Какво е сега залепени към стените?

Стенна декорация с моден тапет

Въпросът за какъв тапет е сега на мода, периодично зададен от всички собственици. Според статистиката идеята за модернизиране на вашия дом идва на ум на всеки 5-7 години.

С такава честота се актуализират тенденциите в дизайна на апартаменти, къщи и тавански помещения. И точно по същия тапет се появи за пръв път очевидно ресурс за обновяване на интериора на жилището без глобални ремонтни трансфер стени, промяна ВиК, други средства за комуникация и преинсталиране на Windows.

Видове популярни тапети

Съвременните нововъведения в индустрията позволиха да се произвежда голямо разнообразие от тапети.

Бамбукови тапети

Сред видовете си най-популярни са:

  • хартия и винил;
  • нетъкано руно;
  • кърпа;
  • течни и стъклени стени;
  • ламинат;
  • бамбук.

Това може да се отдаде, продиктувано от съвременната мода за изкуство и рисунки в интериора, фото тапети - 3D и тапети с панорамни гледки. Нещо повече, последните изпитват новото си раждане, като отново се връщат към високи оценки в дизайнерски проекти на помещения сред материали за декорация на стени, дължащи се на промяната на качеството на материалите и историческата линия.

В зависимост от рисунката на картината на повърхността, 3D-тапетите се произвеждат от флуоресцентни, светодиодни и панорамни. Първите два вида са платници със задно осветяване. Флуоресцентни тапети изглеждат на дневна светлина, като триизмерна рисунка. Но през нощта, благодарение на разпръснатата светлина на луминесцентни крушки в материала, те създават в стаята аура на мистерия и дори интимност.

От своя страна, LED стенни облицовки под формата на тапети е по-сложна, осветителна система, която е специален дистанционно управление може да се регулира лесно, създавайки необходимата антураж в целия интериор.

Заслужава да се отбележи, че горепосочените фото тапети се използват успешно като декорация по стените не само на хола, но и на коридора, кухнята и дори банята.

Особености на модните тенденции

Течен тапет в интериораАктуални модни тенденции в тапет днес, продиктувани от използването на природни мотиви, създаващи контрастен функции чрез цветове и геометрични рисунки, комбинация от няколко стила едновременно, както и да залепнат една към стил.

В допълнение, днес модата за тапети диктува собствените си правила. Създаване на модерен интериор с помощта на тапет на тапет, се препоръчва да се следва принципът на боядисани стени. Тоест, изберете фактура, която точно ще имитира изкуствено покрити стени с точността и лекотата на дизайна, като същевременно създава лаконизъм във вътрешността, без да я претоварва с детайли.

Ето защо при избора на тапети дизайнерите се съветват да се съсредоточат върху стени с естествени нюанси, по-светли тонове, с липса на цветни и украсени орнаменти и мотиви в шаблони. Въпреки това, ако изборът на тапет се извършва за тематичния интериор, тогава може да се използва определена ориентация на модела върху тапета, за да се подчертае обкръжението.Компетентното съчетание от нюанси, които не се конкурират помежду си по отношение на цвета, днес е най-идеалният вариант за навлизане в тенденцията.

Модата за поставяне на тапети по този начин ще продължи дълго.

Странични вариации на хола

Комбинация от тапети в холаМодната тенденция сега е комбинация от тапет за тапет и тапети спътници. Тези материали за довършителни работи се произвеждат благоразумно от производителите под формата на колекции в една тема на дизайна.

Като правило, те са комбинирани спектрално подобни цветове, включително и класически гама от черно-бели, черни и златни, бели и сини, и други комбинации.

И вторият аспект, присъщ на такава комбинация - е модел. Например, един лист се произвежда с форми или ленти, приложени към него, вторият е напълно монохромен. При залепване на стените, ивиците се редуват. Или една от стените е напълно залепена с монохромен тапет, друга стена с шарени тапети.

При избора на тапети за хол, се препоръчва да следвате факта, че в залите често се оформят акценти върху общия интериор. Като се има предвид това, стените на стаите трябва да бъдат залепени с текстури, които не противоречат на цвета на мебелите, на всички мебели и детайли на всекидневната. Трябва да изберете тапет с релефни мотиви и блестящи шарки, светли или неутрални нюанси, ненатрапчиви рисунки.

Ако приоритетите са насочени към тапета на тъмни цветове, е желателно да се подредят в дневната светлина мебели. Създавайки акцент върху стените с прекалено светли материали, е необходимо да се допълни интериорът на залата с детайли от същия мащаб като стените.

Тапети за спални и коридори

Фото тапети в интериораМодата за светъл тапет влияе върху избора на декорация на стените за спалните. Предпочитание трябва да се даде на пастелните диапазони, спокойните тонове и ситопечатът в прахови нюанси, тонове светъл шоколад или кафе с мляко. Тъмните нюанси на тапетите ще бъдат подходящи за леки мебели, килими, леки покривки и възглавници. И в случай, че има достатъчно светлина в спалнята.

Сред тенденциите за поставяне се отбелязва комбинация от тапети. Модерни изолира чрез фигурално тапет леглото зона, останалите стени тапет без модел, но в един цвят, който е основният цвят в леглото зона. Вкус към вътрешността въвеждат различни корнизи, в която е ефективно разпределени тапети уеб.

Следвайки ekostilyu във вътрешността на къщи и апартаменти, позволява използването на естествени мотиви при поставянето на стените на коридора. За тази стая идеалният тапет ще бъде тапетът за имитация на камък, дърво, листа, както и използването на различни панорамни фото тапети.

В модата стените с фотографии на улици, сгради, морски пристанища и дори атласи.

Коридор в това изпълнение авангард, от една страна, ще действа като продължение на улицата, а от друга-вече обгръща местните стените у дома отбора атмосфера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои тапети са подходящи за залата?Кои тапети са подходящи за залата?
Бамбук тапет в интериораБамбук тапет в интериора
Настроението на Париж в собствения му апартамент!Настроението на Париж в собствения му апартамент!
Стенни тапети за интериорен дизайн на помещенияСтенни тапети за интериорен дизайн на помещения
Кои тапети да изберете за коридора?Кои тапети да изберете за коридора?
Кои тапети да изберете за кухнята?Кои тапети да изберете за кухнята?
Фото тапетите на тавана все още са на модаФото тапетите на тавана все още са на мода
Бамбук тапет в интериораБамбук тапет в интериора
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да покриете стените с различни тапетиКак да покриете стените с различни тапети
» » Какво е сега залепени към стените?