Как да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

сокоизстисквачка

Има огромно разнообразие от модели, сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци, как да изберете уреда, така че това е най-функционалното и лесен за използване - въпрос, който се задава от много домакини.

Какво може да бъде по-приятен и полезен натурален сок, получен от естествени плодове, горски плодове и зеленчуци от градината си, в качеството, и най-важното, сигурността на който няма съмнение. И плодовите и зеленчуковите сокове помагат да се запълни липсата на витамини и дори да се помогне за лечение на някои заболявания:

 1. Apple помага за омекотяване на камъните в жлъчния мехур, помага за елиминиране на запека и подобрява функцията на червата.
 2. Сокът от джинджифил премахва възпалението, спира гаденето.
 3. Редъри сок се препоръчва за вземане на малки количества с заболявания на щитовидната жлеза.
 4. Сокът от магданоз намалява проявите на алергия, третира кожни заболявания, помага за борба с целулита.
 5. Доматът е полезен за черния дроб, той също се препоръчва за стомашно разстройство и диария.
 6. Сокът от диня ще ви помогне да утолите жаждата си.
 7. Сок от моркови не напразно се препоръчва да се пие дори и в известния анимационен филм: укрепва имунната система, подобрява зрението, има благоприятен ефект върху зъбите.

Сок от моркови и ябълки

На основата на натуралните сокове се развива диета, която не само помага да се губи наднорменото тегло, но и се успокоява тялото на токсините и токсините, подобрява се благосъстоянието. Установено е, че редовното използване на натурални сокове ще спомогне за укрепване на здравето и увеличаване на продължителността на живота.

Но всичко това е възможно само ако сокът е естествен. При закупуването на твърде много захар, много от тях правят багрила, а значителна част от микроелементите и витамините се губят при консервиране.

Прясно изцеден сок запазва полезните свойства на плодовете. Ето защо, сокоизстисквачката става незаменим помощник на всеки, който се грижи за здравето им.

Но има един нюанс: като всеки домакински уред, първо трябва да се избере сокоизстисквачката. И за да не се заблуждава, си струва да знаете основните правила и някои нюанси.

Основни критерии за избор на сокоизстисквачка

Ако се интересувате от въпроса за това как да изберем сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци, ще можем да дадем един съвет: не гони "Разширени" и многофункционални устройства. Може да се случи, че повечето от прекрасните функции на сокоизстисквачката никога няма да бъдат използвани, затова парите ще бъдат изхабени.

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

За да не се изплащат и купуват сокоизстисквачка, който е най-подходящ, струва си да имате ясна представа по няколко ключови въпроса. Такива въпроси са следните:

 1. Защо трябва да купя сокоизстисквачка? Какъв вид сок трябва да получи (зеленчуци, плодове, сокове от билки)? Това трябва да се има предвид, тъй като има сокоизстисквачки за зеленчуци и плодове или само за цитрусови плодове.
 2. Колко често се предполага да се използва? Може би, планира се да се включи сокоизтисквач само през лятото и през есента, за да се направи резерват за сок през зимата. И някой може да се нуждае от сокоизстисквачка, за да я включи веднъж на ден - например, за да се направи портокалов сок за закуска.
 3. Какъв ще бъде обемът на използване? Някои устройства трябва да приготвят сок почти в промишлен мащаб и някой да подготвя ежедневно не повече от 3 литра сок. Съответно ще са необходими различни видове устройства за различни нужди.

Дори и на етапа на избора на устройството не боли да прочетете инструкциите. Придружаващата документация винаги показва списък със зеленчуци и плодове, от които е възможно да се направи сок върху този сокоизтисквач и от който е невъзможно. Следователно инструкцията позволява да се реши дали устройството отговаря на изискванията или не. Прилагането на тази препоръка ще удължи живота на устройството.

Евтини сокоизстисквачки

Избирайки евтини сокоизстисквачка зеленчуци, струва си да се обърне внимание на техническите спецификации. Устройството следва да съдържа следните структурни елементи:

 • контейнер за торта (целулоза);
 • коничен или цилиндричен сепаратор;
 • превключвател за скорост (за сокоизстисквачки, които имат няколко режима на работа);
 • на някои модели има прекъсване на пяната;
 • препоръчителна мощност на устройството: от 200 до 1200 W;
 • работно време: 10 минути, спиране на работа (почивка) - 60 секунди;
 • Скоростта на центрофуга е не по-малка от 8000 оборота в секунда.

