Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градинатаПролетта е време на промяна и най-яркото цъфтене. Цветни цветя в градината Това са истински магьосници, които ни напомнят за края на зимата. Те са първите, които ни информират за идването на пролетта.
Красиви, цветни, ароматни цветни лехи в градината, не е толкова трудно. Най-важното е, че трябва да решите как да осигурите най-добрите условия за растенията, къде да поставите пролетни цветя, за да постигнете максимален ефект и най-дълъг цъфтеж. Изберете най-ви впечатлили цветя: лалета, нарциси, зюмбюли, лилии, гладиоли, кокичета, минзухари и др

Отглеждане на луковици в градината

Отглеждане на луковици в градината - голямо хоби, което не изисква големи материални и физически разходи. Можете да украсявате градината си, да засаждате цветя хаотично, което повече ще им напомня за естествените условия на растеж. Вземете няколко крушки, хвърлете ги на земята и ги засадете, където падат. Освен това можете да украсите с чисти легла, както е обичайно в Холандия.
Когато купувате луковици, обърнете внимание на размера му. В зависимост от вида, можете да определите качеството. Най-красивите цветя растат от големи екземпляри. Буйни цветя в градината като осветени места или лека сянка. Те обичат неутралните хранителни почви и не търпят постоянна влажност. Друг много важен момент. Някои видове от такива растения винаги са обърнати в една посока (нарциси). Ето защо е по-добре да не засаждате такива цветя сред цветното легло.

Засаждане на луковици в градината

Засадени цъфтящи цветя в градината, заедно със земното покритие. За това са подходящи видове, които не се нуждаят от годишно изкопаване. Groundcover растения, струва си да изберете така, че цъфтеж през целия сезон. Първо, те са засадени, а след това в комбинираното пространство се поставят bulbous култури. След като, да речем, лалетата, цъфтеж, земната корица ще скрие пожълтената зеленина. Които не могат да бъдат премахнати непосредствено след изчезването на цветята. Такова легло може да продължи до 7 години, след което растенията се изкопчват и актуализират. И на практика не е необходимо да се третира.
Трайни насаждения са почти всички луковични: лалета, снегорини, нарциси, минзухари, зюмбюли и много други.
Най-добрите партньори за цъфтящи цветя в градината са растенията с дълбока коренова система. Ако решите да поставите крушки вече в съществуващата цветна градина, има шанс да повредите корените на съседните многогодишни цветя.

Непрекъснато засаждане на луковици

Много успешно изглежда като солидно засаждане на луковици. Получете много изразителна градина. Изсипете плътно, като изберете контрастни или монохромни цветове. Можете да направите цели композиции и модели от различни видове цветя. При обикновеното засаждане, луковиците се засаждат на разстояние от 60-70 см между редиците и 7-10 между луковиците. Обикновено луковични растения, засадени на дълбочина 3 пъти по-висока от тяхната височина. Хиацинт е изключение. Тя е засадена, така че крушката да изглежда малко от земята.
Много е модерно да се засаждат bulbous цветя на тревата. Това засаждане се извършва през есента. На избраното място изрежете и извадете част от тревата, почистете почвата, разхлабете, засадете крушки и леко натискайте в земята. Отново всичко е покрито с парче трева.
Алпийски хълмове. Те са подходящи за растения с малки крушки. Особено тези, които изискват сушене и отопление през летните почивки.
Нерезистентни растения, които изискват задължително копаене и съхранение за зимата, е по-добре да се съхраняват на отделни легла.
Не се страхувайте да експериментирате. Освежете цветните си лехи с ярки, сочни цветове и цветове. Направете парцелите така, че във всяко време и във всяко време градината ви ще ви зарадва.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Есенна работа в цветна градинаЕсенна работа в цветна градина
За начало градинар за цветни лехиЗа начало градинар за цветни лехи
Хиацинт на закритоХиацинт на закрито
Градина на непрекъснат цъфтежГрадина на непрекъснат цъфтеж
Култивиране на лалетатаКултивиране на лалетата
Засаждане и грижи за тигридаЗасаждане и грижи за тигрида
Ириси в градинатаИриси в градината
Kandyk култивиранеKandyk култивиране
Как и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зиматаКак и кога да засаждат лалетата през есента, засаждащи луковици за зимата
Холандски стил в ландшафтния дизайнХоландски стил в ландшафтния дизайн
» » Цветни цветя в градината