Как да премахнете трайно миризмата на урина от дивана

Как да премахнете миризмата на урина от диван или други мека мебел е много неотложен въпрос за тези, които имат деца или домашни любимци в домовете си. За да се отървете от неприятните миризми, е възможно не само с помощта на химическо чистене, но и с помощта на съвременни средства за домакински химически стоки.

Да се ​​отървете от миризмата на бебешки урина

В къща, където има малко дете, миризмата на урина на дивана е съвсем естествена, така че има много начини да се отървеш от такива беда.

Необходимо е да вземете оцет, калиев перманганат или лимонов сок и да направите слабо решение. В това решение трябва да навлажнете гъбата и да я нанесете върху мебел, импрегниран с неприятна миризма. След това покрийте това място с мека кърпа, която не се разнася и желязо. Ако миризмата на урина излиза от секретираната пара, процедурата трябва да се повтори.

В къща, където има малко дете, миризмата на урина на дивана - това е съвсем естествено явление

Изсипете малко топла вода в басейна и добавете там някакъв препарат, разбийте получения разтвор в пяна и го нанесете върху парче мебели с мирис. След 5 минути пяната трябва да се събере с помощта на гъба или мека кърпа.

Водородният пероксид трябва да се смеси с вода в съотношение 1: 1 и да се нанесе сместа върху дивана, да се държи за 40-50 минути и да се шлайфа повърхността с четка. За да се получи мекотата на получената смес, могат да се добавят няколко капки средство за миене на съдове.

Направете разтвор на оцет с вода в съотношение 1: 5, навлажнете парче плат или пелена в нея и след това покрийте дивана с нея. Процедурата трябва да се повтори, докато повърхността на мебелите бъде импрегнирана с получената смес и миризмата не изчезне напълно.

На проблемната област на дивана трябва да се налива содата за чай и да се остави за един час. След известен период от време, повърхността на дивана трябва да бъде напълно вакуумирана. Същото може да се направи и със сухо пивоварство.

Пероксидът на водорода ще ви помогне да се отървете от миризмата на урина

Да се ​​отървеш от миризмата на урината на възрастните

Често миризмата на дивана може да се дължи на факта, че това е възрастен или сериозно болен човек. Такива хора, като правило, не винаги могат да контролират уринирането, така че има специфична неприятна миризма. За да се отървете от тази миризма, трябва да разтворите малко количество белина във водата и да приложите този продукт върху петна и след това да накиснете мястото с мека кърпа без влакна. Важно е да запомните, че е възможно да използвате такъв инструмент само върху монофонична тъкан (без модел).

Добър ефект може да се постигне с този метод: трябва да навлажнете напълно мястото с водата, от която мие урината, след това я разтрийте със сапун и оставете за половин час. След 30 минути мястото, нанесено с доматен сапун, трябва да се измие със слаб разтвор на оцет и след това да се изсуши напълно.

Да се ​​отървете от миризмата на урина от животни

За да се отървете от миризмата на урина от котки или кучета на повърхността на дивана, първо трябва да премахнете петна. За да направите това, можете да използвате инструмент като Vanish. След като петното е напълно премахнато, възможно е да се отстрани елиминирането на неприятния мирис. За тази цел може да се използва всеки модерен почистващ препарат с съдържание на хлор. Можете да използвате не само препарати за битови химикали, можете да постигнете добър ефект, като използвате специализирани средства за премахване на миризми от животни, които се продават в магазини за домашни любимци.

Моля, обърнете внимание! Важно е обаче да запомните, че преди да купите каквото и да е лекарство, е необходимо да се консултирате със специалист как този инструмент може да повлияе върху качеството на материала.

Освен това можете да използвате импровизирани инструменти. С тяхна помощ можете да постигнете отличен резултат:

 • Лимонов сок. За да премахнете неприятната миризма, изцедете сока от цитрусовите и внимателно го разтривайте на място с неприятна миризма. Подобно лекарство не само премахва ефективно миризмата, но и предотвратява възстановяването му, тъй като котките не понасят миризмата на цитрусови плодове и вече няма да седят на този диван.
 • Разтвор на йод с вода. В 1-литров съд, напълнен със студена вода, добавете 20-25 капки йод и лекувайте повърхността на дивана с получения разтвор.
 • Соди и водороден пероксид. На повърхността на дивана, импрегниран с миризмата, е необходимо да се нанесе тънък слой сода и да се остави за няколко минути. През това време, пригответе такъв разтвор: разбъркайте същото количество вода и водороден прекис, добавете няколко капки течност за измиване на съдове. С помощта на четка трябва да нанесете равномерно продукта на диван, да го изсушите и след това да съберете остатъците с прахосмукачка.
Лимонов сок помага да се отървете от миризмата на урина

Да се ​​отървеш от старата миризмаЗа да премахнете старата миризма на урина от дивана, може да са необходими няколко процедури или пълна промяна на тапицерията. Такава миризма се случва главно, ако лежащ пациент дълго време лежеше на дивана, който се държеше под себе си. В такива случаи, като правило, се използва плат, но частиците урина могат да потекат в гънките на тапицерията и да се установят там, разпространявайки неприятна миризма.

