Процесът на отглеждане на морковиТайните на отглеждането на морковиМорковите, поради хранителните си качества и хранителната си стойност, се нареждат на първо място сред всички други кореноплодни растения и затова не е изненадващо, че морско отглеждане е доста популярна дейност. Много хора използват сок от моркови като диетичен продукт и една от притчите не казва по някаква причина - ldquo - От моркови повече bloodrdquo-, защото е силно препоръчително за анемия.

Полезни свойства на морковите

Хранителната стойност на моркови хранене може да се определя от факта, че има много каротин, който, след като в човешкото тяло, става витамин А. В допълнение, корените също съдържат витамини (но в по-малки количества от витамин А) С, В2, В , PP и Be.
Обикновено, морковите са предпочитани за използване в храната или в сурова форма или във варени. Също така са известни лечебните характеристики на отглежданите моркови, витамин А е добър за растеж, което означава, че морковите ще бъдат полезни за децата. В допълнение, този витамин е в състояние да поддържа в добро състояние лигавиците, кожата и зрението. Също така сокът от моркови се използва при медицинско хранене, ако човек се разболее от хипо- и авитаминоза А.
Морковите са двугодишни, както и относително студено устойчиви растения, така че можете да отглеждате моркови дори и в по-хладни сезони (пролетта, есента). Семената му започват процес на растеж, когато температурата е 3 - 4, С, и разсад могат да издържат на замръзване до - 4 В. семената покълнат малък размер по-скоро бавно и издънки започнат да се появяват на 14-ти или 16-ти ден.

Отглеждане на моркови

Интересно е, че първоначално хората са развивали моркови само заради семена и ароматни листа, а не корени. Първото споменаване на използването на моркови в храната може да се намери в древни източници на първия век от нашата епоха. Но модерните моркови стават достъпни в Европа благодарение на транспорта едва през десетина-тринадесети век.
Агротехника на морковите. Изборът на площадка за отглеждане на моркови е необходимо да се има предвид, че първият растеж ще продължи бавно и плевелите ще го изпреварят за растежа, като по този начин силно потискат. За да се избегне това, е необходимо да се разпределят такива площи, в които, ако е възможно, плевели, дори трайни насаждения, да не бъдат задържани. Заслужава да се отбележат и най-добрите предшественици на морков, а именно: краставици, домати, зеле, лук, ранни картофи. Също така е необходимо почвата да има слабо киселинна (pH 7 - 6) или неутрална реакция.
В райони с плитък (около 10 - 15 см) култивиран почвен слой и на влажни зони над нормата, ще е необходимо да се отглеждат моркови на хребетите.
Най-често морковите се отглеждат само за пълен минерален тор. След това не трябва да се използва оборски тор поради това качеството на кореноплодите и запазването им ще намалеят. По време на процеса на копаене трябва да се добавят 10-15 грама карбамид и 15-20 грама калиев хлорид и 30-40 грама суперфосфат на метър.
Морковите се засяват в ред: от пролетта до есента. През пролетта е необходимо да се сеят, тъй като почвата става готова за преработка (която обикновено се случва през април или май). През лятото на отглеждане моркови трябва да се извършва в началото на юни и есенната сеитба се извършва в края на октомври до началото на ноември, но не и след като почвата замръзне. За да получите ранен производство, е необходимо да се харчат ранна пролет и podzimny засяване и корени, които са получени в хода на лятната реколта е необходимо да кандидатстват за съхранение през зимата и за семе.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние готвим у дома най-вкусните ястия за зимата от цвеклоНие готвим у дома най-вкусните ястия за зимата от цвекло
Рецепта за бош с киселец и яйце снимкаРецепта за бош с киселец и яйце снимка
Маслиново отглеждане и грижиМаслиново отглеждане и грижи
Как да съхраняваме морковите в мазето през зиматаКак да съхраняваме морковите в мазето през зимата
Здравето на сок от моркови в чашаЗдравето на сок от моркови в чаша
Зърнени храни за зайциЗърнени храни за зайци
Подправяне на билки и полезни свойстваПодправяне на билки и полезни свойства
Легендарни лечебни свойства на безсмъртиетоЛегендарни лечебни свойства на безсмъртието
Култивиране на ерусалимски артишок Полезни свойстваКултивиране на ерусалимски артишок Полезни свойства
Съвместимост на зеленчуцитеСъвместимост на зеленчуците
» » Процесът на отглеждане на моркови