Миризма в хладилника как да се отървете бързо и за дълго време

Неприятна миризма в хладилника

Много експерти твърдят, чистота ежедневно убеди читателите, че има в света, някои чудотворни средства за премахване на неприятна миризма от хладилника веднъж завинаги, и призова като панацея ориз, хляб, лук, чесън, лимонова кора, като цяло, всичко, което амбрата може да бъде само прикрита или за кратко елиминирана, не повече. Нито едно от тези средства не е магическо и не унищожава неприятните миризми, само ги прекъсва, а след това за известно време. Ето защо, ако имате два взаимосвързани проблема в живота си - миризмата в хладилника и как да се отървете бързо - не обвързвайте рекламата "завинаги" с тях. Една особена амбра в хладилника ще се появява редовно, затова е необходимо да се бори повече от веднъж в живота и редовно.

Как правилно да се измие нов хладилник

Основният кухненски модул изисква грижа и поддържане на чистотата както вътре, така и отвън от първите минути от престоя ви в кухнята. Най-малкото беше рядко срещането на хора, които веднага щяха да напълнят хладилника с хранителни стоки след закупуването на хладилника и да започнат нормалния процес на работа.

Новият хладилник трябва да се почисти старателно, само защото той много ясно отдава миризмата на пластмаса. "Баня" в новия си хладилник ще бъде правилно извършен както отвън, така и отвътре, внимателно измиващ всички рафтове, всяка ъгъл и задната уличка, всеки детайл. Не забравяйте, че каучукът също изпуска силна миризма, така че е важно и необходимо да минете през влажен парцал върху гумените елементи на вратите.

Почистване на новия хладилник
Преди да използвате хладилника, е необходимо да изплакнете вътрешността на хладилника с почистващи препарати, за да премахнете бактериите и да миришат пластмаса

Моля, обърнете внимание! За да се премахне миризмата от новия хладилник, не е необходимо да се използват детергенти. Това ще бъде достатъчно за сода разтвор или амоняк, няколко капки от които се разтварят в 1 литър вода и се изплакват с разтвор на хладилника.

По-добра сода: тя се справя добре със замърсяването, има слабо изразени антисептични свойства и е абсолютно безопасна за здравето.

Каква полза е амониевият алкохол: отличен разтворител на мазнини, напълно елиминира микробите, не оставя линии на повърхността.

Комбинирането на тези две най-прости средства на тяхната собственост напълно премахва "пластичната" миризма.

Но мнението, че след измиване на миризмата в хладилника ще бъде неутрализирана, погрешна. За да "аромат на нов хладилник", вие не преследва в бъдеще, устройството трябва отново измити с чиста вода, подсушете и оставете за един ден при отворена врата - ако можем да се проветри и след това толкова сигурен.

Сода и алкохола за отстраняване на миризмите от хладилника
Содата и алкохолът са добри антисептици за премахване на миризмата от хладилника

За любителите на екологичен хладилник

В добрите стари времена на старите кондензатор операционни режими "шкембета" без никакво автоматично размразяване, след преохлаждане и антибактериални функции, най-ефективните методи за отстраняване на миризми са лимон, оцет и активен въглен и сапунен разтвор. Много от нашите икономически и консервативни баби все още използват остарели модели хладилници и стари методи за тяхното почистване. Собствениците на ултрамодерни охлаждане единици и да ги съветват - Лимонов сок не разбира, където преди хладилника двадесет години, и къде - вчера купих, и еднакво добре да се отстранят неприятните миризми в всяко устройство.

Сред собствениците на най-модерните кухненски приспособления има много фенове на екологични методи за елиминиране на миризми с различна степен на интензивност. Повечето от тях използват доказани народни методи, а именно:

 1. Дръжте на рафтовете парчета въглен.
 2. Избършете рафтовете с неразреден лимонов сок и плодовете се оставят на рафтовете, разположени върху чиния.
 3. Използвайте такива естествени неутрализатори на миризми като сурови картофи, лук и ябълки. Зеленчуци или плодове, нарязани на половинки и поставени в хладилника разрязани. Лукът дава мирис, но не е силен и маски други, по-неприятни миризми.
 4. Налейте ориз или сода в контейнерите и ги поставете на различни рафтове в хладилника.
 5. Изрежете половин черен хляб и ги сложете на рафтовете.
Въглища за неутрализиране на миризмата на хладилника
Въглищата отлично абсорбират и неутрализират миризмите от хладилника

Всички тези методи са повече или по-малко ефективни, но те имат един основен недостатък: те са достатъчни за дълго, и ако има повече и да забравите за хляба или една ябълка, на "инструмент за борба" и себе си може да даде неприятна миризма устойчиви, което след това трябва да се отървете от други методи.

Важно! Ако усетите миризмата в хладилника и как да се отървете от него с народни средства вече сте решили, не забравяйте да ги премахнете във времето и да ги замените с нови.

По-лошо от месото - само рибаВ най-лошия случай (непоносимата воня) се случва, когато, поради непреодолима сила (постоянно изключване на електроенергия, когато не сте у дома) в хладилника безнадеждно развалена риба или месо.

