Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата

Как и кога да засаждате лалетата през есента е правилно - засаждане на луковици за зимата

Есента е красиво време за засаждане на лалетата. С края на летните месеци много градинари и производители на цветя сериозно мислят за пролетни лалета, защото всеки иска да види красиви ароматни цветя, растящи в градината си.

Така че, да се създаде уникална пролет цветна градина, ще трябва да падне за да се уверите, че правилният начин да се засадят лалета, как дълбоко в почвата и други важни нюанси.

Няколко думи за произхода на лалета

Родина на тези красиви цветя е Персия. За първи път лалетата са споменати през XII-XIII век. Има мнение, че думата идва от "турван", което означава "кедър". В Русия и ОНД, лалета причинява асоциации, особено с пролетта, тъй като това е първото растение с големи красиви цветя, което се появява през пролетта.

Кога да засаждаме лалетата за зимата

Обикновено, луковици на лалета са засадени в земята през есента, а през есента, те имат време да се създаде на кореновата система. След това, през зимните месеци животът на растението замръзва. И вече с настъпването на пролетния период, лалетата за доста бърз период от време формират стъбло и цветя се появяват.

За да продължите да давате растението да се развива и цъфти през следващите години, е необходимо да изкопаете крушка и да я съхранявате до есенните месеци, защото по това време ново цвете се появява. Говорихме за времето за засаждане на цветя, сега помислете за основните правила за засаждане на луковици и по-нататъшна грижа за лалетата.Как и кога да засаждате лалетата през есента е правилно - засаждане на луковици за зимата

Подготовка на почвата

  • необходимо е да се избере добро ниво на земя за кацане с достатъчно осветление и мястото трябва да бъде защитено от вятъра. Ако предпочитате не точно плоска земя, тогава водата ще влезе в ямите, което ще доведе до разпадане на растенията. Ако областта е тъмна, тогава цветята няма да имат наситени ярки цветове.
  • преди засаждане на луковици, нарязани на земята различни торове: дърво пепел, калиев сулфат, амониев нитрат, разлага тор (в никакъв случай не може да оплодят пресни тор избегнат допълнителни заболявания цвят гъбични), креда и двойно суперфосфат. Можете да замените всички тези вещества с един сложен тор, продаван в специални магазини за градинари и градинари (попитайте продавача "тор за луковици").

Кога точно засаждат лалетата през есента?

Как и кога да засаждате лалетата през есента е правилно - засаждане на луковици за зимата

1. На първо място, да вземе решение за избора на точното време за засаждане на цветя. Необходимо е да се изчисли времето, така че растението да има време да даде корени преди началото на силни постоянни студове, в противен случай може да закъснеете. При стандартни условия, когато почвата е доста влажна и нейната температура не е по-ниска от 5 градуса, вкореняването на лалетата отнема максимум месец. Но твърде рано да се засажда не се препоръчва, тъй като има риск лалетата да замръзне, да цъфтят през пролетта, когато тя все още е студена.

2. Растителни цветя не по-малко от 40-50 броя на един квадратен метър. Купете специален палет в магазина за засаждане - това допълнително ще помогне да се изкопаят с минимални усилия.

3. Разпръснете луковици на разстояние 20 cm между редовете и в растението, като спазвате интервал от 10 cm между растенията.

4. На каква дълбочина да растителни лалета, обикновено се изчислява по следния начин: 2-3 диаметър на крушката и има приблизителна дълбочина на засаждане!

5. Наред с въпроса "кога можете да засадите лалетата?" Често хората се питат какво да правят, ако все още пропуснат есенния сезон, но биха искали да опитат да засаждат луковици през декември? Във всеки случай опитайте, тъй като има известни случаи на успешно засаждане на лалета в замръзналата земя. Да, цветята ще се появят малко по-късно от обикновено, но не и факта, че те ще бъдат малки или не впечатляващи - възможно е цветът на цветята да бъде богат и ярък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Култивиране на лалетата върховете и тънкоститеКултивиране на лалетата върховете и тънкостите
Кога и как да засаждаме лалетата през есентаКога и как да засаждаме лалетата през есента
Какви цветя са засадени през есента в странатаКакви цветя са засадени през есента в страната
Есенна работа в цветна градинаЕсенна работа в цветна градина
Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетата
Как и кога да засаждаме трайни цветя и храсти под зиматаКак и кога да засаждаме трайни цветя и храсти под зимата
Цветно спараксис култивиране и грижиЦветно спараксис култивиране и грижи
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
Зимни устойчиви многогодишни цветя за вили, хибернация на откритоЗимни устойчиви многогодишни цветя за вили, хибернация на открито
Холандски стил в ландшафтния дизайнХоландски стил в ландшафтния дизайн
» » Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата