Защо има миризма в хладилника и как да го почистите

веднъж се премахне неприятната миризма-от хладилника;

Рано или късно въпросът за това как да премахнете миризмата в хладилника започва да се тревожи за всяка домакиня, защото дори и само от подадена от магазина уред може мирише неприятно. Причините за това явление може да са различни, както и методи за справяне с тях са се влошили продукти, нарушена терморегулация, или отрече да има механизъм, хладилник изключено, - как да премахнете миризмата в тези случаи е полезно да се знае всичко.

Интериорът на хладилника в контакт с хранителни продукти, които се подават като миризми и замърсяване, така че да се средства и методи за пречистване на инструмента, без които съвременният човек сам не мисля, че трябва да отиде внимателно, избора на най-екологично чист материал.

Защо мирише на нов хладилник?

Подобно на новите съдове, които наскоро излязоха от монтажната линия, новото устройство се нуждае от предварителна подготовка и вентилация. Лекият аромат на пластмаса и мазнини е стандарт за такива хладилници и е лесен за отстраняване. Но силната остра миризма на химикал е доказателство за нечестност на производителите, които са решили да спестят значително върху използваните полимерни материали. Такова устройство не трябва да се експлоатира и се връща в магазина като нестандартно.

Причини-миризма-в хладилник
Лек мирис на пластмаса и мазнина - норма за новите хладилници

Тези домакини, които се интересуват от това как да премахнат миризмата в нов хладилник, могат да дадат няколко основни съвета:

 1. Измийте вътрешните стени, чекмеджетата, вратите и фризера със сода или специален нетоксичен почистващ препарат, избършете сухи.
 2. Оставете устройството вентилирано няколко часа (през нощта) да се отворят.

Ако все пак не е възможно да се почисти фабричната миризма в хладилника у дома, е необходимо да се подаде жалба до продавача на оборудване.

Как да премахнете старата миризма?

Хладилник за дома - контейнер с различни продукти, често несъвместими помежду си. От гледна точка на кухненски кафенета и ресторанти съставки от ястия, която се изцежда остър вкус или абсорбират миризми, е необходимо да се изложи в различни хладилни камери, но в частен домашни условия едва ли е възможно. Поради това домашният уред трябва да бъде внимателно наблюдаван, за да се предотврати отравяне и разваляне на храната.

Има няколко основни причини за появата на неприятна миризма от работещ хладилник:

 • развалени продукти;
 • незапечатани хранителни продукти;
 • замърсена повърхност на рафтовете и кутиите, взаимодействащи с храната;
 • развитие на гъби и мухъл по вътрешните стени на хладилника;
 • нерегулиран режим на температурата в устройството, който не позволява правилно съхраняване на храната;
 • разтопени ледени частици и оставащи замърсявания в рафтовете в резултат на спиране и размразяване;
 • разрушаване (дренажната система е запушена, кабелите се изгарят).

Въпросът как да премахнете неприятния мирис от хладилника няма да възникне, ако спазвате правилата за неговото използване:

  1. Херметично затворени готови ястия в специални контейнери (контейнери, тигани).
  2. Отделете несъвместими продукти и ги съхранявайте правилно.
  3. Най-малко веднъж седмично, за да се измие хладилника със специални природни средства с активна ежедневна употреба.

Важно! Трябва да знаете, че някои продукти никога няма да се съхраняват в едно поле, до такава включват: лук (Разпределя вкуса) и ябълки, гъби (поемат миризми), хляб без опаковка, всякакви пикантни ястия в частично затворен контейнер и извара.

Решете този проблем просто като опаковате продуктите в надеждни опаковани торби и контейнери и ги разделяте.

Измиване на хладилника
Най-малко веднъж седмично трябва да измиете хладилника със специални природни средства


Моля, обърнете внимание! Всеки от трите рафта на хладилника има свой собствен температурен режим.