Дори да се приеме, че електричеството е възстановено, а продуктите се охлаждат отново или са били "извънредно" процедура на замръзване, тежката смрад и се разпространява не само в хладилника, но и в целия апартамент. Размразеният развален продукт е "замъглено". Водата от нея, навлизането в дренажните тръби, се разпространява във фризера и отново укрепва, излъчва неприятни миризми.

Вероятността за такова развитие на събитията в хладилника е предвидима, а методите за борба със зловонието трябва да бъдат 100% ефективни.

Тъй като други продукти също могат да страдат от миризмата на риба в хладилника, как да се отървете бързо и, ако е възможно, да запазите млечни продукти, плодове, зеленчуци, също трябва да бъдат решени много бързо. Ако обаче миризмата на риба в клетката е достатъчно дълго, тогава няма смисъл да се вземат стратегически решения за други продукти, по-добре е да ги изхвърлите, тъй като те вече са наситени с неприятни миризми.

Не е много приятно в хладилника, дори и миризмата на прясна риба, какво можем да кажем за нечувания продукт! Миризмата на развалена риба е още по-лоша, отколкото от развалено месо, много е трудно да се получат и двете миризми.

Как да премахнете тези остри и неприятни миризми? Има 2 начина. По-скоро един от начините служи като допълнение към другия:

 • Просто се измийте, но много внимателно. Ако мирише на развалена риба или месо в хладилния агрегат трябва незабавно да се подлага на размразяване (да не говорим, че предишната процедура размразяване прекарвате една седмица или преди месец). Естествено, че е необходимо да се отървете от източника на malodours много внимателно измиване на камерата с топла вода и препарат и пепел (3 супени лъжици. Л. водоем), докато при използване на тежки почистване на замърсяване. Всяко отделение трябва да се мие, включително и тези, в които рибата не лежи - рибената миризма има свойството да яде в повърхността,

След измиване със сода е необходим втори етап - измиване с чиста вода. След това изсушете и 3 часа вентилация.

 • Избършете с лимонов сок. Този метод може да се използва само след като хладилникът е добре измит и изсушен, в противен случай усещането за процеса просто се загубва. Продължителната миризма в хладилника ще убие деликатен аромат на цитрусовите. От един лимон стиснете сока и ги избършете (без да разреждате с вода) всички стени и рафтове на хладилната камера и поставете останалата лимонова кора във фризера.

Съвет! Процедурата се провежда редовно, без да се забравя да се отървете от развалените продукти предварително и да измиете хладилника.

Спасители на миризми

Ако в колата можете постоянно да поддържате чистия въздух със специални дезодоранти и мивки, защо не в хладилника? Особено за хладилни шкафове е по-необходимо.

Не толкова отдавна на пазара имаше различни заглушители, предназначени специално за употреба в домашни хладилници.

 1. Топки - най-бюджетният вариант, достатъчно освежител за 1 година употреба. Обикновено комплектът включва 3 топки, поставете 1 във фотоапарата и след известно време заменете свежия. Механизъм на действие: силиконът, който е вътре, абсорбира всички лоши миризми.
 2. Яйцето е много удобна опция, тъй като устройството може да бъде поставено в тавата за яйца и да забравите за съществуването му (главното е да не го смесвате с истинските, когато готвите яйцата). Този тип абсорбатори е оборудван с визуален сигнал - при стайна температура е синьо-бял и в хладилника придобива бял цвят. И ако това не стане, тогава температурата в устройството е неправилно зададена.
 3. Гел - такива абсорбери премахват миризмите два пъти по-бързо, но гелът има свойството да се изпарява, така че е важно да се следи и във времето да се промени абсорбера.
 4. Йонизаторите са най-скъпият от моряците, но и най-ефективните. Те не само премахват неприятната атмосфера, но и предотвратяват гниенето на продукти, унищожавайки бактериите.
Миящи миризми за хладилника
Има специални абсорбери за предотвратяване на неприятни миризми в хладилника

Но без значение колко модерни и скъпи абсорбери използвате в хладилника, усещането от тях ще бъде много малко, ако не се интересувате от приспособлението за кухнята, не го размразявайте и не го измивайте.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете трайно миризмата на урина от диванаКак да премахнете трайно миризмата на урина от дивана
Как да се отървем от черна плесен в банята?Как да се отървем от черна плесен в банята?
Как да премахнете миризмата от хладилника?Как да премахнете миризмата от хладилника?
Как ефективно да премахнете миризмата от килимаКак ефективно да премахнете миризмата от килима
Малки черни буболечки в кухнята как да се предпазят хранителните продукти от вредителиМалки черни буболечки в кухнята как да се предпазят хранителните продукти от вредители
Грешките в брашното и в зърнените храни са причините за появата, ефективните методи на борбаГрешките в брашното и в зърнените храни са причините за появата, ефективните методи на борба
Причини и начини за премахване на миризмата от кухненската мивкаПричини и начини за премахване на миризмата от кухненската мивка
Почистване на апартамента полезни съвети за домакиниПочистване на апартамента полезни съвети за домакини
Как да се отървем от миризмата на риба в апартаментаКак да се отървем от миризмата на риба в апартамента
Как да се отървете от бъгове в кухнятаКак да се отървете от бъгове в кухнята
» » Миризма в хладилника как да се отървете бързо и за дълго време