Кои тапети да изберете за коридора?

Влизайки в апартамента или къщата, първото място, което получаваме, е входното антре. Много често такива, че след дъжда ние отваряме чадър е в коридора и го оставете да изсъхне, след ходене на домашни любимци - те често искали да се разклаща в същия коридор. И ако къщата ви се намира до пътя, на който автомобилите постоянно управляват - почистването на прах е постоянна работа, която изисква не само почистване и мокро почистване.

Всички тези фактори и много други ви карат да мисля, какво да изберем тапети за коридора, тъй като това е най-стая в близост до него се излага на улица мръсотия, прах и вода.

Въз основа на съществуващите, тапети трябва да е практична, че е, че те могат лесно да се почистват или избърсва с влажна кърпа, така че при постоянно мокро почистване, те не губят първоначалния си красота и външен вид толкова дълго, колкото е възможно.

Кои тапети са подходящи за коридора

Благодарение на широкото разнообразие от видове тапети, днес могат да се разграничат няколко вида тапети от практическа гледна точка, които са подходящи за използване в коридора.

Първият и най-известен е със сигурност вида на миещия се тапет - който е специално създаден с акцент "миещ се".

Такъв тапет е чудесен за стаи с повишено замърсяване: кухня, коридор.

Тези тапети могат лесно да се почистват с четка и влажна кърпа, но трябва да се отбележи, че степента на устойчивост на вода може да бъде различна, следователно един тапет се мият по-малко от влажна кърпа, а тяхната продължителност на живот е по-малко, а други поддържат силна степен на интензивност на мокри почиствания.

Степента на водоустойчивост на миещия се тапет може да се определи самостоятелно - в ролката на етикета, степента на водоустойчивост се определя от модела, обозначаващ вълната. Колкото повече вълни, толкова по-водоустойчиви тапети и обратно. Обикновено има от 1 до 3 вълни.

Кои тапети да изберете за коридора: степента на водоустойчивост

В повечето случаи такива тапети са винил.

Също така могат да се припишат тапети, които могат да се перат

  • Стъклени влакна
  • Тапети за боядисване
  • Линкруст Тапет
  • Течен тапет


Всички тези видове тапети са подходящи за мокро почистване.

Не се препоръчва да украсявате стените на коридора с текстилни тапети, тъй като те събират много добре прах и е трудно да се премахнат всички петна от тях.

Кои тапети за коридора в цвят?

Тъй като залата е нещо като преграда между улицата и къщата, както споменахме по-горе - тази стая е по-податлива на замърсяване от други.

Ето защо светлинните тапети за коридора не са подходящи, тъй като те ще трябва да бъдат почиствани по-често от другите, тъй като всяка мръсотия и прах ще бъдат веднага видими.

Но това е от практическа гледна точка.

Ако ние считаме, цвета на тапета за коридора от дизайнерска гледна точка, можем да кажем това - че в малки коридори или тъмни коридори определено по-скоро ще изглежда светло тапети, тъй като те са визуално разширява пространството и те вече не отразяват светлината, така че за сметка може да бъде тъмен коридор направете го по-лек.

Разбира се, когато избирате цвета на тапета, трябва да вземете предвид какъв стил ще бъде коридорът ви и какъв вид мебели ще бъде. Необходимо е да завършите всичко, така че всички елементи на залата да са в хармония помежду си.

С кой модел да изберете тапет за коридора?

Точно като цвета на дизайна на тапетите, може да ни помогне да подобрим дизайна на коридора.

Ако се оказа така, че коридора ви няма високи тавани, тогава има смисъл да поставите на стените му тапет с вертикален модел - това визуално ще ви помогне да направите таваните по-високи.

Ако, напротив, имате зала с високи тавани или тясна, можете да изберете тапети с хоризонтален шаблон или с голям шаблон.

Много често при залепване на стени с тапети, използвайте елементи на комбинация - когато например дъги или бордюри се открояват с тапети с различен цвят или шарка.

Кои тапети да изберете за коридора
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да поставите коридора?По-добре да поставите коридора?
Килими в коридораКилими в коридора
Плочи тапети в интериора извън време и стилПлочи тапети в интериора извън време и стил
Функционално обзавеждане в коридораФункционално обзавеждане в коридора
Декориране на стените на коридора с декоративен камъкДекориране на стените на коридора с декоративен камък
Как да изберем тапет в стаята на сина ви?Как да изберем тапет в стаята на сина ви?
Съвети за ремонт на коридораСъвети за ремонт на коридора
Платнен тапетПлатнен тапет
Акрилни тапети предимства и недостатъциАкрилни тапети предимства и недостатъци
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
» » Кои тапети да изберете за коридора?