Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетатаВ градините на нашата страна най-популярните цветя са лалетата. Много често се срещат в почти всяко цветно легло в града, както в Холандия, която все още се смята за страната на тези цветя, поради факта, че тя постоянно е в големи количества отглеждани лалета. Но защо са свързани с Холандия? Веднага щом се появиха такива цветя в тази страна, тези цветя спечелиха огромна популярност в кратък период от време, без да се отдадат на позиции по популярност и понастоящем.
В допълнение към ослепителната си красота, тези цветя се открояват, защото има различни сортове, с които можете да украсите стаята не само бързо, но и с доста красиви цветя. Освен това тези персийски красавици могат да украсят помещението за Нова година, перфектно съчетано с коледната елха и други коледни украси. Защо се наричат Полу-персийският rrdquo може да бъде намерен по-долу.

генеалогия

Цветето е тревиста целогодишна луковица, част от семейството на Liliaceae. Една от хубавите особености на този вид цветя е, че като започне да отглеждате лалето веднъж, ще има още много години през пролетта, за да се насладите на хората със своята красота. Това, което наричахме ldquo-rootrdquó изглежда като класическа крушка, която може да бъде снабдена с хранителни вещества и вода.
В момента около 150 вида са известни. Дивите форми могат да бъдат намерени в планините на Азия, в пясъчници, степи и пустини скалисти, включително в южната част на Казахстан, Беларус, в северната част на Индия, Армения, Япония, Русия, Северна Африка, Иран и Турция.
Струва си да се отбележи, че родното място на цветето не е Холандия, тъй като всички са склонни да мислят, но Персия. След Персия турците се срещнаха с тези цветя, а само европейците, а холандците в култивацията на лалетата не бяха сред първите. Ето защо цветът е кръстен ldquo-tolibanrdquo-, и ldquo-turbanban - преведено от персийски означава конфекция на повечето народи на Изтока. Освен това е възможно да се проследи връзката на факта, че в Турция е обичайно да се носи лале в турван.

класификация

Когато растат лалетата, трябва да помните какви са техните видове:
1. Нормално със стабилно оцветяване:
- odnotonnye-
- dvuhtsvetnye-
- смесена.
2. Цветни:
- plameneyuschie-
- perovidnye-
- райета.
Освен това, когато ще има култивиране на лалета, трябва да се има предвид и фактът, че има различни класове, а именно:
- Градински лалета:
1. Обичайната ранно-
2. Triumph-
3. Лили-
4. Тери рано-
5. Обикновени късно-
6. Хибридите на Дарвин -
7. Parrot-
8. Рембранд-
9. Зелено-зелено-
10. Уязвими.
- Ботанически, културни хибриди:
11. Тери късно.
12. Фостър.
13. Kaufmann.
14. Greig.
И други форми, хибриди и т.н.

Отглеждане и засаждане на лалета

Лалетата могат да се възпроизвеждат с луковици и семена. За повечето хора най-подходящият тип са крушките, които можете да купите без допълнителни усилия във всеки пазар или магазин.
Методите за отглеждане на лалетата включват:
- израстването в стаята като закрито цвете,
- отглеждане в стая без дестилация -
- засаждане в градината като градинско растение.
За всеки метод за отглеждане на лалета се идентифицират специфични сортове. Като пример, първият метод е много подходящ за разнообразие от малък ръст Т. Хибридната проста ранна тери рано, както и Т. Кауфман или Т. Грайга. Ако високите дървета са необходими за градината, тогава си заслужава да използвате Дарвин и хибридите, които са в лили.
Култивирането на лалетата трябва да се извършва само през есента, а не както в случая с останалите цветя, които трябва да бъдат засадени през пролетта. Те са тясно свързани с температурата, така че за засаждане в почвата е необходимо приблизително + 9 ° С. в процеса на периода на латентност в крушката започва развитието на цветята, а през пролетта растежът започва.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Kandyk култивиранеKandyk култивиране
Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зиматаКак и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
Холандски стил в ландшафтния дизайнХоландски стил в ландшафтния дизайн
Защо листата стават жълти?Защо листата стават жълти?
Euphorbia грижа за домаEuphorbia грижа за дома
Разновидности и видове на нарцисиРазновидности и видове на нарциси
Лалета тип лалетаЛалета тип лалета
Култивиране на държаватаКултивиране на държавата
Бътерфууд, който отглежда блатарчетаБътерфууд, който отглежда блатарчета
» » Култивиране на лалетата