Сортове и силови сокове за ябълки

Apple Juicer

Сега е времето на най-евтините зеленчуци и плодове. Искам да ям всички тези богатства на природата, но ... Ами ако изстискаш сок от тях? На чаша сутрин - и на лекарите отиваме само на приятели, за да посещаваме. Особено полезни са плодовите сокове: круша, портокал и ябълка. Сок от пресни плодове, зеленчуци и цитрусови плодове трябва да се пие преди хранене, веднага след готвене. В продължение на 10-15 минути ще застане, но не повече.

Има две скорости - ще има ябълков сок

Съгласно принципа на действие и материали на почти всички сокоизстискващия за ябълки са еднакви - продуктът се доставя на специална ренде, където се раздробява и след това използване на центробежната сила попада в сепаратор, където утайката се отделя, и сок се излива. Ако сокоизстисквачката има две скорости, тогава може да преработи сок и от твърди плодове и зеленчуци. При по-ниска скорост изцеден сок от меки плодове, на големи - от твърдия.

Сокоизстисквачката Браун

Верен двигател и филтър от добър метал са най-важните компоненти на един добър сокоизтисквач. И все пак трябва да има качествена пластмаса, както при сокоизтисквачи, която прилепва към продукт. Разчитайте на тези показатели само в единици от известни марки като Moulinex, Bran, Philips.

За големи бланки, вземете домашен сокоизстисквачка

Любовници, които подготвят сок за зимата, сокоизстисквачката за ябълки от домашна или "ОНД" производството е най-добре: Беларус "Zhuravushka" и нашите "Rodnichok". Два подобни сокоизстисквачки за 2000 и 2500 рубли. съответно, разбира се, те не блестят с дизайн, но са подходящи за производство на заготовки сок. Вярно е, че те са доста шумни - понякога пропускат масата, но могат да обработват до 50 кг ябълки на час. В тях освобождаването на обработената пулпа е ръчно, затова от време на време трябва да обърнете специален лост.

Сокоизстисквачка на фонтан

Голямо семейство? Искаш ли сок? Погледнете по-отблизо двустепенните модули! Двускоровия сокоизстисквачка за ябълки с голям капацитет е оборудван с автоматично изпомпване на тортата и две скорости. Можете да смачкате двата плода и твърдите плодове. При такива модели тортата се изхвърля в една посока и сокът се излива в една чаша от другата страна.

предимства:

  1. те работят с висока мощност, което ви позволява да изстискате голямо количество сок само за няколко секунди;
  2. имат сбит дизайн и се вписват перфектно във всяка кухнята;
  3. Имате специален контейнер, в който е поставена останалата маса;
  4. подвижните части се почистват лесно в съдомиялната машина.

За да се получи сок, използващ такъв агрегат, не е необходимо да се режат ябълки, те се поставят изцяло. Двускоровия сокоизстисквачка за ябълки ви позволява да получите 20-30 повече сок от другите модели. Касетата е изработена от стомана, а филтърът е с титаново покритие, което прави това устройство изключително трайно и издръжливо.

Сокоизстисквачка

Други моделиЗа любителите на сутрешния ябълков сок, малка местна единица за 1-2 хил. Рубли. Компактна по размер, тя е предназначена да изтръгне една, добре, в екстремни случаи, две чаши сок.

Центрофужният голям сок за ябълки позволява половин час да се обработват до 20 кг плодове. Много модели са оборудвани с кръгло гърло с диаметър 7-8 см.

Сокоизстисквачка 3

Винтовите агрегати според принципа на действие са много сходни мелница. Основната част е спираловиден шнек, който работи при ниски обороти. Поради това натискането е по-задълбочено и работата е тиха. Ябълките се нарязват на филийки, сгънати в устройство, после плодовете се пресоват и сокът се отделя от тортата.

Комбинирани модели. С това устройство можете не само да изстискате сока, но и да накълцате ябълки или да смесвате ябълков сок, например, с плодове (както в миксер).

За да стиснете сока от ябълки, има специални преси. Ябълката се нарязва на половина, половината се поставя в специална въртяща се дюза и се натиска надолу на ръка. 2-3 плодове отиват да направят чаша пресен сок, което е много по-полезно и много по-вкусно от "пакета". Най-евтиният преса за ябълки ще струва 600 рубли. По-скъпите модели са оборудвани с неръждаема, не пластмаса, сито и държачи за ябълката. Те струват 1000-1500 рубли.

сокоизстисквачка

резервоар

Могат да бъдат вградени или доставени отделно. Вграденият резервоар най-често се намира в екстрактори за сокове за плодове или цитрусови плодове, но съществуват изключения, например центробежни сокоизстисквачки също могат да бъдат оборудвани с такъв резервоар. Това означава, че те нямат директна система за доставка на сокове. Ако устройството е оборудвано с такава система, резервоарът е завършен.

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци

Обемът на резервоара варира от 200 ml до 2 литра. Оптимално е обемът от 300 до 600 ml.

В света, звената на марката Braun се считат за сокоизстисквачки № 1, Delonghi и Moulinex са лидерите в продажбите. Избирайки сокоизстисквачка, трябва да обърнете внимание на властта. Колкото повече енергия, толкова по-добре ще смаже ябълките и внимателно отделете сока от тортата. По-добре е да изберете техника с неръждаема стомана: тя е издръжлива и по-лесна за измиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
В самия сок как да изберете сокоизстисквачка, за да направите сок у домаВ самия сок как да изберете сокоизстисквачка, за да направите сок у дома
Как да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуциКак да изберем функционален сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци
Навийте катерица от сокНавийте катерица от сок
Критерии за избор на винтов сокоизтисквачКритерии за избор на винтов сокоизтисквач
Видове сокове за ябълки с висока производителностВидове сокове за ябълки с висока производителност
Кой сокоизстисквачка да избере шнек или центробежен?Кой сокоизстисквачка да избере шнек или центробежен?
Избор на цитрусов сокоизстисквачкаИзбор на цитрусов сокоизстисквачка
Препоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породиПрепоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породи
Как да запазим реколтата от плодове?Как да запазим реколтата от плодове?
Жълто червено касис - рецептаЖълто червено касис - рецепта
» » Сортове и силови сокове за ябълки