Цялата истина за нетъканите тапети и здравето

Въпросът за вредността на нетъкан тапет

Има мнение, че нетъкан тапет е вредно за човешкото тяло, но за да разберем това, първо трябва да разберем какъв е този материал.

Флизелин е нетъкан материал с целулозна основа, който се обработва със специални импрегнации, след което се комбинира с вискозни или полимерни влакна. Полученият материал наподобява тъканта както на допир, така и визуално, е достатъчно силен, устойчив на разкъсване, абразия и влага.

линии

Флизелин, благодарение на широка гама от характеристики, се използва днес в различни области, а не само за тапети:

  • търговия - за опаковане на стоки;
  • полиграфията - като основа за банери;
  • Производство на шевни машини - за облицовки;
  • Технология - за производство на машинни тампони и различни покрития.

Флизелин материал може да се даде всяка сянка, което позволява да се реализират различни дизайнерски идеи.

Има ли опасност от нетъкан тапет?

Преди да разберете дали тапетът flizeline е вредно, важно е да отбележите, че дори обикновената хартия може да бъде опасна за здравето при определени условия.

Риск от пожар от нетъкан тапетИ тъй като материалът е нещо като хартия, може да се предположи, че съществува вероятност от вреда. При производството на тапети се използват различни пълнители, добавки, бои и синтетични влакна, но трябва да се отбележи, че подобни компоненти съдържат най-обикновените материали за декорация на хартия.

Често най-горния слой на винил е винил, който се прилага към повърхността, за да се създаде модел облекчение, и този материал може да се нарече потенциално опасни, тъй като тя отделя формалдехид.Това вещество е отровно и в определени концентрации може да навреди на тялото. Най-голямата опасност от изпарение е по време на горенето, тъй като концентрацията на формалдехид се увеличава значително, а също и продуктите на бои, лепило и други вещества.

Но в защита на тапет, че си струва да се каже, че те разпределят минималното количество вредни вещества, освен че стаята не е затворена. Що се отнася до огъня, самата тя носи опасност и най-малкото е неразумно да се говори за вредата от изгарянето на декоративни материали.

Безопасен тапет

Безопасността на тапетите, както и други материали за довършителни работи до голяма степен зависи от качеството на източника.

Несправедливите производители използват материали с ниски разходи за производство на продукти, чието качество оставя много да се желае. Такива продукти могат да бъдат опасни за здравето.

За да не се купува случайно фалшификат, е необходимо да се следват няколко препоръки, които ще позволят да се идентифицира висококачествен нетъкан материал от евтин аналог.

  1. Изборът на нетъкан тапет за къщата, не трябва да запишете и купуват евтини продукти, защото качеството на материалите, цената ще бъде подходяща.
  2. Ако виждате хартия за рязането на ролката, а не за влакнестата тъкан, не би трябвало да купувате такъв продукт.
  3. Добрият материал не може да бъде деформиран, той се простира леко като плат и стегнат. Ето защо, ако тапетът без усилие се пръсне и се смачква, това е фалшива.
  4. При залепване на тапетите от нетъкан текстил, лепилото трябва да се постави върху стената, а не върху лентата, и това трябва да се посочи от производителя на ролката.
  5. Проверете качеството на материала ще помогне съответния сертификат, който продавачът трябва да покаже по искане на купувача.

Като се има предвид всички аргументи, да се отговори на въпроса за нетъкан тапет са вредни или не, можете да определено - не.

Знаейки как да избере най-подходящите материали за довършителни работи, потребителят ще може да се защити от покупката на фалшификат, който може да бъде вредно за здравето.

В допълнение, се препоръчва да се купуват тапети не на пазара, а в специализирани магазини, в които има всички необходими документи, потвърждаващи качеството на продуктите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винилКак да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винил
Как правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапетиКак правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапети
Винилно тапетиране върху нетъкана основаВинилно тапетиране върху нетъкана основа
Кои тапети са подходящи за залата?Кои тапети са подходящи за залата?
Лепкави тапети върху гипсокартонЛепкави тапети върху гипсокартон
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Фото тапетите на тавана все още са на модаФото тапетите на тавана все още са на мода
Лепило за нетъкан тапетЛепило за нетъкан тапет
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
» » Цялата истина за нетъканите тапети и здравето