Почистване на апартамента полезни съвети за домакини

почистване на апартаменти

Чистотата в къщата е гаранция за здравето на цялото семейство, така че е много важно да обърнете специално внимание на почистването на апартамента и да се опитате да поддържате свежест и ред в стаята. За да постигнете желания ред и чистота в кратък срок и без ненужно усилие, трябва да се придържате към някои от съветите, които ще бъдат обсъдени в тази статия.

Най-ефективното средство за почистване на апартамент

Всяка домакиня знае, за да донесе на чистотата на апартамента, че е необходимо да се използват специални средства за почистване на повърхности. В крайна сметка, с кърпа, напоена с вода, можете да премахнете само прах, но и за почистване, например, с плочки повърхности в банята или мазни чинии в кухнята, най-добре е да се възползвате от ефективни почистващи препарати, които са не само почистват всяка повърхност, но и спести време ,

Съвет! За да почистите апартамента, използвайте прахове за почистване на магазините и различни течности или да помогнете на домакинята да използва естествени продукти, т.е. традиционни (сода за хляб, лимонена киселина и др.).

Най-ефективният начин за почистване на апартаментите
За да почистите апартамента, трябва да използвате специални инструменти за почистване на повърхности

Традиционни средства за почистване на повърхности в апартамент

Различните почистващи препарати, които пълнят рафтовете на битовите химически магазини, са наистина много ефективни, те бързо се справят с мръсотията и дават на къщата ви свежест и чистота. Въпреки това, предвид химическия състав, който може да увреди кожата ви, е по-добре да използвате тези продукти, ако е необходимо, без да се прибягвате до тяхното редовно приложение.

За почистване на апартамента добър съвет за домакините е следният: за ежедневна употреба, природните ресурси, които са практически във всяка къща и са екологични, са подходящи.

сода за хляб
Сокът за хляб е първият асистент в кухнята
 1. Почистване с използване на сапун за пране. Сапунният разтвор, базиран на този природен продукт, не само ще помогне за почистването на замърсените повърхности, но и ще се справи с микробите, тъй като има бактерицидни свойства. За да се приложи пяна сапун е възможно за почистване на замърсени кухненски печки, повърхности от плочки, вътрешни врати, добре дезинфекцира под и други повърхности.
 2. Сокът за хляб е първият асистент в кухнята: той почиства мазнините, мивката, печката, повърхността на плочките и т.н. Въпреки това, когато използвате сода, опитайте се да не я разтривате твърде много на повърхността, защото содата може да остави драскотини, които ще развалят външния вид и ще доведат до нови проблеми.
 3. За дезинфекция и почистване е подходящ оцет на маса, който се справя добре с замърсяването и мазнините. Важно предимство на оцета е способността да се унищожи всяка неприятна миризма. Нанесете го за миене на чинии, премахване на скалата в чайника, с което можете да се отървете от солеността в хладилника. Преди да се използва оцет разрежда с вода 1: 1, за удобство оцетна разтвор се разпръсква с помощта на спрей към повърхността, която трябва да се почисти (мивка, печка, плот, и т.н.).
 4. Използването на прах от горчица ще помогне да се справите лесно с мазнините. Бюджет, естествен и най-важен инструмент за измиване на мазни повърхности и ястия, дори и в студена вода. За да измиете тигана или саксията, добавете малко количество прах и разредете с вода, като резултат - чисти съдове без много затруднения;
 5. Приложение на лимонена киселина. Ефективно почиства повърхностите, има избелващи свойства. Например, с разтвор на лимонена киселина (прахът се разрежда с вода), измийте плаката, образувана върху пластмасови повърхности или керамични плочки. За по-голямо удобство можете да използвате пръскачка, която равномерно се разпространява на мръсна повърхност и след 3-4 минути премахнете жълтото покритие с влажен парцал. След такова почистване, всички замърсявания ще бъдат измити и повърхността ще свети чисто.
лимонена киселина
Лимонената киселина ефективно почиства повърхностите, има избелващи свойства

Най-модерните средства за чистота в апартамента

За бързо почистване без използване на специални усилия е по-добре да използвате най-модерните средства за създаване на чистота в апартамента. Опитните домакини често споделят съвети за почистване в апартамента на различни места. Какво е по-добре да се използва?Много хора препоръчват все още да използват полезни продукти от битови химически магазини:

