Лалета тип лалетаВидове лалеталалета - Красиви пролетни цветя, които моля с разнообразни форми и цветове. В нашите географски ширини най-разпространени са лалетата с цилиндрични венчелистчета, червени. Но това не прекратява цялото разнообразие на тези цветове.
В допълнение към добре познатите сортове лалета с форма на цветя са liliales, ресни, хавлиени, папагал и не е пълен списък. В момента около 2500 са класифицирани видове лалета. Обичайно е да се разпределят 15 класа от тези цветове. Сега ни кажете повече подробности.

Видове лалета

1. Обикновено рано: това са растения с овални цветя, височината на такива растения средно достига 30 см. Те започват да цъфтят рано и цъфтят за дълго време.
2. Рано хавлиени: тип на лалета във височина и 25 см, характеризираща razmnozhaemostyu ниско, и на дълъг период се цъфтежа. Цветята са големи, къдрави, топли нюанси
3. Триумф: имат висок стъбъл (70 см), цвете, наподобяващо стъкло, ярко (червено или жълто), въпреки че има и два цветни лалета от този вид.
4. Дарвин хибриди: те не се страхуват от вируси, се размножават добре, спокойно толерират хладен климат. Те имат големи цветя във формата на цвете, монохромни, а понякога и с малък кант.
5. Късна проста: перфектно се възпроизвежда, височината на стеблото е около 75 см. Формата на цветето обикновено е чаша.
6. Цветно от лилиите: венчелистчетата на цветята на тези растения имат елегантна, заострена форма, леко се извиват навън и приличат на венчелистчета от лилия.
7. Аромат: това е един вид лалета с венчелистчета от цветя с много красива форма, с иглени ресни.
8. Зелен цвят: това обикновено е ниско растение с доста необичаен цвят. Венчелистчетата имат зелена гръб, която е фризирана с жълто или розово.
9. Рембранд: те имат цвят в три цвята, височината на стъблото е приблизително 70 см.
10. Папагал: с ярък цвят и силно отворено цвете (понякога се отваря до 20 см в диаметър). венчелистчета цветя също имат уникален странна форма: краищата се изрязват, ако, докато те самите са усукани листа, която прилича на пера (оттук и името)
11. Късна коприва: цветя с доста голяма големина, дебели. Този вид лалета трябва да бъде защитен от дъжд и силни вятърни удари, защото са много лесно счупени поради тежките си капачки.
12. Лалетата на Кауфман са неговият вид и хибриди: най-късият от всички видове лалета. Те се различават по това, че цъфтят рано, се характеризират с венчелистчета с формата на звезда, а също и от способността да променят цвета си, когато цъфтят.
13. Лалетата на Фостър са негови видове и хибриди: те имат удължени цветя (могат да достигнат до 15 см), обикновено червени, жълти или розови с малки кафяви петна.
14. Лалетата Greig негови видове и хибриди: това са ранни цъфтящи растения, с нисък дръжка и големи цветя под формата на чаша.
15. Диви растителни лалета: клас, в който се съчетават лалеви видове, които не попадат в предишните 14 класа. Растенията обикновено са много ниски.
Всички видове лалета, описани по-горе, не разкриват напълно безкрайното разнообразие на света на тези красиви растения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Култивиране на лалетата върховете и тънкоститеКултивиране на лалетата върховете и тънкостите
Кога и как да засаждаме лалетата през есентаКога и как да засаждаме лалетата през есента
За начало градинар за цветни лехиЗа начало градинар за цветни лехи
Парк розиПарк рози
Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетата
Дизайн на цветяДизайн на цветя
Kandyk култивиранеKandyk култивиране
Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зиматаКак и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
Зимни устойчиви многогодишни цветя за вили, хибернация на откритоЗимни устойчиви многогодишни цветя за вили, хибернация на открито
» » Лалета тип лалета