Течният тапет в банята е най-доброто решение

течен тапет в банята снимка

Свикнали сме, че банята е традиционно декорирана с керамични плочки. След като плочките бяха направени в едноцветни, имаше картини върху керамика и различни модели, а популярността на подобно довършване направи ново поскъпване.

По-късно в ярката глава на някого дойде идеята да опитате да поставите тапета за банята. По този начин можете да дадете на вече познатите баня съвсем различен облик, оригинален и нестандартен.

Тапети в банята снимка
Тапети в банята снимка

За съжаление, конвенционалните тапети са твърде изложени на влага, така че използването им при условия на висока влажност, за да ги сложите леко, е неикономично, тъй като това ще изисква честа подмяна. Ако тапетът за хартия не изчезне с цели панделки, тогава почете и похвали лепилото, което сте използвали, но вие, в този случай, ще видите, че се е появил през хартията. Така че идеята с тапет може да се нарече напълно неуспешна, ако не и за една "но". С правилния избор на тапет, положителните страни ще бъдат много повече от отрицателни. И тук ще дойдете в помощ на течни тапети в банята, произведени и използвани от най-новите технологии.

течен тапет в банята
Течен тапет в банята снимка

Плюсове и минуси на почистване тапети в банята

Въпреки факта, че някои, страхувайки се от иновации и не знаят достатъчно информация, предпочитат опции, които са изпитани по времето, тапетите за баня в банята са придобили огромна популярност. Вече по силата на самото си име става ясно, че поне от хигроскопичност те са точно защитени. И те могат да бъдат почистени от мръсотия, прах, гъбички и други външни замърсители, те отново ще бъдат нови и ще продължат да служат надеждно.

Миящ се тапет в банята
Миящ се тапет в банята

Смята се, че такива тапети не се ексфолират и не набъбват и следователно са приемливи за декориране на помещения с висока влажност. Въпреки това, опитни хора, които са имали такава радост по стените на банята си, твърдят, че почистването не е особено различно от обикновен тапет, в смисъл, че също толкова добре падне стените, а не след няколко дни и няколко месеца по-късно. И въпреки че можете да направите тапет лепило себе си и да спестите на специалисти в полагането на плочки, в крайна сметка, икономиката тук не мирише. Но ако искате да променяте дизайна често, трябва да се радвате, че стените не изискват специална подготовка, но ако искате да използвате течни тапети в банята, все още трябва да се върти.

Течни тапети и техните предимства

Течен тапет за бани - един вид новост, която бързо влезе в употреба и придоби популярност. Те ги използват за завършване на различни стаи и те винаги изглеждат актуални и на място. И с добре подбран интериор, всяка стая става уникална и уникална.

Течен тапет в банята
Течен тапет в банята

Сред предимствата на течни тапети е тяхната издръжливост. Те могат да служат толкова много, че скоро ще изискват подмяна, не защото са се влошили, а защото са отегчени. Екологичната съвместимост може да се отдаде и на предимствата на нов тип декорация на стени. Както знаете, влагата влияе положително върху развитието на различни бактерии и микроби, а ако поставите течни тапети в банята, можете да спрете появата на малки обитатели и мухъл по стените. Като част от тапета има естествени компоненти, които имат антистатични свойства. Така че няма алергия ужасна за тези, които се страхуват от прах, който се натрупва върху обикновени тапети.

Течен тапет - миещ се тапет за бани
Течен тапет - миещ се тапет за бани

Еластичността на течния адхезивен материал спомага за прилагането на тапет без много трудности и специални умения. Дори и след прилагането, ще имате възможност да се уверите, че течният тапет в банята гарантира звукоизолация, запазва топлината и е абсолютно неприличен на миризми. И въпреки че в тази стая не е от значение следният аспект, струва си да се спомене за това: течният тапет не изгаря.

Течните тапети за баните са екологични и не изгарят
Течните тапети за баните са екологични и не изгарят

Ако по някаква причина мястото на такава декорация на стените е повредено, тогава е изключително лесно да се направи замяна. Достатъчно е просто да премахнете парче, което нарушава хармонията и отново да приложите тапета. В този случай дори не е нужно да избирате шаблон, който да съответства на ръбовете, тъй като безшевното покритие няма следи в местата, където една линия се припокрива с друга.

Течен тапет в банята (снимка) - безшевна стена
Течен тапет в банята (снимка) - безшевна стена

Така че, можете да обобщите предимствата на течни тапети, които, уви, дори не разполагат с миещи се тапети за бани:

трайност;
Екологична съвместимост;
гъвкавост;
Липса на склонност към изгаряне;
звукоизолация;
Задържане на топлина;
Освобождаване от миризми;
Устойчивост на влага;
Отсъствие на шевове в ставите;
Лесно се заменя.

