Как да изберем антистатичен линолеум от tarkett

Едно евтино и практично подово покритие може да има допълнителни характеристики, които са важни в дома и се използват в редица организации.

Антистатичният линолеум, например, е в състояние да предпазва от статично електричество. Появата на ток може да се осъществи в помещения, в които има голям брой домакински уреди или електронно оборудване.

Например в помещенията на електронни станции, лаборатории или магазини за електроника е необходимо използването на такова подово покритие.

Видове антистатичен линолеум

Подово покритие с антистатични свойства може да бъде направено с различен проводим капацитет, както и с различни характеристики на износоустойчивост. Последните се определят от дебелината на продукта, както и от височината на повърхностното защитно покритие. разграничат:

 1. Линолеум за дома (клас подови настилки 21-22-23) - идеален за домашна употреба, където натоварването върху покритието не е толкова голямо. Този продукт има най-достъпната стойност;
 2. Полупрофесионален - успешно се използва както в ежедневието, така и в офисите и административните помещения на предприятията, училищата, лечебните заведения, търговските зони и други обществени места. Класът на издръжливост на износване от този тип е 31-32-33;
 3. Търговският е най-скъпият, но има най-висока издръжливост. Тази успешна подова настилка се използва за промишлени обекти и се произвежда в складове и други обекти с висока степен на натоварване на пода.

Как да изберем и какво да погледнем

Линолеумът с антистатични и проводими характеристики е разделен на типове, които съответстват на силата на съпротивление на електрическите заряди:

 • Устойчивостта по-малка от 10 ^ 9 Ohm съответства на антистатично подово покритие;
 • Диапазонът на съпротивлението 10 ^ 7-10 ^ 8 Ω е характерен за вида, диспергиращ се в момента;
 • Проводникът има диапазон на съпротивление от 10 ^ 4 - 10 ^ 6 Ohm.

Антистатичен линолеум в помещения с опасна средаПротиводействието на разпространението на електрически импулси на антистатичния линолеум на компанията Tarkett придобива благодарение на добавянето на специални частици от въглеродни нишки в състава му.

Тази конструкция на подовото покритие позволява разсейване на натрупания заряд в цялата площ на тъканта, което намалява риска от токов удар.

Антистатичният изглед също има класове на износване, което до голяма степен определя употребата на продукта. Ако считаме, че изобилието от оборудване и прецизно оборудване е типично за специализирани индустриални обекти, проводимият и антистатичният линолеум има висока износоустойчивост (клас 34-43).Разбира се, по-голям клас размер съответства на по-голям защитен слой, по-груба повърхностна структура и подобрена устойчивост на механично напрежение.

Предимства и недостатъци

Линолеум оцветяване на антистатичниНеобходимо е да се има предвид, че антистатичният линолеум на марката Tarkett е специално покритие, което противодейства на разпространението на електрически ток.

Притежавайки практичността и красотата на традиционното платно, специалистите трябва да поставят специални покрития според инструкциите на производителя. Задължително е инсталацията да използва проводимо лепило, както и медна лента.

Полупрофесионалният антистатичен продукт е по-достъпен от комерсиалния му вариант. Притежавайки достатъчна устойчивост на абразия, такъв линолеум ще бъде трайни (периодът на използване е около 20 години). Защитното покритие на такава лента е от 0,4 до 1,5 мм.

Търговският антистатичен изглед е в състояние да издържи на най-големите оперативни натоварвания. Защитният горни слой тук достига 2,0 мм и зависи от класа на износоустойчивостта. В този случай, всички видове са лесни за почистване, нямат натрупване на мръсотия.

Къде се прилага?

Тя се прилага за:

 1. Обекти на производството на електроника;
 2. Във фармацевтичната промишленост;
 3. В производството на микромеханика;
 4. На обекти на комуникация и други телекомуникационни системи;
 5. В компютърни лаборатории, лаборатории;
 6. Специализирани медицински помещения: операционни зали, манипулационни помещения и др.

Как да се грижим

Правилно подбраните подови настилки са гаранция за дълъг експлоатационен живот. В същото време важна роля играе подходящата грижа за покритието. Такъв под, трябва първо да бъде заменен с мека четка, като се отстранява пясъкът и утаеният прах от повърхността.

След това можете да продължите с мокро почистване. Не измивайте линолеума с прахове за измиване - те могат да разрушат защитния слой на покритието. Оптималното решение за почистване на линолеум е използването на специални инструменти.

заключение

По този начин при избора на антистатично подово покритие е необходимо да се съсредоточи върху неговата способност да устои на поведението на електрически импулс, както и на класа на износоустойчивост на продукта, който формира височината на защитния слой. Не забравяйте и специалните изисквания за монтиране на такова покритие, което трябва да се изпълнява от обучени професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Това, което определя цената на линолеумТова, което определя цената на линолеум
Хомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белезиХомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белези
Какво е по-добре от линолеум или ламинат?Какво е по-добре от линолеум или ламинат?
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Технически характеристики на линолеума от кафяв цвятТехнически характеристики на линолеума от кафяв цвят
По-добре tarnett линолеумПо-добре tarnett линолеум
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
Какво да търсите преди да купите линолеум от tarkettКакво да търсите преди да купите линолеум от tarkett
» » Как да изберем антистатичен линолеум от tarkett