Разновидности и видове на нарцисиРазновидности на нарцисиПрез лятото винаги идва есента, а след нея идва зима, което означава, че всичко ще е в очакване на пролетта със своята топлина и до началото на цъфтежа минзухар, Сцила, лалета и зюмбюли. Специално място сред пролетни иглики на заема различни разновидности на нарциси, тъй като те имат прекрасен аромат. Подобна е и само в зюмбюли, но без необходимата грижа, ще дойде състояние на изтощение.
Що се отнася до лалетата, колкото и да са добри, те привличат гризачи, но никоя от разновидностите на нарциси няма такова свойство. И въпреки факта, че се препоръчва да ги изкопавате всяка година, можете да ги засаждате на всеки 4-5 години, в който случай разцъфването им прилича на големи букети.
За да напълнете градината с красота и аромат, тези цветя могат да продължат един месец и половина, ако изборът на сортове е правилен. Но ако ги сложите във ваза, няма да останат там дълго, особено ако въздухът в помещението е сух и твърде топъл, но това е типично за всички цветя, които цъфтят на първо място. В края на краищата всъщност те трябва да се радват на очите ни в горска поляна и в градината.

Разновидности на нарциси

Има много сортове на нарциси малки размери, често те са първите, които цъфтят. Tsiklomenovy lsquo-Tete-a-Tetersquo - първият, който открива сезона, има две цветя на един и същи дръжка. И след като малките сортове са цъфнали, те са заменени от обикновени тубуларни жълти видове, които са многобройни. Има един вид нарцис - lsquo-Spellbinderrsquo, която е оттеглена през 1940 г., която има зеленикаво-жълт цвят, благодарение на която многократно се излагат награди на различни изложби.
lsquo-Mount Hoodrsquo - този вид се нарича хамелеон. И ако сте луд за бели пъпки, трябва да го купите от снимка или от баба, когато е на последния етап на цъфтежа, когато цветът на тръбата вече не е жълт, а бял. И следващата пролет може да сте достатъчно късмет, за да намерите бяло цвете. И има такъв вид нарцис, който сам по себе си е просто бял и много елегантен - lsquo-Thaliarsquo-, на всеки стъбъл, на който може да има до три цветя.
Тръбните сортове в повечето случаи имат много приятен и ярък аромат, но други форми също могат да имат приятна миризма, особено това се отнася за големи корони. Изключителен представител на това разнообразие от нарциси lsquo-Ice Folliesrsquo - с венчелистчета с бял оттенък с широка велпапева жълта корона, която в крайна сметка става бяла.
С течение на значителен период от време между нарциси нюанси на жълто и бяло доминирана, но е постигнала голям напредък и има много други разновидности на нарциси с розови корони, които имат едно и също име се чувствах. Всички нюанси на този цвят, от ярко розово до меко и романтично - Pink Parasolrsquo-, lsquo-Rosy Cloudrsquo, lsquo-Precociousrsquo-. lsquo-Chromacolorrsquo-, lsquo-Spring Pridersquo - и това не е целият списък.
Така че сега можете свободно да се отдръпнете от стереотипите, за сметка на жълтия цвят на тези растения и просто да се възхищавате на разновидностите им и да се насладите на приятен аромат, защото това, което може да бъде по-красиво от пролетни природи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви цветя са засадени през есента в странатаКакви цветя са засадени през есента в страната
Правила и особености на трансплантацията на нарциси през есентаПравила и особености на трансплантацията на нарциси през есента
Есенна работа в цветна градинаЕсенна работа в цветна градина
Дестилационна луковицаДестилационна луковица
Градина на непрекъснат цъфтежГрадина на непрекъснат цъфтеж
Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетата
Kandyk култивиранеKandyk култивиране
Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зиматаКак и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
Саици за засаждане и грижиСаици за засаждане и грижи
» » Разновидности и видове на нарциси