Видове сокове за ябълки с висока производителност

Сокоизстисквачка за ябълки с голяма производителност

Сокоизстисквачката за ябълки с голяма производителност днес е атрибут на почти всяка домакиня. Факт е, че такъв метод на обработка е много ефективен, тъй като сокът, изцеден от ябълките, може да се съхранява дълго време. В допълнение, ябълковият сок е много полезен за здравето, тъй като съдържа голямо количество желязо, витамини и полезни микроелементи.

Плюсове за използване на сокоизстисквачки

Експерти в хранителната промишленост изтъкнаха няколко положителни моменти от използването на сокоизстисквачки в ежедневието. Първо, агрегатите автоматизират работата на домакините в обработката на реколтата с цел запазването й. Ако не използвате тази машина с месомелачка, можете да обработвате килограм ябълки в продължение на половин час, след което сокоизстискът може да се справи с тази задача само за 10-15 минути.

На второ място, сокоизстисквачката за ябълки с голяма производителност ви позволява да получите по-добър сок. В такъв сок, когато се използват подходящи дюзи, се съдържат по-малко замърсявания, а пулпата се омеква леко. В резултат на това, в дома сок се оказва вкусно и здравословно, за разлика от някои видове сокове, произведени по промишлен начин.

На трето място, в сравнение с други начини за обработка на реколтата, стискането на сока прави възможно да се произвеждат малко количество полезни продукти от голям обем ябълки, които могат да бъдат поставени в домашно килерче. В допълнение, сокоизстисквачката с голяма производителност ви позволява да подготвите многослойни, т.е. тези, които имат в състава си повече от 2 вида плодове.

Сокоизстисквачка за ябълки с висока производителност в ежедневието

В допълнение към горните предимства, използването на сокоизстисквачка позволява и да получавате малък доход от търговията с подаръци от собствената си градина. Някои собственици от продажбата на варени домашни ябълков сок възстановяват всички разходи за поддръжката си, както и пълното заплащане на разходите за електричество.

Основни видове сокоизстисквачки

Тъй като методите и посоките на обработка са огромни, промишлеността е разработила различни видове такива единици, като например сокоизстисквачка, за да произвежда сок от ябълки с голяма производителност. Трябва да се помни, че с това устройство можете да обработвате не само някои ябълки, но и круши, сливи и други плодове и плодове.

Така че днес в магазините за домашни уреди можете да намерите следните видове устройства, използвани за производството на сок:

  • Ръчни уреди за ръчно изстискване на ябълки;
  • тип шнек;
  • центрофуга;
  • промишлена;
  • натиснете;
  • универсален.

Сокоизстисквачка за големи ябълки

В ежедневието се използват всички видове сокоизстисквачки, с изключение на индустриалните. Основната им цел е преработката на ябълки в големи обеми. Естествено, те няма да имат нужда от вас у дома, но сокоизстисквачката за получаване на сок от ябълки с голяма производителност е доста полезна в ежедневието. Такива единици за производителност са няколко пъти по-високи от устройствата, които се пускат в употреба ръчно, което позволява обработка дори на доста голям обем ябълки след 2-3 часа.

Освен това има и преса. Те се използват главно и в промишлеността, те се използват и за производството на сладкарски изделия, докато сокът е страничен продукт от това производство. У дома с помощта на пресата, можете също да изстискате сока, но ефективността на такива устройства е изключително ниска.

Що се отнася до домакинството сокоизстисквачки, тогава производството произвежда два вида: винтови и центробежни. Предимствата и недостатъците им заслужават да бъдат споменати.

Винтови компресори със сок от ябълки

Винкерите тип винтове за производството на сок от ябълки с висока производителност са ръчни и електрически. Те работят според принципа на месомелачката, при използване на шнека, ябълките се преместват в ножове, които смачкват плътта си и изтласкват сока от нея. В същото време, целулозата се стиска по време на прогреса си чрез специални дюзи на ситоподобните видове.

Сокоизстисквачка за ябълки

Огромно предимство на тези домакински уреди е фактът, че те могат да работят с почти всякакъв вид плодове и зеленчуци. Освен това, поради простотата на дизайна, те практически не се разпадат и могат да продължат няколко десетилетия. За да сте сигурни, че вашият сокоизстисквачка за ябълки с голяма продуктивност ви е служил дълго време, достатъчно е да приключите работата си, за да изплакнете шнека му, както и контейнер за плодове. Сокоизстисквачките, които работят с центробежния ефект, напротив, се нуждаят от внимателна грижа.

Също така, експертите в областта на ремонта и поддръжката на домакински уреди отбелязват факта, че винтовите устройства произвеждат сок, която по време на производството му почти не се окислява. Това се дължи на факта, че пулпата от ябълка при изстискване на сок не влиза в контакт с въздуха, който е окислителят.Сокоизстисквачка за ябълки с голяма производителност

В резултат на това, апаратът за изстискване на сок от този дизайн позволява да се спести в сок практически всички полезни вещества и микроелементи. Така например, витамин С съдържа в сок, получен чрез използване на винтов сокоизтисквач, 6 пъти повече, отколкото при използване на сокове от други видове. Въпреки това, в случай, че ябълков сок, който планирате да запазите за зимата, няма смисъл да се придобиват винтови устройства. Факт е, че в този случай ябълковият сок ще бъде подложен на топлинна обработка и ще загуби полезните си свойства, а винтовата апаратура, която произвежда такъв сок, е много по-скъпа от центробежната.

