Дестилация на лалетаДестилация на лалетаСветли, сочни пъпки от лалета не могат, освен че обичат окото. Но, за съжаление, природата е установила определени закони, а зимата за луковични растения (например лалета) е време за пълна почивка. Въпреки това законите на природата могат да надхитрят и да растат с красиви лалета за Нова година или коледни празници. За това има натиск.
Дестилация на лалета е специфичен набор от действия, които позволяват на растението да цъфти в нехарактерно време за него.
Зимният период е предназначен да причини някои вещества да се образуват в крушката под въздействието на ниска температура. Процесът на принуждаване на лалетата не прескочи този важен етап.

Етапи на принуждаване на лалетата

Всички дейности на принуждаването могат да бъдат разделени на следните основни етапи:
1. Hranenie-
2. Убеждаване (съдържание при понижена температура) -
3. Отглеждане.

съхранение

Обърнете специално внимание на избора на луковици. Те трябва да са големи и здрави. По-добре е да изберете "допълнително" и първият анализ. Регулирането на температурата на съхранение на луковиците значително влияе върху образуването на цветето.
При типично засаждане в почвата, луковиците се съхраняват в продължение на около един месец при 22 ° С, след което в продължение на още един месец температурата на съхранение се понижава до 20 ° C и след това се достига дори по-ниска около 16-17 ° С. Ако нямате цел да постигнете цъфтежа през Новата година, следвайте тактиката, описана по-горе.
С принуждаването на ранните лалета е обичайно да се използва или агротехнически (растежен под филм) или физико-химичен метод (поставен в продължение на една седмица при температура от 30 градуса, след това съхраняван в хладилник).

приземяване

Подходящ за засаждане на лалета е дишащ и добре абсорбиращ материал (речен пясък, торф, смес от пясък и торф и др.). В допълнение, този материал трябва да има неутрално ниво на Ph. Луковиците се напояват ежедневно до 15-16 декември. И на 29-30 декември температурата се понижава до 4-6 ° С.

Дестилация на лалета

Три седмици преди цъфтежа, растенията се прехвърлят на топло място: първо (първите 4 дни), температурата се поддържа около 14 ° C и създава слаба светлина, след това (с 5-8 дни) повишава температурата до 17 ° C и дава пълна светлина. Освен това лалетата трябва допълнително да се осветяват за 3-5 часа на ден. След оцветяване на пъпките температурата в стаята отново се понижава до 14 ° С, за да се удължи периодът на цъфтеж. За същата цел, опитайте се да не държите цветя на слънце. Когато цветята са нарязани, те трябва да бъдат поставени в студена вода, за да могат да останат свежи за 6-8 дни.

Какво да правим с крушки след изстрелване на лалетата?

След като ги използвате за принуждаване, можете да ги развиете. Когато цветята вече са нарязани, крушките продължават да се напояват (още около три седмици). След това луковиците се изваждат и се изсушават (съхраняват се 2 седмици при температура 24 ° С, след това се държат при 19 ° С в продължение на един месец, а останалите при 14 ° С). Луковиците се засаждат в почвата в стандартното време за засаждане на лалетата. Не зареждайте крушки, използвани за ранно засаждане, тъй като отнема няколко години, за да ги възстановите. Това е непрактично.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Култивиране на лалетата върховете и тънкоститеКултивиране на лалетата върховете и тънкостите
Кога и как да засаждаме лалетата през есентаКога и как да засаждаме лалетата през есента
Есенна работа в цветна градинаЕсенна работа в цветна градина
Фрезия принуждаваФрезия принуждава
Дестилационна луковицаДестилационна луковица
Кривиум култивиране и грижиКривиум култивиране и грижи
Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетата
Цветно спараксис култивиране и грижиЦветно спараксис култивиране и грижи
Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зиматаКак и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
» » Дестилация на лалета