Правилният подход при избора на сокоизстисквачка ще ви позволи да закупите точно устройството, което е необходимо и на приемлива цена.

Цитрусов сокоизстисквачка

Целта на устройството е най-важният параметър, който трябва да бъде определен първо. На това зависи сумата, която ще трябва да плати в края на краищата. За феновете на цитрусовия сок няма нужда да купувате по-скъп сокоизтисквач за всички видове плодове и зеленчуци. Цената на конвенционалната единица за цитрусови плодове от 500 рубли до 5 хиляди (в зависимост от качеството на материала, мощност и други фактори).

Цитрусов сокоизстисквачка

За плодовете на тази група са предназначени устройства за цитрусови плодове, позволяващи ефективно да се стисне сокът от лимон, портокал, грейпфрут. Дизайнът е изключително прост: двигателят, дръжката с формата на конус и контейнер за готовия сок. Първо, плодът трябва да бъде нарязан на две половини, да се сложи край на дюзата и да се натисне с ръка. Дюзата се върти, притискайки сока.

На първо място, при избора на такъв сокоизтисквач трябва да се обърне внимание на нейната сила. В устройствата за производство на цитрусов сок, мощността варира от 20 до 100 вата. Колкото е по-малък този показател, толкова по-малко устройството ще "побърза" с подготовката на сока. Ако купите устройство с минимална мощност, тогава сокоизстисквачката ще работи дълго време. И това не е особено привлекателно за работещите хора, които трябва да работят сутрин.

Друг важен момент е обемът на контейнера за сок. Производителите на сокоизстисквачките добре съзнават, че натуралният сок не се съхранява дълго време, в противен случай всички полезни вещества ще бъдат загубени. Ето защо, резервоарите най-често правят малък обем - максимум 2 порции. Но има и дизайн с капацитет малко над 1 литър, те са предназначени главно за голямо семейство.Важен момент е доставката на сок. Ако течността навлезе в резервоара чрез специална "дренажна тръба", тогава трябва да обърнете внимание, че той се намира удобно, когато хранете сока не трябва да се разлее. Е, ако е инсталиран допълнителен филтър.

Сок в сокоизстисквачка

Има още една опция - с доставката на сок в контейнера. Такива дизайни са по-удобни, тъй като са останали по-малко мръсни ястия, а сокът е по-удобен за пиене. Е, ако устройството поддържа така наречения "обратен" режим, в който конусът на сокоизтивача се завърта настрани.

С помощта на сокоизстисквачка можете да приготвите сока както с целулозата, така и без нея. Вярно е, че това е възможно само ако устройството е проектирано да променя размера на дупките, през които сокът влиза в резервоара. Тези отвори ще бъдат по-големи, колкото повече ще бъде кашата в сока.

Универсален модел на сокоизстисквачката

Проектирането на сокоизстисквачки за твърди зеленчуци и плодове е центрофуга. Принципът на проектиране и експлоатация на такива устройства е по-сложен от този на обикновените "цитрусови". Сокоизстисквачките заемат повече място в стаята и често са по-скъпи. Минималната цена за сокоизстисквачка за зеленчуци и плодове е 1,2 хил. Рубли, докато максималната цена може да бъде 20 или дори 25 000 рубли. Но за да се подготви сок такива единици не само от цитрусови плодове, но и от различни видове твърди плодове и зеленчуци. По-точно, практически от всички и какви продукти не трябва да се зареждат в сокоизтисквача, това е указано в инструкцията.

Центрофуга сокер

След като влезете в сокоизтисквача, плодовете или зеленчуците първо се смилат с ренде. Тогава масата навлиза в специално устройство, наречено сепаратор, където разделянето се извършва във фракциите, които се различават по характеристиките (плътност, маса и т.н.). Тоест плътта се отделя от течността.

Съвременните сокове се различават под формата на сепаратора: устройството може да бъде цилиндрично или конично.

