По-хомогенният линолеум се различава от останалите

Пазарът на подови настилки е представен от най-широкия асортимент от производство на всички възможни видове, цветове и структури. Най-популярни сред тях е, разбира се, линолеум, който е получил над последните двеста признания на много потребители.

Външна привлекателност, непретенциозна работа, сравнително ниска цена, приемливи характеристики на представянето ... Това не е пълен списък на предимствата, които му донесоха популярност.

Линолеумът се различава основно при избора на материали за производството му, структурата и техническите му характеристики (ако не вземате под внимание различни цветови нюанси и шарки). От използваните материали естествените и изкуствените са различни. Високите екологични свойства от естествен вид позволяват да се говори за това като за най-приемливия вариант на подово покритие. Но съответната по-висока цена не допринася за популярността му.

Линолеумът е хомогененПо-голямата част от състава на балатум днес е изкуствен. Доста често се нарича PVC покритие.

Структурата на структурата се различава хомогенно (еднослойна, с изключение на горния защитен слой) и хетерогенна, т.е. многослойна.

На практика един слой (хомогенна) линолеум в качеството малко по-ниски многослойна, но по отношение на цветовете не отстъпва voobsche.Gomogenny видите различна дебелина (1.2-1.6 мм) и относително висока устойчивост на влага и замърсяване.

Със специален защитен слой значително подобрена стабилност на подовото покритие към рамката istiraniyu.V хетерогенна линолеум поставени фибростъкло, който след това се импрегнира с PVC pastoy.Na тя се вписва още няколко слоя от PVC, "платно," за отпечатване и високо-прозрачен "фиксиране" слой.

От долната страна на субстрата се полага субстрат, изработен от юта, плат или полиестерни материали, както и от разпенен поливинил хлорид. В някои случаи се използва естествена или синтетична юта или филц като субстрат. Този линолеум се нарича изолиран.

Характеристики и обхват на хомогенния линолеум

Линолеумът се характеризира с набор от показатели. Това е устойчивост на износване и вдлъбнатина, водоустойчивост и плътност, звукоизолация и топлоизолация, запалимост, антистатични свойства, устойчивост на химикали и др. Между другото, тези показатели могат да се използват свободно при избора на подови настилки за индивидуални посещения със специфични условия на работа.

Но на практика, най-често използвани показатели, като например клас на устойчивост на износване според европейската класификация. Съгласно този показател линолеумът варира като домакински (клас 21 - 23), лек търговски (клас 31 - 32) и търговски (клас 33 и по-висок).Освен това, при избора на хомогенни видове трябва да се има предвид, че в съответствие със строителните кодове се предпочитат следните позиции: ниска запалимост (D2) и средна запалимост (В2). Обозначение РП1 означава, че при запалване на линолеум няма разпределение на огъня, Т2 - е средно токсичен при изгаряне.

Структурни характеристики на хомогенния линолеум (антистатични, отлични бактерицидни свойства.

Устойчивост на висока влажност и замърсяване) доведоха до използването му в ежедневния живот главно в кухни, бани и тоалетни.

Предвид спецификата на помещения, се препоръчва да се избере такава подова настилка с, свързани с полу-търговски клас 31-32, и защитен слой с дебелина 0,4 - 0,5 mm.

Въпреки това хомогенен линолеум, който има оптимално ниво на износоустойчивост, може да се използва в други помещения, които се отличават с висока степен на проходимост, например входно антре и хол.

Разнообразието от цветове и модели, като хомогенна позволява използването му и детска стая и в спалнята, ако няма специални изисквания за топло- и шумоизолация. В противен случай се препоръчва използването на хетерогенни или изолирани.

Хомогенният линолеум също е за предпочитане да се използва в офис помещения, търговски центрове, медицински и образователни институции. В този случай е необходимо само да се вземе предвид нивото на проходимост и, в зависимост от това, да се избере клас на устойчивост - полу-търговски или търговски. Зависи от живота на такова подово покритие, както и от външния му вид.

Еднопластовият линолеум, както и многопластовият, не е причудлив и не е избран от гледна точка на грижата за него. Най-голямата опасност за нейната повърхност е замърсяване, пясък, малки камъчета, които проникват в къщата на стъпалото на нашите обувки. Поради това се препоръчва, ако няма покритие със специални защитни покрития, да се нанесете със специални восъчни или полимерни средства.

Това ще предпази покритието от механично въздействие от колелата на колички и кресла, токчета и т.н., ултравиолетови и химически течности. Между другото, продуктите могат да бъдат прозрачни безцветни и имат различни опции за сянка, което ще даде допълнителна привлекателност на покритието.

Останалата част от почистването както обикновено - за да премахнете праха с прахосмукачка или метла, за да извършите мокро почистване. Ако продуктът е силно замърсен, могат да се използват неагресивни почистващи препарати. И настилката винаги ще изглежда като нова.

Време е да изберем

Както можете да видите, хомогенната форма има доста приемливи характеристики, които й позволяват да се използва в много случаи, когато хетерогенният линолеум не винаги е подходящ. В допълнение, сравнително ниската цена и не по-малкото разнообразие от дизайнерски решения ви позволява да избирате точно по хомогенна еднослойна версия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме как да изберем линолеум за кухнятаРазбираме как да изберем линолеум за кухнята
Какъв вид марка линолеум на tarkett изберетеКакъв вид марка линолеум на tarkett изберете
Това, което определя цената на линолеумТова, което определя цената на линолеум
Кой линолеум да избере за дома?Кой линолеум да избере за дома?
Хомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белезиХомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белези
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Технически характеристики на линолеума от кафяв цвятТехнически характеристики на линолеума от кафяв цвят
Как да изберем самозалепващо се подово покритиеКак да изберем самозалепващо се подово покритие
Как да изберем линолеум за кухнятаКак да изберем линолеум за кухнята
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
» » По-хомогенният линолеум се различава от останалите