 • различни течности за почистване на готварска печка и фурна от мазнини - просто трябва да се предпазите, като носите ръкавици, така че продуктът да не падне върху ръцете ви и да не навреди на кожата ви;
 • за премахване на прах и други видове замърсявания, по-добре е да купите парцали от микрофибър;
 • за да помогне на домакини за измиване на подове, истинско откритие е разнообразието от съвременни мопове: пяна, микрофибър или въже за почистване ще стане много по-лесно и почистване на пода;
 • средства за дезинфекция и почистване на тоалетни заемат основното място в почистването на апартамента - използват различни флуиди на базата на хлор.

В момента, изберете почистващ агент в магазина не е трудно, всичко зависи от вашите финансови възможности, както и от производителя.

съвременните пари за чистота в-апартамент
В момента, изберете почистващ агент в магазина не е трудно

Съвет! Получавайте средства по-добре от различни фирми, като отбелязвате още кой е най-ефективно да се справя със замърсяването. По този начин ще бъде възможно да се използват най-ефективните средства, които значително спестяват време и усилия.

Как да започне почистване на апартамента?

За да помогне на домакини може да предложи няколко правила за почистване в апартамента. Това ще се отърве от ненужното мислене за това къде да започне да прави всичко.

От какво започва почистване в апартамент
По правило почистването започва в къщата от далечните ъгли
 1. Тя трябва да започне да се възстанови, за да се отървете от ненужните неща, стари неща, които, освен това, че заемат място, а дори са депресиращо, развали настроението, и разбира се, да събира прах. Това ще допринесе за по-бързо почистване, както и да запази чистотата и свежестта за по-дълго време.
 2. По правило почистването започва в къщата от далечните ъгли. Можете да продължите първо към банята или към най-отдалечената стая от изхода. Тъй като всички събраните отпадъци и боклука постепенно ще се премине към изхода, който ще ускори процеса на неговото отстраняване, и, разбира се, преди края на namusorit почистване в задната стая не е възможно - още един плюс;
 3. По-добре е да започнете да почиствате от високи мебели, полилеи, стени. Да, и от тавана не предотвратява отстраняване на прах, в същото време се уверете, че липсата на паяжини. Освен това е необходимо да се обърне внимание на прозорците и вратите, правилно ги изчисти от прах. След това поставят ред в дивана, фотьойлите, килимите. Крайният етап на почистване ще бъде почистване на подови первази и измиване на подовете.

Такива прости правила ще ви помогнат бързо и лесно да почистите къщата на събраните замърсявания и прах и да съкратите времето за почистване. Много опитни домакини ще се съгласят, че описаните по-горе препоръки са единственото разумно решение за почистване на апартамент.

Съвет! Но за да се поддържа чистота, опитайте следните съвети: мия чиниите по-добре малко след обяд, без да остави наследници кухненска мивка е по-добре да изтрие всеки ден-прах трябва да се отстрани най-малко 1 път в 5-7 дни с чиста кърпа и вода.

Такива прости правила ще ви помогнат да поддържате къщата си чиста и свежа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите килима у дома с най-добрите методи и инструментиКак да почистите килима у дома с най-добрите методи и инструменти
Налагаме ред в кухнята идеи и правила за поддържане на чистотатаНалагаме ред в кухнята идеи и правила за поддържане на чистотата
Как да измиете пластмасовия прозорец от прахКак да измиете пластмасовия прозорец от прах
Общо почистване на апартамента, откъде да започне, и ще има силата да завърши?Общо почистване на апартамента, откъде да започне, и ще има силата да завърши?
Ежедневното почистване на апартамента организира всичко правилноЕжедневното почистване на апартамента организира всичко правилно
Как да се справим с мухъл и гъбички в апартаментаКак да се справим с мухъл и гъбички в апартамента
Почистване на килими и килими при домашни народни средства или изчезванияПочистване на килими и килими при домашни народни средства или изчезвания
Методи за почистване на чайника от скалатаМетоди за почистване на чайника от скалата
Как да почистите табела от мазнини и въглерод в домаКак да почистите табела от мазнини и въглерод в дома
Начини за почистване на електрическата печкаНачини за почистване на електрическата печка
» » Почистване на апартамента полезни съвети за домакини