За да се отървете от старата дивана от старата миризма на урина, трябва да използвате чиста с високо съдържание на хлор, тъй като хлорът ефективно премахва бактериите, които са източник на неприятна миризма.

Важно е да се: Не забравяйте, че избелването не може да се използва върху цветни тъкани.

За да се справят с хронична миризма, помагайте и на водка или на алкохол. На места, импрегнирани с миризмата, трябва да излеете бутилка водка или същото количество алкохол, да оставите за 2 часа, след това да поставите парче бял цинц и желязо с желязо. Ако никой от тези инструменти не помогне, трябва да се свържете с химическо чистене.

Наркотикът "Природата" е ефективен за отстраняване на миризмата от кожената повърхност

Как да се отървете от миризмата на урина на кожен диван

Преди да премахнете миризмата на урина от коженото канапе, важно е да запомните, че трябва да действате много бързо.

Отстранете петна от урината веднага, както се появява на кожата на дивана. За това трябва да вземе хартиени кърпи и да събере цялата урина, promakivaya си кърпи. В този случай трябва да знаете, че не можете да избършете урината - това петно ​​само се увеличава. След това трябва да спасите повърхността на кожата от уханието на урината, най-ефективният в случая е подготовката на Чудото на природата, което може да бъде закупено в магазин за домашни любимци. Този инструмент трябва да се нанася точно върху цялата повърхност на петната. След като кожата е напълно суха, трябва да я накиснете със специален балсам за кожата, след като навлажнете малко парче плат.

Важно! Кондиционерът ще направи кожата мека и овлажнява, защото при обработката на кожената повърхност с почистващ препарат всички естествени масла, които са необходими за дълго време на кожата, се отстраняват от нея с урина.

Освен това, че можете да използвате продукта, закупен в магазин за домашни любимци, можете да го подготвите сами. За да направите това, трябва да смесите:

 • 1 литър водороден пероксид;
 • 100 г сода за чай;
 • 1 супена лъжица. л. Средства за измиване на съдове.

За да получи средства, необходими за навлажнена мека кърпа, изцедете и потърка лицето си диван, оставете за известно време, след това избършете дивана с леко влажна кърпа и марля.

Кафето ще спести мебели от миризмата само за известно време

Полезни съвети

Преди да започнете да се отървете от миризмата на урина на килима или мека мебел, използвайки различни химикали, опитайте се да запомните следните правила:

 • в стаята не трябва да има деца или животни;
 • използвайте гумени ръкавици и респиратор;
 • Почистването на мебелите трябва да се извършва в помещение, което е добре вентилирано;
 • Средствата за грижа за мебели трябва да се купуват само в специализирани магазини;
 • Не можете да използвате никакви аромати: магданоз, кафе, парфюм.

Магданозът и кафета ще облекчат мебелите от миризмата само за известно време, а използването на парфюмиран аромат заедно с миризмата на урина може да предизвика появата на още по-рязък и неприятна миризма.

Превантивни мерки

Всеки знае, че е по-лесно да се вземат превантивни мерки, отколкото да се справят с последвалите проблеми. Ето защо, можете просто да вземете мерки, за да предотвратите появата му, така че да не мислите как да премахнете миризмата на урина от дивана.

В къща, където има малко дете, можете да изчакате да поставите добър килим или килим на пода. Можете временно да правите с килими за малки деца - те са меки, светли и практични, лесни за почистване, въздух и измиване.

Добър ефект има и специални покрития за матрака - от една страна, terry, а от друга страна,

Що се отнася до бебешките легла и дивани, винаги можете да поставите под листа или покритието за мебели едно течно-устойчиво масло. Добрият ефект има и специални покрития върху матрака - от една страна, тери, а от друга страна са залепени. Такива случаи лесно се отстраняват, поставят се и бързо изсъхват. Важно: в никакъв случай не трябва да се позволява на животните да седнат на дивана.

Не можете да оставите мокри марки върху мебелите, веднага след като се появи петно, внимателно изсъхнете това място със сешоар или желязо. Това ще предотврати навлизането на течността вътре в тапицерията и ще предпази мебелите от мухъл и миризма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете устойчивата миризма от обувките?Как да премахнете устойчивата миризма от обувките?
Как да почистите дивана?Как да почистите дивана?
Как да премахнете миризмата на урина от повърхността на матрака?Как да премахнете миризмата на урина от повърхността на матрака?
Как да се отървем от миризмата на урина на килима с прости средстваКак да се отървем от миризмата на урина на килима с прости средства
Как да премахнете миризмата на урина от методите на килимаКак да премахнете миризмата на урина от методите на килима
Как да премахнете миризмата от хладилника?Как да премахнете миризмата от хладилника?
Как ефективно да премахнете миризмата от килимаКак ефективно да премахнете миризмата от килима
Колко бързо се отървете от миризмата от дивана?Колко бързо се отървете от миризмата от дивана?
Как да се измие дивана от петна?Как да се измие дивана от петна?
Как да измиете дивана от следите от урина и да премахнете неприятната миризмаКак да измиете дивана от следите от урина и да премахнете неприятната миризма
» » Как да премахнете трайно миризмата на урина от дивана