Също така домакините трябва да помнят, че прозрачният сок без пулп може да бъде получен само с помощта на винтови сокоизстисквачки. Всеки друг дизайн позволява появата в сока на целулоза и дори ями.

Сокоизстисквачки тип центрофуга

Сокоизстисквачката с голям капацитет работи чрез прилагане на принципа на центрофугата, т.е. стискането на сока тук се дължи единствено на центробежна сила. Долната линия е, че плодът се раздробява по време на бързото въртене на центрофугата на такъв сокоизтисквач. Основното предимство на тези устройства е тяхната относително ниска цена и висока скорост на работа.

Друг плюс е ниският шум при работа. Този показател ще бъде важен в случай, че ще обработвате реколтата си в жилище. В този случай ще трябва да направите избор между мълчание и ефективност, тъй като винтовите устройства имат по-висока ефективност.

Сокоизстисквачка за високопроизводителни центрофужни ябълки

Този тип сокоизстисквачки обаче има значителен брой минуси. Така например, сокът по време на притискането му с помощта на центрофуга се загрява силно. В резултат на това полезните вещества в него могат да бъдат унищожени, а пиенето на топъл сок след изстискване не е много приятно.

Вторият недостатък на придобиването на сокоизстисквачка от този дизайн е трудността с неговата поддръжка. Факт е, че центробежните устройства са трудни за измиване, тъй като в ситата на такива устройства често се забиват малки нарязани плодове и зеленчуци. В този случай по принцип не може да се получи прозрачен сок от такъв сокоизтисквач. Отчасти този дефект може да бъде компенсиран от функцията за регулиране на плътността на получената напитка.

Избор на сок екстрактор

След като сте решили какво точно имате нужда от сокоизстисквачка за ябълки с голяма производителност, е необходимо да продължите към директния избор на конкретен модел. За да направите това, ще трябва внимателно да проучите характеристиките на конкретен модел на такъв домакински уред.

Скоростта на сокоизтисквача за ябълки с голяма производителност

Така например, работната му мощност трябва да бъде от 600 до 800 вата. В този случай, колкото по-мощно е устройството, толкова по-голяма е неговата ефективност. Не отивайте в крайности, ако имате нужда да обработвате малка кофа с ябълки годишно, не е нужно да купувате устройство с повишена мощност и на по-висока цена.

Втората важна точка е скоростта на въртене на работния елемент на сокоизтисквача. Този параметър е важен при избора на центрофужни модели. Така че експертите съветват за обработката на меки суровини да избират устройства, които имат малки обороти, а за твърдото - по-високо.

Следват и други по-малко важни параметри. Това са различни варианти за създаване на кръгъл филтър. Тук всичко зависи от диаметъра и броя на отворите в ситото. Ако те са малки, сокът ще се втечнява, а ако изберете модел с големи отвори в ситото, сокът ви ще бъде по-плътен.

Филтър за сок за ябълки с висока производителност

Също така, си струва да обърнете внимание на материала, от който ще бъде направен вашия сокоизстисквачка. Обикновено висококачествените и скъпи модели са изработени от метал, а по-евтините са изработени от пластмаса. Що се отнася до такива елементи на сокоизтисквача, като контейнера и входното гърло, колкото повече ще бъдат те - толкова по-добре.

Съществуват и допълнителни опции, чието наличие би било желателно. Най-търсеното от тях е наличието на резачка за пяна, тъй като това устройство ви позволява практически да отделите сока от пяната. Чистият сок се съхранява по-дълго и има по-добър вкус.

Също така, много производители произвеждат описаните домакински уреди с автоматичен ежектор за разпръскване. Той освобождава домакинята от необходимостта да го направи ръчно. Освен това, освен тази възможност, би било много добре да имаме защита срещу включване в случай на непълен монтаж. В този случай, когато почиствате ножовете или сваляте пулпата, захваната в ситото, ще бъдете напълно защитени от възможността за нараняване от движещите се части на апарата.

Съвременната индустрия дава възможност за закупуване на сокоизстисквачка за вашия вкус, затова при избора на конкретен модел се ръководят от това. В резултат на това ще получите на ваше разположение не само уредите, необходими за домакинството, но и възможността да осигурите на вашето семейство целогодишни витамини и пресен натурален сок.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуциКак да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци
Навийте катерица от сокНавийте катерица от сок
Критерии за избор на винтов сокоизтисквачКритерии за избор на винтов сокоизтисквач
Рецепти за направата на желе от ягоди за зиматаРецепти за направата на желе от ягоди за зимата
Проста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зиматаПроста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зимата
Как да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захарКак да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захар
Избор на цитрусов сокоизстисквачкаИзбор на цитрусов сокоизстисквачка
Сортове и силови сокове за ябълкиСортове и силови сокове за ябълки
Какво е домашно вино?Какво е домашно вино?
Как да запазим реколтата от плодове?Как да запазим реколтата от плодове?
» » Видове сокове за ябълки с висока производителност