Състав на течни тапети

Външно, течните тапети за бани изглеждат като текстурирана декоративна мазилка или боя. Сходството е в принципа на приложение, въпреки че крайният резултат е значително различен. В магазините те не бива да се търсят сред обичайните тапети, чиито ролки украсяват стените на търговската зала. Течните тапети се продават в пластмасови торбички и изглеждат като сух прах. Съставът на такъв прах е много разнообразен. Тук и памучни или целулозни влакна, както и състав, който помага за фиксиране на тапетите по стените и бои с отлично качество. Поради задължителната наличност на целулозни влакна, течни тапети и получи името. И точно като миещия се тапет за банята, те се съхраняват благодарение на свързващата лепилна основа.

Течен тапет в банята (състав)
Течен тапет в банята (състав)

В зависимост от добросъвестността на производителя тапетите могат да бъдат добавени към слюда или сушени водорасли, евентуално трохи от дървесна кора. Специфичните допълнения не оказват влияние върху качеството на тапета, но само ще придадат нюанси на аромата им.

Как минусите на течните тапети се превърнаха в плюсовеВсички тези предимства включват течен тапет за бани като идеален продукт за декорация на стени. И дори ако повечето от тях са изхвърлени, оставяйки само способността за топлоизолация и влагоустойчивост, това е достатъчно, за да се откажат от плочки и други традиционни материали.

След прилагане на течни тапети в банята на стената изглежда като огромно количество зърнени култури. Може да си помислите, че стената е била покрита с кърпа. Подобен ефект може да бъде постигнат чрез използване на стъклени стени, но тяхното минус при отсъствие на екологичност.

Течен тапет в банята (структура)
Течен тапет в банята (структура)

Освен това, преди да приложите тапет, с изключение на течността, трябва да проведете предварително противогъбично лечение на стените. И за да поставите течен тапет в банята, такива предпазни мерки не са необходими, освен по искане на собственика.

Причината за дискусиите за известно време беше въпросът за необходимостта от покриване на течни тапети за бани със слой лак. Всъщност, такава необходимост беше, когато се появиха само на пазара. При първото развитие целулозните влакна са прекалено податливи на влага по стените и се абсорбират оптимистично.

Течен тапет може да се използва в места с пряко проникване на влага
Течен тапет може да се използва в места с пряко проникване на влага

Производителите подчертаха, че тези, които желаят да поставят течни тапети в банята, могат да обвиняват себе си и да не претендират на производителите. Тези първи тапети за кратък период на работа в мокри помещения се превърнаха в подути и смачкани слоеве. Въпреки това няма ограничения за съвършенство и скоро всички недостатъци бяха взети под внимание, отстранени и заменени от добродетели. Текущият течен тапет, напротив, успешно се бори срещу замъгляването на огледалата в баните и спестява дървени мебели от повишена влажност и температурни промени. Това е, днес, течен тапет в банята е най-добре, тъй като след завършване на работата на стените абсолютно престанат да възприемат пара и водни пръски.

Как и какво да приложите течни тапети

Правилният метод за нанасяне на течни тапети включва няколко етапа:

Стените са внимателно грундирани със специално съединение.
Грундът е фиксиран с водоустойчив лак, който няма цвят.
На сухата смес се дава консистенция не дебела, но не течна заквасена сметана, съответно, с инструкции на опаковката.
Тапетът се поставя на стената.

Можете да направите това по два начина: спрей с пластмасов поплавък и по-лесен - изваждане на малки части от състава с валяк за боядисване и използване на пистолет. Размерът на ролката може да бъде избран според размерите на банята.
Ако се нуждаете от плоска повърхност, малко малко количество се разстила върху рендето и се нанася равномерно върху стената. Дръжте рендето се препоръчва под малък ъгъл, не повече от 15 градуса, така че да не се придържа към стената напълно.

За най-добър ефект нанесете материала в посока от ъгъла на светлината към обратното. След няколко часа трябва отново да вървите по стената, като я намокрите с малко вода.
Ако решите да направите повърхността неравномерна, тогава просто трябва да приложите течен тапет, използвайки пулверизатор или пистолет. Температурата в помещението не трябва да надвишава 15 градуса.

Можете да прилагате течни тапети в банята за няколко часа. Уверете се, че резултатът ще надмине всички очаквания. Как да приложите течен тапет, можете да разгледате в следния видеоклип:

Уют в дома ви!

Ако статията ви е полезна, споделете я с приятелите си, като кликнете върху иконата на вашата социална мрежа. Благодаря ви!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самозалепващи тапети за баняСамозалепващи тапети за баня
Дизайн на стая със световна карта на стенатаДизайн на стая със световна карта на стената
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Фото тапети във вашия домФото тапети във вашия дом
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
Как да разлепя тапет лепило без бучки?Как да разлепя тапет лепило без бучки?
Как да изберем красив и сигурен тапетКак да изберем красив и сигурен тапет
Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
» » Течният тапет в банята е най-доброто решение