Подово отопление под линолеум

Към днешна дата няма начин да се построи топъл под. Например подово отопление с водопровод или електрически кабел, инсталирането на което е свързано с устройството на замазката и това не е напълно удобно, така че за да се избегне тази работа, можете да подредите подово отопление с помощта на инфрачервен термичен филм. Освен това, когато избирате топъл подов за линолеум, това е последният вариант, който е най-подходящ за това. В края на краищата филмовият инфрачервен под осигурява оптималния температурен режим, който е идеален за това покритие.

линолеум изисква гладко и равномерно отопление, докато мощността на топъл под не трябва да надвишава 150 вата на квадратен метър. Такива условия ще избегнат редица неприятни моменти по време на нагряване, което може да повлияе отрицателно на функционалните качества и външния вид на PVC покритието. С по-високо ниво на мощност, линолеумът може:

-в местата на прегряване, променете цветно-
-закъснение зад земята "набъбва" -
-да се увеличи отделянето на вредни вещества като фенол-
-ще омекоти и по този начин ще намали устойчивостта на механични повреди.

Подово отопление под линолеум

Инфрачервен топъл под и неговите предимства

Инфрачервеният топъл под отразява полимерно фолио с дебелина приблизително 0,4 мм, което излъчва инфрачервени лъчи. Отоплителният елемент за такива подове са черни ивици от графит и запечатани в прозрачен полиетиленов филм. Лентите от мрежовото напрежение се доставят от медни сребърни проводници. Графитът се използва поради по-голямата топлопроводимост в сравнение с другите материали. Неговата електромагнитна радиация е няколко пъти по-малка, което спестява енергия.

След като се свържете с мрежата, топлата плоча под линолеума започва да излъчва инфрачервени лъчи, които загряват в помещението всички непрозрачни предмети, което ви позволява да поддържате помещението при необходимата температура. Освен това не се отоплява обемът на въздуха, а хората и предметите в тази стая. Друго предимство на този етаж е неговата надеждност и устойчивост на механични повреди, освен това е много лесно да се инсталира. Освен това, според експерти, инфрачервената радиация има много добър ефект върху човешкото здраве, до факта, че с нейната помощ можете дори да лекувате около 30 заболявания.

Монтиране на филм-топъл под за линолеумЛесната инсталация се дължи на факта, че благодарение на гъвкавостта на материала, той може да се полага не само на хоризонтални, но и на вертикални наклонени повърхности. Също така, ако желаете, такъв под може да бъде монтиран само на определени места, например място за домашен любимец с четири крака.

Материали, необходими за инсталиране:

-инфрачервен термо-
-elektroprovodka-
-Температурни сензори (техният брой зависи от броя на регулаторите на температурата) -
-терморегулатори (имате нужда от колкото стаи) -
-изолация и специални контактни скоби -
-топлоотражателният материал (намалява топлинните загуби), например, изолон или пенотерм,
-твърда дъска, водонепроницаема GVL, фибростъкло или други подобни строителни материали.

Инсталацията се извършва в следния ред:

1. Термично отразяващ материал
2. Инфрачервен термичен филм
3. Полиетиленов филм
4. DVP или друг строителен материал
5.Linoleum

Към днешна дата такъв отопляем под е универсално решение, защото е съвместим с почти всеки вид линолеум. Освен това той изпълнява този тип отопление, което не оказва неблагоприятно въздействие върху декоративните и функционални свойства на подовата настилка. Това се дължи на факта, че няма възможност за прегряване и често се намират плюс всички ленти на диригентите. Също така, инфрачервеният термичен филм е по-икономичен за 15-20 от традиционните кабелни системи поради радиационно нагряване и висока ефективност. Съвременните технологии дадоха възможност за постигане на икономичен, безопасен, висококачествен и ефикасен начин за подгряване на подове с помощта на инфрачервено лъчение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представлява инфрачервеният топъл под?Какво представлява инфрачервеният топъл под?
Електрическо подово отопление за балатумЕлектрическо подово отопление за балатум
Изборът на най-добрия топъл етаж на балкона и лоджиятаИзборът на най-добрия топъл етаж на балкона и лоджията
Което е по-добре да изберете подови настилки под линолеумКоето е по-добре да изберете подови настилки под линолеум
Изберете качествен филм с топъл подИзберете качествен филм с топъл под
Как да изберем топъл под за плочкиКак да изберем топъл под за плочки
Изчислете консумацията на енергия на топъл подИзчислете консумацията на енергия на топъл под
Преглед на топъл топлоизолиран подПреглед на топъл топлоизолиран под
Изберете модерен топъл подвижен подИзберете модерен топъл подвижен под
Подово отоплениеПодово отопление
» » Подово отопление под линолеум