Тапети в интериорен дизайн на спалня

Фото тапети в спалнята

Днес все повече и повече популярност печели дизайнерски спални с фото тапети.

То може да бъде направено изключително и смело и най-важното е, че човек лесно ще може самостоятелно да подчертава достойнството на помещенията и да скрие недостатъците си. Благодарение на факта, че днешните тапети в тенденцията, в магазините за ремонт техният избор е огромен.

Вариантът е за всеки, който харесва

Модерен тапет - това не е тапетът, който сте видели преди 15-20 години в училища и детски градини. Те били от лоша хартия и често изобразявали гора или планините. Днес тези тапети имат отлични характеристики, а изборът на продукти има хиляди възможности.

Разширяване на пространството с фото тапети в спалнятаТози декор елемент на вашата спалня:

 • не променя цвета;
 • Не го изгаряйте, ако е постоянно изложен на пряка слънчева светлина.
 • изборът е огромен, а човек може да реализира някаква идея;
 • Ако е необходимо, можете да изберете водоустойчиви опции.

Невъзможно е да поставите картина в спалнята, ако тя е точно като собственика. Необходимо е да се обмисли цялостният стил на стаята.

Ако решите да покрие фототапети една от стените на стаята, няма нужда да се претрупва до тази част от допълнителните елементи под формата на картини, часовници или някои шкафове.

Близо до тази стена може да бъде само легло. И можете да изберете стена отстрани на леглото, ако имате безплатно. Снимките на тапети ще изглеждат много добре.

Основното условие обаче е комбинацията от стилове и всички декоративни елементи. Необходимо е избраните тапети да обръщат положително внимание на интериора и ехо с пердета, полилеи, мебели и др.

Например, класическият интериор не прилича точно на копие от произведението на модерен художник или палмово дърво на плажа.

Тапети, копия на снимки в класически стил в интериора на спалнятаЕто какви изображения са подходящи за основните стилове на интериора:

 1. На класически тапет тапет с фрески или копия на картини от известни художници.
 2. За модерността се характеризира използването на образи на красиви градове, паметници, снимки на известни хора.
 3. Прованс включва използването на картини на природата в различни сезони, цветя, небе, всякакви пейзажи, които умират човек.
 4. Етнол подчертава тапетите с различни шарки, ярка мозайка, изображение на някои идоли.
 5. За хай-тек, е характерно да се използват снимки, взети от космоса или свързани с тази тема. Също така могат да се видят небостъргачи, които се виждат на фона на нощния град.
 6. Поп изкуството насърчава използването в интериора на ярки цветове, колажи, сочни цветове. И под формата на герои на стената, се появяват комични герои или дори карикатури.

Важно правило, което трябва да се спазва, за да направи мебелите за спалнята не само стилни, но и уютни: изберете изображения, които предизвикват спокойни емоции. Чертежи с вещици, вампири, герои от филми на ужасите са по-добре да не се разглеждат като елемент за декориране на спалня. Тези образи носят само отрицателна енергия.

Цветната тема винаги е в тенденция

Цветен печат на тапети в спалнятаПри избора на тапети, помислете дали има цветя на тапети, които планирате да лепите върху други стени. Ако има, е по-добре да не изберете тапет с едно голямо цвете. Тя ще изглежда безвкусна. Например, ако обичайните тапети, които имате с малки маргаритки, и на една стена лепене тапети, където в центъра ще бъде Сакура, ще получите купчина.Ако решите да използвате този вид декор, е желателно другите стени да са покрити с монофонични тапети, тогава основното изображение ще изглежда по-изгодно. Така че, сакура на една от стените ще играе перфектно, ако другите стени са бледорозови. Това е много нежна комбинация, която е идеална за спалнята на младо момиче.

Друга тайна на успеха: тапетите трябва да са по-ярки от другите декоративни елементи, за да не изглеждат скучни и излишни.

За сенчестата страна изберете тапети със светлинни тонове, а за слънчевата страна зелените и цветята са добри.

За една малка спалня, изображение с хоризонт ще бъде отличен начин да се разшири пространството: гледки на градове, улици, където има стъпки, водещи нагоре, пътека в гъста гора.

Идеалният начин да украсите някой в ​​кадрите на стаята ще бъдат цветя в различни форми и под различни ъгли.

Снимка на листата на дърветата в спалнятаНай-често срещаните варианти на цветната тема:

 1. Букет от диви цветя, кошница с големи пъпки розови рози, поляна в гората, върху която растат различни цветя.
 2. Една голяма роза с нежно розово или червено сянка ще донесе нежност на стаята и ще създаде романтична атмосфера.
 3. Орхидея, сакура, магнолия са екзотични цветя, които добавят ориенталска нотка към интериора на стаята.

Регистриране на детска стая

Можете да украсите с тапети не само една спалня за възрастни, но и една детска стая. Днес има много широк спектър от такива изображения.

Фото тапети в детска стаяПопулярни при деца се използват следните опции:

 • герои на карикатури или приказки;
 • за тийнейджъри тя може да бъде любим филм символи, както и сън машина за момчета и фея елементи за момичета;
 • животни, подводен свят, космическа тема.

Много зависи от предпочитанията на детето, така че преди да изберете тапета, не забравяйте да се консултирате с детето за стаята му.

Избирайки изображения за стаята, в която човек прекарва времето си вечер, където основната му цел е да се отпуснете, трябва да изберете тихи снимки. Перфектен за сезоните, животните, изображенията на нощния град или елегантен поглед към някакъв капитал. Тези декоративни елементи не трябва да накарат човек да заспи на място, трябва да имат мечти, фантазии и спокойни мисли, преди да си легнат.

Безспорното предимство на такова платно - можете да го промените веднага щом чертежът стане скучен и да направите отново стая с всички препоръки, изброени по-горе.

Основното нещо е да изберете опции за качество, така че те да продължат дълго време, лесно да се прилагат и работят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фото тапети във вътрешността на детската стая създават приказкаФото тапети във вътрешността на детската стая създават приказка
Какво е сега залепени към стените?Какво е сега залепени към стените?
Къде да поставите тапети с орхидеиКъде да поставите тапети с орхидеи
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Платнен тапетПлатнен тапет
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
Как да изберем красив и сигурен тапетКак да изберем красив и сигурен тапет
Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
Фото стени във вътрешността на апартаментитеФото стени във вътрешността на апартаментите
» » Тапети в интериорен дизайн на спалня