Цилиндричната ви позволява максимално да изстискате сок от плодове, билки и зеленчуци - около 90 течности влизат в резервоара за сок. Следователно ефективността на такова устройство е по-висока от тази на сокоизтисквача с коничен сепаратор. Основният недостатък на това устройство е, че в даден момент можете да готвите не повече от 3 литра сок. Цилиндричният сепаратор не може самостоятелно да хвърля тортата в специално отделение. Следователно, всеки 2-3 литра отпадъци трябва да бъдат премахнати ръчно. И това може да бъде неудобно, ако искате да направите сок в големи количества наведнъж.

Цилиндричен сепаратор

С конусовиден сепаратор също всичко не е перфектно. Остатъците от плодове се събират автоматично в специално отделение, от което те могат бързо и лесно да бъдат свалени. За по-голямо удобство трябва да плати изпълнение: сокоизстисквачка за твърди зеленчуци и плодове с конична сепаратор преса почти 2 пъти по-малко, а резервоарът получава само около 50 сок. По този начин купувачът е изправен пред труден избор: да пожертва качеството на натискане или удобство.

Когато се прави труден избор, трябва да се обмислят други важни фактори. Сокоизстисквачката може да се различава: сокът влиза или в специален съд или директно в чашата. Последният вариант е по-предпочитан за малки кухни, тъй като заема малко място. По-добре е да си купите сокоизстисквачка с центрофужна мрежа от неръждаема стомана. Оптимална скорост на въртене около 9 хиляди оборота. Но скоростта на въртене е по-добре да се вземат по-малко, защото качеството на сока ще бъде по-добре.

Най-добрите сокоизстисквачки

Изберете всеки продукт, но с оглед на техническите характеристики, това е много трудно, тъй като широка гама от лесни магазини да се загуби, а за строги спецификации факти е невъзможно да се разбере как устройството ще работи в реалност, която има предимства и недостатъци. Поради това можете да го направите по-лесно - прочетете прегледите на сокоизстисквачките за зеленчуци и плодове и вече въз основа на това правете окончателния избор.

Kenwood JE850 получи много положителни отзиви от клиенти. Сред основните предимства са дизайнът и производителността на устройството. Сокоизстисквачката е подходяща за получаване на сок от всякакъв вид плодове и зеленчуци в големи количества. Готовият сок се сервира директно в стъклото, пулпът се изпраща в специално отделение. Мощността на сокоизтисквача е -5 кВт, което го прави лесно да се обработват дори твърди плодове (моркови), изцяло натоварени.

Kenwood JE850 Сокоизстисквачка

Недостатъкът на дизайна е, че тортата остава сурова, т.е. някои сокове се губят по време на обработката. Този проблем обаче е типичен за много универсални сокоизстисквачки за зеленчуци.

Philips HR 1863 получи най-положителните отзиви. Основното предимство е ниската цена, в сравнение с други подобни модели, около 5 500 рубли. Philips HR 1863 е доста просто центробежно устройство, което перфектно се справя с основната задача.

Сред предимствата на модела, потребителите, разбира се, включват стилен дизайн, ергономичност, качество на въртене, мощност. Philips HR 1863 е един от най-надеждните модели. Но има недостатъци. На първо място, мокра торта, тоест, трябва да изхвърлите част от сока. Но в името на справедливостта е целесъобразно да се изясни, че някои купувачи не забелязват съдържанието на влага в тортата.

Сокоизстисквачка Philips HR 1863

Друг недостатък - за да се събере сокът, не можете да използвате други ястия, с изключение на включеното стъкло. Също така няма система против капене.

Като цяло, Philips HR 1863, според купувачите - най-добрият сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Критерии за избор на винтов сокоизтисквачКритерии за избор на винтов сокоизтисквач
Видове сокове за ябълки с висока производителностВидове сокове за ябълки с висока производителност
Полезен чай направо от градинатаПолезен чай направо от градината
Лечебни свойства и противопоказания за листата на лешоядитеЛечебни свойства и противопоказания за листата на лешоядите
Глог полезни свойства и противопоказанияГлог полезни свойства и противопоказания
Здравето на сок от моркови в чашаЗдравето на сок от моркови в чаша
Избор на цитрусов сокоизстисквачкаИзбор на цитрусов сокоизстисквачка
Сортове и силови сокове за ябълкиСортове и силови сокове за ябълки
Арония черно-очертани описаниеАрония черно-очертани описание
Растение на ленРастение на лен
» » Как да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци