Линолеум върху дървения под

Избор на подова настилка за дървени повърхности, трябва да се обърне внимание на балатума, защото тя наистина може да се смята за универсален материал. Линолеумът е устойчив на износване, подходящ за почти всяка стая, процес Полагане на линолеум върху бетонен под не е особено трудно и накрая, цената му е значително по-ниска от другите подови настилки.

Основните етапи на работата по полагане на линолеум

Преди полагане, трябва да проверите дървения под за нередности и пукнатини, така че, ако е необходимо, да ги отстраните, в противен случай животът на линолеума ще намалее значително.

Линолеум върху дървения подТъй като в повечето случаи дъното на плота има дефекти, отлично решение в този случай ще бъде настилката на тънък листов материал, като например фибростъкло, след отстраняването на старите первази. Листовете от гипсокартон трябва да бъдат укрепени на повърхността с нокти, тогава съществуващите пукнатини между покритите листове трябва да бъдат покрити със специален замазка. След като подготвеният под е напълно сух, листовете са покрити с ленено масло, за да се предотврати влагата и гниенето на дървесната повърхност.

Определени с размера на линолеума, можете да отидете в магазина за покупка (вж. калкулатор на етажа). Предпочитайте цялото парче покривало, за да избегнете допълнителни шевове и досадна работа при комбинирането на модела в бъдеще. Оптималната дебелина на линолеума е 3 мм, което ще увеличи експлоатационния му живот.

За да предотвратите пукнатини и гънки по повърхността, да съхранявате и транспортирате линолеума под формата на ролка, не позволявайте на мрежата да се огъва.

Специално средство за рязане на линолеум премахва допълнителните сантиметри.Преди окончателното полагане покритието трябва да лежи и да бъде под формата на под. За това линолеумът се разполага на предварително подготвена повърхност, тъй като ще бъде в бъдеще. Ако стане необходимо да сложите капака не с твърдо платно, а с парчета, те също трябва да бъдат разположени в правилния ред наведнъж.

Линолеум върху дървения под

След като линолеумът най-накрая се уталожи, можете да продължите към неговата непосредствена опаковка. Преди това проверете размера на капака, може да се наложи да премахнете още няколко сантиметра.
За да избегнете образуването на вълни и мехурчета върху линолеума, между стената и ръба на лентата трябва да остане празно пространство от не повече от 1 см. След монтирането на нови первази, разликата няма да се вижда.

След това залепваме парчетата плат в основата. За да направите това, ви е необходимо специално лепило за линолеум. В случаите, когато подовата настилка е непрекъснат лист, няма нужда от залепване, достатъчно е линолеумът да се натисне по-плътно с цокли. Обикновено това се отнася за помещенията, чиято площ не надвишава 20 кв.м.На първо място, линолеумът трябва да се навива и с помощта на специална ролка, нанесете лепило на пода. След това силно натискане на кърпата към основата бавно извадете ролката. Лепилото се нанася върху повърхността на пода, ако е необходимо, в противен случай ще изсъхне бързо. Полагането на линолеум в помещения с голяма площ е по-удобно да се работи в четири ръце. Ако в процеса на полагане на парчета от бельото се използват, тогава за тяхното вграждане е необходимо да се използва методът студено линолеум заваряване.

След като направите своя избор в полза на линолеум, не забравяйте, че този тип покритие е много податливо на влажност, което на свой ред води до подуване на плочките. Ето защо за дървения под е необходимо да изберете линолеум без филцова основа, тъй като тя натрупва и задържа добре влагата.

Полагане на линолеум на дървен под не е особено трудно и може да бъде направено със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем линолеум, направен за ламинатКак да изберем линолеум, направен за ламинат
Изолация за линолеум подходящи материалиИзолация за линолеум подходящи материали
Инструкция стъпка по стъпка за самополагане на линолеумИнструкция стъпка по стъпка за самополагане на линолеум
Какво е по-добре от линолеум или ламинат?Какво е по-добре от линолеум или ламинат?
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Как да изравним пода за линолеумКак да изравним пода за линолеум
Ремонт по собствена сила прави линолеумРемонт по собствена сила прави линолеум
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Каква е дебелината на линолеумаКаква е дебелината на линолеума
» » Линолеум върху дървения под