Течен тапет за стени

И така, течен тапет. Какво е това? И защо те се радват на все по-голяма популярност? В тази статия ще се опитаме да ги опознаем по-добре.
Нека да започнем с определението. Течни тапети, те също се наричат ​​"Датска мазилка"са смес, състояща се от следните основни компоненти: лепило за тапети, хартия, целулоза, памук или коприна, всички материали са екологично чисти, което в нашата възраст е доста критично.
Може би всичко това ще изглежда за някой твърде сложен, но изобщо не е така, защото дори и начинаещ може да работи с този материал, и качеството на работата ще бъде на ниво професионалист. За да започнете да работите с течни тапети, ще имате нужда от минимум инструменти, малко теория и разбира се желание.


Течен тапет, с изключение на огромните естетически качества, изпълняват и много допълнителни, много полезни функции, върху които можете да останете по-подробни. Течните тапети за стените забележително скриват нередностите си, като ви спасяват от предварителната подготовка на повърхностите, т.е. "убивате две птици с един камък". Завършената повърхност е пореста структура, мека на пипане такива забележителни качества, като добра топло и звукоизолация, така че стените ви винаги да са топли и никакви допълнителни звуци няма да ви разстроят.
Течен тапет защото стените са антистатични, така че те не привличат прах за себе си, а също така не абсорбират миризми, което намалява грижите им до минимум. Също така този материал абсолютно не се страхува от ниските температури, което го прави незаменим, когато декорирате лятна къща в страната например. Течните тапети не се страхуват от механични повреди, по-точно можете лесно да ги поправите, ако е необходимо, изисква само разведена композиция и вашите умения. Важен фактор е спазването от този материал към всички изисквания на съвременните стандарти за противопожарна безопасност.
И сега ще разгледаме метода на прилагане на този забележителен материал. Първо трябва да подготвите стените. За да направите това, първо премахнете остатъците от стари тапети, кал, мръсотия. След това е необходимо да се нанесе върху повърхността на грунда, който се използва като специален грунд или маслена боя. След това подготвяме самия тапет, за който ще ви е необходим капацитет с подходящ обем, например басейн. Налейте 6 литра вода в контейнера, съдържанието на торбата, разбъркайте я с ръка така, че да няма компресирани буци и я изсипете в подготвена топла вода. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна маса. Полученият материал остарява за известно време, но отнема до 12 часа. След това масата отново се смесва с ръка, за да се избегнат следи от лепило. Добавете малко повече вода (около един литър), което ще улесни прилагането на тапет на повърхността. Нанасяме течни тапети на части с помощта на специална пластмасова пластина, наречена мистрия. Съставът се прилага при широки движения хоризонтално, докато е важно да се покрие цялата стена от ъгъл на ъгъл с разтвор от една партида. След 1-2 часа се препоръчва повърхността да се заглажда с мистрия, докато се намокри във вода. В стаята, по време на работа, температурата на въздуха трябва да бъде поне + 15 ° С, влажност 55-70. Течният тапет напълно изсъхва след около 48 часа. Вижте също и видеоклипа "Рисуване на течни тапети".
Така, както виждате, всичко не е трудно. Пожелаваме ви приятна работа и чудесен резултат!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течният тапет в банята е най-доброто решениеТечният тапет в банята е най-доброто решение
Течен тапет със собствени ръце, които правят и прилагатТечен тапет със собствени ръце, които правят и прилагат
Приложение на течни тапети, psi и минусиПриложение на течни тапети, psi и минуси
Какво трябва да помисля, преди да приложите течни тапети?Какво трябва да помисля, преди да приложите течни тапети?
Тапети или декоративна мазилка за избор на брашноТапети или декоративна мазилка за избор на брашно
Стикер за стенаСтикер за стена
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Фасадна версия на течни тапетиФасадна версия на течни тапети
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
» » Течен тапет за стени