Как да се отървете от неприятната миризма на влага в апартамента?

Как да се отървем от миризмата на влага в апартамента

Грозната миризма на влага в апартамента е не само неприятна за обитателите му, но често предизвиква дразнене. За да отговорите на въпроса, как да се отървете от миризмата на влага в апартамента, трябва да разберете защо жилището стана сурово.

Ако апартаментът е на долните етажи на жилищна сграда, тогава причината може да е завинаги влажни изби, в които отоплителните и водопроводните тръби не са били заменяни дълго време. През плочите на пара и влага преминават в жилищния район, и вече се урежда на всички видове интериорни елементи и стени.

Последните етажи на апартаментната къща също са обект на появата на влага в апартамента. Причината за това са течащи покриви, поради които валежи (сняг, дъжд) не тече през канализационната тръба, а директно в апартамента.

Важно! Причината за появата на влага може да стане съсед, който живее над пода.

През лятото можете да изсушите мебелите без много затруднения, но през зимата прекалената влага води до много катастрофални последици.

Лошата вентилация в жилището също води до влага.

Последните етажи на апартамента са обект на влага в апартамента

Отстраняване на причината за влагата в помещението

Унищожаването на миризмата на влага се състои от няколко етапа.

Специалистите в този случай препоръчват преди всичко да се отърват от самата причина. За да направите това, трябва да предприемете няколко действия, които ще помогнат за решаването на този проблем, в зависимост от причините за възникването му:

 1. Променете старите тръби в сутерена на къщата.
 2. Блокирайте покрива.
 3. Шиейки разстоянието между плочите с строителната пяна, това не само ще направи апартамента напълно сух, но и ще осигури топлина в студения сезон.
 4. Съгласете се с жителите, живеещи над етажите, за да замените всички тръби и тръби, за да избегнете неприятни изненади.
 5. Проверете всички вентилация в апартамента, ако е необходимо, почистете всички движения или заменете старото оборудване с нови.

Свеж въздухКогато проблемът с премахването на каузата бъде решен, можете да продължите да се отървете от неприятната миризма на влага. Тази миризма лесно се корени не само в стените, но и в шкафове, дрехи и мебели. Борбата срещу това заболяване няма да бъде лесна, но напълно осъществима. Първо, необходимо е да се проветряват жилищните помещения възможно най-често.

Да се ​​отървете от миризмата на влага от жилищни помещения

Моля, обърнете внимание! Поради увеличеното ниво на влажност в хола в ъглите, по стените, под тапета има плесен, който веднага се разпространява в цялата жилищна площ.

Наличието на такъв "съсед" е много лошо за човешкото здраве. Също така, тази гъбичка може да бъде източник на неприятна миризма. Паразитът трябва незабавно да бъде унищожен непосредствено след отстраняването на причината. За да направите това, трябва да обработвате местоположенията на клъстера по следните начини:

 1. Bleach. Той помага да се унищожи почти всеки тип мухъл, а също така повърхността да остане чиста.
 2. Амониев алкохол. Той е в състояние да унищожи всякакъв вид плесен от стъклени покрития (прозорец, плот).
 3. Сода за хляб.
 4. Водороден пероксид.
 5. Оцет.
Пероксидът на водорода ще ви помогне да се отървете от влагата в апартамент

Всички изброени продукти са абсолютно безвредни.

Специалистите в тази област също препоръчват закупуването и инсталирането на изсушители в помещения, както и автоматичен ароматизатор за въздух. Също благоприятно влияние върху премахването на миризмата на влага в апартамента на лампата аромат с етерични масла от лимон, портокал и други цитрусови плодове.

Отървете се от миризмата на влага в шкафовете

Дървесината и такива материали като ПДЧ абсорбират перфектно влагата и различните вкусове. Ето защо, за да спасите шкафовете, нощниците, скринчетата от нежелани миризми, трябва да направите следното:

 • напълно премахване на рафтовете на съдържанието;
 • внимателно проверявайте всички повърхности на вътрешните елементи за наличието на плесен, ако има такива, след това третирайте гореспоменатите средства (с изключение на амоняка, който не е подходящ за дърво);
 • внимателно изсушете целия шкаф;
 • в сухия шкаф за поставяне на готови аромати за мебели или специални торбички с ароматни билки, най-често използват лавандула, което също допринася за унищожаването на молци.
Необходимо е внимателно да се изследват всички повърхности на вътрешните предмети за наличието на мухъл гъбички

Освобождаване на миризмата на влага в мека мебел

Унищожаването на миризмата на влага от мека мебел е проблематично, защото под подплатата на мека мебел и кресла има мека основа, която продължава достатъчно дълго и продължава да създава неприятни миризми. Идеалната възможност за изхвърляне ще бъде премахването на мека мебел няколко дни на улицата. Под влияние на вятъра и слънцето мебелите ще се изсушат добре. Ако няма такава възможност, можете да използвате друг начин:

 1. Изсушете със специални изсушители и вентилатори.
 2. Заменете мебелите за тапицерия.
 3. На тапицерията на мека мебел, равномерно поръсете смляно кафе или зелен чай за един ден.
Замяна на мека мебел

Отървете се от миризмата на влага върху дрехите и обувките

Преди това е необходимо да се установи идеалната чистота и ред в мястото на складиране на дрехи и обувки. Зимно горно облекло (кожуси, овчи кожи, якета и други подобни) трябва да се окачват на слънце в продължение на поне един ден, за да се изсушат и да се изсушат неприятните миризми. По-леки дрехи трябва да бъдат окачени на слънце, но не и за целия ден, само за няколко часа. След пълно сушене всички неща трябва да се измият.

Съвет! За да се отървете от миризмата на обувки, можете да използвате памучна вата, напоена с оцет, която трябва да бъде увита в малка торба с целофан и поставена в обувки за целия ден.

След това трябва да третирате всички обувки с амоняк, да покриете със сол и да оставите за още един ден. След това обувките трябва да бъдат третирани повторно с амоняк и, ако е необходимо, да заменят стелки, използвайте специален дезодорант за обувки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отстраняване на неприятен мирис от канализационната системаОтстраняване на неприятен мирис от канализационната система
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Как да премахнете миризмата от климатика в апартамента?Как да премахнете миризмата от климатика в апартамента?
Изтичане на покрив в жилищна сграда, ние решаваме компетентно проблемаИзтичане на покрив в жилищна сграда, ние решаваме компетентно проблема
Елиминирането на покривните течове спасява удавяне в ръцете на удавянеЕлиминирането на покривните течове спасява удавяне в ръцете на удавяне
Колко бързо се отървете от миризмата от дивана?Колко бързо се отървете от миризмата от дивана?
Причини и начини за премахване на миризмата от кухненската мивкаПричини и начини за премахване на миризмата от кухненската мивка
Причините за лошата миризма в тоалетната и банятаПричините за лошата миризма в тоалетната и банята
Как да премахнете миризмата от канализацията в апартамента на тръби, баня, мивка, пералняКак да премахнете миризмата от канализацията в апартамента на тръби, баня, мивка, пералня
Как да премахнете миризмата от кухненската мивка?Как да премахнете миризмата от кухненската мивка?
» » Как да се отървете от неприятната миризма на влага в апартамента?