Как да не направим грешка при избора на линолеум?

Линолеум за дома

Как да изберем линолеум за къщата? Този въпрос е загрижен за много собственици в навечерието на ремонта.

Покритие за пода - това не е само здравето и безопасността на домакинството, но и комфорта и комфорта в апартамента.
Водоустойчив, издръжлив, гъвкав и лесен за почистване подово покритие - това, разбира се, линолеум. Един от най-добрите днешни съвременни материали и е все още най-икономичен. Асортиментът в магазините за строителни материали е страхотен, а правилният избор често е много труден.

Далеч не всеки избере да помещава подово покритие на цената. Повечето купувачи се интересуват от представянето и дизайна си. Преди да си купите добра идея да напишете списък на изискванията за бъдеща настилка и да посъветвате как да изберете правилния линолеум.

Какъв материал е това?

Днес линолеумът се произвежда не само от синтетични материали, но и от естествени материали. Линолеумното бельо се състои от няколко слоя. Едната от тях е фибростъкло, което се използва за подсилване. Това е този слой, който прави линолеумното бельо силно, не се разкъсва и не се поддава на разтягане.

Структура на битова линолеум

Структура на битова линолеум.

Междинният слой от стъклени влакна е покрит с поливинилхлоридна пяна отдолу и отгоре. Най-горният слой от PVC е отпечатан и покрит с прозрачен слой от PVC, който служи като защита, но в производството е скъп.

Тъй като този слой е по-дебел, толкова по-скъпо е покритието, но е по-устойчиво на износване. Изберете материала за пода с дебелината на защитния слой. Ако е 0.15-0.25 мм - подът е идеален за детска стая или спалня. Дебелината на защитния слой е повече от 0,25 мм - подовото покритие е предназначено за кухня или коридор.

Днес има три вида линолеум:

  • за търговски помещения;
  • за жилищни сгради (или домакински);
  • комбинирана настилка (нарича се също така подсилено домакинство или полуобработа).

Линолеумът за жилищни сгради има своите недостатъци, особености и предимства. За магазина не "подхлъзна" линолеум за комерсиални цели вместо домакински или обратно, трябва да знаете какво ви трябва. Например, несъмнено плюс на домакинството - неговата по-демократична цена.

Видове линолеумОсновната собственост на подовата настилка е дълготрайността. Завършване на ремонтни работи в къщата, искам да вярвам, че избраният материал за пода ще служи за най-малко 10 години. Първото нещо, което трябва да разберете от консултанта, е продължителността на подовата настилка.

В едно домакинство, покриващо го прави около 4 години. Производителят дава гаранция за този период и предполага, че повърхността ще бъде максимално натоварена и ще бъде засегната от различни химикали.

Тук трябва да се има предвид, че подовете на детската стая или стаята на възрастните хора няма да получат пълен товар. Но банята или кухнята - място, където хората постоянно. Ето защо, експертите тук съветват да полагат линолеум за търговски цели, защото неговият гаранционен срок е около 20 години.

Безопасност първо. Екологичният характер на линолеума за битови нужди трябва да бъде много висок. Можете да прецените това по компонентите на покритието.

Колкото повече линолеум в състава на естествените компоненти, толкова по-висок е екологичният индекс, но експлоатационният живот е по-нисък. Избираме златната средна.Топлоизолацията на битовите линолеуми е важно качество, което не бива да забравяте. Особено, ако изберете материала за пода в детската стая.

Разнообразие от цветни разтвори на линолеумДецата не са лесно принудени да носят чорапи или чехли, а повечето игри са на пода. И за да не рискувате здравето на децата, изберете линолеум с подсилена топлоизолация.

Важно качество на линолеума за дома е травмата. Линолеумът не трябва да се плъзга! Те казват, че текстурираното покритие не изглежда толкова елегантно, колкото лъскавото, но е по-безопасно за домакинството.

И последното нещо, което трябва да обърнете внимание е качеството на линолеума като добро. Поради това е по-добре да го купите в магазини, където експерт може да ви посъветва и където има по-малка вероятност да закупите продукти с лошо качество.

Как да изберем линолеум?

Изберете линолеум за апартамент е лесно, знаейки няколко тайни. За коридора или коридора идеалната дебелина на защитния слой е от 0.3 до 0.4 мм. В помещения с ниска пропускливост материалът за пода със защитно покритие от 0,15-0,25 mm ще бъде добър.

Не трябва да забравяме, че милиметрите на цената не са дебелината на подовата настилка, а дебелината на защитния филм.

Изборът на подови настилки за вашата къща, ние трябва да помним, че тя трябва да бъде безопасна за околната среда и устойчиви на износване. Някои производители покриват линолеумното ленено със специален защитен агент, като например лак, което значително увеличава експлоатационния живот на материала и го прави лесен за почистване на такъв под.

В допълнение, лаковото съединение балансира неравностите, които не могат да бъдат забелязани от окото и предотвратяват проникването на различни механични примеси в повърхностния филм. Линолеум, лакиран, е много удобен на кухненския под или трапезарията.

Съвременният линолеум има друг защитен слой. Това е антибактериален тънък слой. Той съдържа сребърни йони, които, комбинирани с молекули на навлажнения въздух, унищожават патогенните бактерии. Подът е обеззаразен. Ето защо, на първо място, е по-добре да поставите подовата настилка в детската стая.

Как да решим цветовата гама?

След като се взимат качествените характеристики на даден материал за под, е необходимо да се определи цвета на бъдещото подово покритие.

Цветът е като нов елемент във вътрешността на къщата. Той може да развесели, да даде уют и може да направи избяга от стаята, доколкото е възможно.

Визуално увеличава пространството на подовете на студени и светли нюанси. Напълнете стаята с комфорт може да топли цветове. Една повтаряща се рисунка от същия тип може да успокои и да се отпусне, докато контрастиращите геометрични фигури се успокоят и запълват с енергия. Една абстрактна дискретна рисунка на подовата настилка ще подчертае и засенчи елементи от интериора или мебелите в къщата.

Сега сте готови да изберете линолеум за апартамент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
Какво е по-добре да изберете ламинат или линолеумКакво е по-добре да изберете ламинат или линолеум
Как да изберем добър битов линолеумКак да изберем добър битов линолеум
Как да изберем антистатичен линолеум от tarkettКак да изберем антистатичен линолеум от tarkett
Каква е дебелината на линолеумаКаква е дебелината на линолеума
Какво определя цената на линолеумаКакво определя цената на линолеума
Определя се от цената на естествения линолеумОпределя се от цената на естествения линолеум
Подово отопление под линолеумПодово отопление под линолеум
» » Как да не направим грешка при избора на линолеум?