На дъното (най-студената) складира охладени месни продукти, супи, консервирани зеленчуци, средно производство на мляко, горната шелф и вратата се охлаждат минимално - те могат да бъдат изложени на съставките, които могат да се съхраняват и при най-ниските температури, кутиите са предназначени за зеленчуци и плодове. С този склад продукти няма да влизат в контакт един с друг и пристанището, а домакинята не трябва да мисля за това как да премахнете миризмата от хладилника и фризера.

Най-доброто средство да се отървете от миризмата в хладилника

Средствата, използвани за почистване на хладилници, трябва да бъдат възможно най-безопасни и ефективни, което не е лесно постижимо. В ежедневието се използват няколко вещества:

 • оцет 9 (разтвор с вода 50:50);
 • сода или разтвор от тях;
 • сок от вар или лимон;
 • амонякът помага в най-трудните случаи, но след това трябва да вентилирате правилно хладилника.
сок от лайм или лимон
Коксът вар или лимон може да се използва, за да се отървете от миризми

Вместо да мислите как да премахнете миризмата в хладилника, по-добре е да го поемете предварително. Лесно е да се направи това с помощта на конвенционални продукти:

 • сода (смяна на капацитета с него на всеки 3 месеца);
 • въглища (дърво или активирано);
 • няколко парчета ръжен хляб;
  шепа ориз;
 • картофи (трябва да се сменят всеки ден);
 • пресни билки и подправки със силен аромат (босилек, куркума, естрагон, мащерка, канела, целина, ванилов екстракт);
 • смлени кафе на зърна;
 • кори от цитрусови плодове;
 • сол, захар.
въглища
Въглища могат да се използват за предотвратяване на миризмата в хладилника

Такива средства трябва да бъдат просто поставени в съдовете, поставени на рафта на хладилника и променени във времето.

Особено внимателно е необходимо да почистите стените, ако хладилникът е внезапно размразен, как да премахнете миризмата, трябва да мислите предварително (да не търсите средства спешно).

Първо, трябва да премахнете и почистите специалния вентил, който се намира на задната стена, да изхвърлите всички повредени продукти (ако има такива), след това внимателно да избършете стените от мръсотия и да освободите влагата.

Дори ако избраното устройство има специална функция за почистване, силната миризма в хладилника може да бъде голям проблем, като се чудите как да го почиствате завинаги.

Моля, обърнете внимание! Необходимо е да се измие хладилната камера отвътре поне 2 пъти годишно, но е по-често желателно.

Именно за чистотата и чистотата на хладилника зависи качеството, полезността и продължителността на съхранението на храната и, разбира се, здравето на домакинството.

Не е трудно да почистите такова устройство у дома - просто трябва да покажете внимание и изобретателност, като използвате средствата, които винаги са във всяка къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Миризма в хладилника как да се отървете бързо и за дълго времеМиризма в хладилника как да се отървете бързо и за дълго време
Как да премахнете миризмата от черупкатаКак да премахнете миризмата от черупката
Как да премахнете миризмата от хладилника?Как да премахнете миризмата от хладилника?
Как ефективно да премахнете миризмата от килимаКак ефективно да премахнете миризмата от килима
Как да се отървем от миризмата на риба в апартаментаКак да се отървем от миризмата на риба в апартамента
Причините за лошата миризма в тоалетната и банятаПричините за лошата миризма в тоалетната и банята
Как да премахнете миризмата от канализацията в апартамента на тръби, баня, мивка, пералняКак да премахнете миризмата от канализацията в апартамента на тръби, баня, мивка, пералня
Как да се премахне трайно миризмата на урина от мебели?Как да се премахне трайно миризмата на урина от мебели?
Къде да поставите правилно хладилника в малка кухня, стандартни и нестандартни решенияКъде да поставите правилно хладилника в малка кухня, стандартни и нестандартни решения
Причините за миризмата на канализация в частна къща и отстраняването имПричините за миризмата на канализация в частна къща и отстраняването им
» » Защо има миризма в хладилника и как да го почистите