;
 • с помощта на такива тапети е достатъчно лесно да се симулира необичайна и уникална повърхностна структура;
 • набор от различни чертежи и цветни решения.

Те обаче имат и недостатъците си и един от най-значимите недостатъци е невъзможността им да "дишат", в резултат на което може да се образува кондензация, което от своя страна насърчава възпроизводството на мухъл и бактерии. Ето защо при избора е необходимо да се даде предимство на по-скъпите материали за винилно довършване, които нямат такъв недостатък.

Винилови тапети за боядисване
Комплект инструменти за поставяне на стени

Правила за поставяне

Много статии и ръководства са написани за това как виниловите тапети са боядисани за боядисване, но преди всичко е необходимо преди да започнете работата, внимателно да прегледате и изучите всички нюанси.

 1. Залепването на стените трябва да започне с подготовката на поставената повърхност, всички подготвителни мерки са основно подобни при поставянето на стени с хартиени тапети. В допълнение към това не се препоръчва използването на пълнител на базата на PVA, също е необходимо да се нанесе допълнителен грунд върху стените преди поставянето, което ще помогне на материала за довършване да се хване по-бързо.

  Винилови тапети за боядисване
  Подготовка на стени за поставяне

 2. Преди винил тапет да започне да ги лепи, трябва да се подготвят. Те са нарязани на ленти, като се вземе предвид разстоянието до ставата на шаблона и припокриването. По време на рязане, за да се запази целостта на картината, те трябва да бъдат сгънати лице в лице и да съответстват на шаблона. В този случай следващото платно трябва да бъде изместено с два сантиметра.

  Винилови тапети за боядисване
  Приготвяне на глутинов разтвор

 3. Приготвяне на лепило. Както вече споменахме по-горе за тяхното залепване, лепилото трябва да бъде закупено специално. Пазарът на строителни материали днес предлага достатъчно голям избор от лепила, особено за залепване с винил тапети, това лепило може да бъде подходящо за всички видове винил тапети. Лепилото има специален състав, който след прилагането му дава ефект на плъзгане, за регулиране на фугите. Адхезивният нетъкан материал трябва да се използва само за тапети, където долният слой е нетъкан. Такова лепило е достатъчно, за да се приложи към поставената стена, за удобството да се работи с нея, обикновено се боядиса.

  Винилови тапети за боядисване
  Полагане на стени с тапети

 4. Винил тапети под картината в ъгъла на стаята е подобна на технологията за залепване на хартия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винилКак да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винил
Винилно тапетиране върху нетъкана основаВинилно тапетиране върху нетъкана основа
Боята за тапет под боя е избрана правилноБоята за тапет под боя е избрана правилно
Как да покрием тапетите за рисуване?Как да покрием тапетите за рисуване?
Изборът на боя за тапети за боядисванеИзборът на боя за тапети за боядисване
Тапет хартия Как да ги лепилоТапет хартия Как да ги лепило
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Стенни тапети за интериорен дизайн на помещенияСтенни тапети за интериорен дизайн на помещения
Кои тапети да изберете за кухнята?Кои тапети да изберете за кухнята?
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
» » Винилови тапети за боядисване