Съвети за избор на изправяща ютия за изправяне на косата

Изправяне на косата с гладене

За едно модерно момиче, въпросът за това как да изберете косата желязо винаги е от значение.

В крайна сметка това е това устройство, което ви позволява да създавате шедьоври на главата си за ежедневието и празниците. Недостатъчно качествените модели могат значително да увредят здравето на линията на косата.

Съвременните варианти, напротив, осигуряват допълнително възстановяване на всяка коса. Ето защо трябва да знаете какво да търсите, когато избирате такъв важен помощник.

Какви са типовете гладене за коса?

Curling косата с гладенеЖелязото за изправяне на косата, в зависимост от задачите и функциите, може да бъде професионално и непрофесионално.

Те имат доста значителни разлики в температурните режими и регулатора за тяхното излагане. Фризьорите предпочитат чиниите, които могат да се справят с всякакъв тип коса, но също така имат нужда от допълнителни приставки, за да създадат различни прически.

Използвайки добра машина за изправяне, не можете просто да създадете лъскава светлина в косата си, но и да завършите шикозните холивудски вълни. Този ефект ще бъде постигнат само ако плочите имат плавен преход, а не остри нарязани краища.

Съвременните модели за домашно ползване се усъвършенстват все повече и придобиват функциите, които преди са били налице само при избора на професионални асембли.

Това е много важно, защото всяко момиче сега може да експериментира с косата, без да му навреди.

Освен това за качественото фризьорско оборудване важна роля играе дължината на жицата и надеждността на прикрепването й. Капитанът често е принуден да носи желязото за коса, а повредата му е неприемлива при завъртане и транспортиране.

Удобството на мини-токоизправител за къса косаИма малки токоизправители с тясна специализация. Те са създадени единствено за изравняване на бретончета и малки пръстени, които не могат да бъдат улавяни с табелка с обичайния размер. Това изобретение позволява да се спести време на професионални майстори и обикновени жени на модата.

Не по-малко интересно е парната ютия за изправяне на косата. Нейната особеност е, че тя влияе на потока на влажен горещ въздух, и това помага да се запази влагата в структурата на косата и предотвратява нейното пресушаване. В допълнение, можете да направите полагането и върху не изсушени къдрици за сешоар, което спестява време и усилия.

Различни видове покрития

Желязото за коса включва пластини, които се нагряват преди да работят с косата и се поставят директно, за да създадат прическа. Те могат да бъдат направени от голямо разнообразие от материали с редица предимства и недостатъци. За да знаете как да изберете правилните пластини, трябва да разберете какво точно искате да получите в резултат на това и коя коса ще бъде подлежаща на обработка.

Metal. Гладещата плоча може да има метално покритие. Тази опция е най-лошата и отдавна не се препоръчва за употреба. Отрицателното влияние на металната конструкция може да изсуши косата, практически да ги изгори и в крайна сметка да доведе до загуба на коса. Най-незначителните щети са разделените краища, което също е неприятно и не подлежи на пълно възстановяване, те могат да бъдат отрязани само.

Видове плочи за гладене

Видове плочи за гладене.

Изборът на прически, които могат да бъдат създадени с гладене, в случай на метална плоча, е много ограничен. Такива модели имат къса основа за отопление и остри нарязани страни, които по никакъв начин не допринасят за намотаване. Максимумът, който можете да си позволите, е гладката коса. Също така, ако има допълнителни примамки, ще бъде възможно да се направи гофрирането на малки и големи гоблени.

Турмалинът. Изборът на покритие с турмалини, практически не се притеснявате за резултата - то определено ще бъде положително. Това е отлична възможност за първия токоизправител, тъй като цената и качеството са балансирани. Турмалинът не уврежда точно косата ви, но благодарение на факта, че когато се затопли, скъпоценното камъче разделя отрицателно заредените частици, косата няма да бъде електрифицирана.

Грънчарство. Благодарение на керамичното покритие температурата на повърхността на плочите е равномерно разпределена, а гладкото смилане позволява на желязото да се плъзга перфектно през косата. Кърли се изправя още след първото задържане, така че не е нужно отново да ги излагате на високи температури.

Но ако изберете керамика, трябва да имате предвид, че тя изисква грижи. Ако използвате стилизиращи продукти, те могат да се придържат към чиниите. Въпреки това, за да се избегне натрупването им, е достатъчно след охлаждането да се избърше устройството с чиста, леко влажна кърпа.

Необходимостта от термостат за лесно гладенеТефлон. В свойствата си, тефлоновият разпрашване не е по-нисък от керамиката и е в състояние да изправи косата от първия път. В допълнение, тя перфектно се изплъзва и не изсушава косата, което означава, че не уврежда и не поддържа здравето на всяка коса. Това не изисква допълнителна грижа.

Мраморно-керамично покритие. Комбинацията от два уникални материала дава възможност за благоприятно въздействие върху косата. Такава сплав осигурява идеално плъзгане и изправяне. В същото време всичко се случва в нежен вид, тъй като керамиката се нагрява, а мраморът се охлажда и дава влага.

Допълнителни характеристики

Съвременната ютия за коса има много допълнителни функции, които могат да ви бъдат полезни. Много е важно устройството да има терморегулатор, особено ако косата на собственика му е тънка и отслабена. В този случай температурният режим не трябва да надвишава 160 градуса. За собствениците на твърда и тежка коса е разрешена максималната температура.

Терморегулаторите могат да бъдат електронни и механични. Първата опция недвусмислено е от полза, тъй като ви позволява да зададете температурата в рамките на 1 градус и да запомните необходимия режим за по-нататъшна употреба. Но механикът на тези качества не може да се похвали - трябва да използвате относителен термичен режим.

Обърнете внимание на ширината на самата плоча. Тесната плоча е с ширина 2-2,5 см, а ширината е по-голяма от 2,5 см. Разбира се, това са чисто лични предпочитания, но работата с тесни плочи е малко по-бърза.

Желязото с голямо захващане ви позволява да създавате красиви къдрици и е по-функционално за къси коси.

В допълнение, добре доказани устройства с допълнителен гребен отстрани. Той помага за подреждане на нишките и по-добро сцепление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модни прически за мъже през 2018 годинаМодни прически за мъже през 2018 година
Маски за коса при домашни рецепти, инструкции, ревютаМаски за коса при домашни рецепти, инструкции, ревюта
Изберете правилно четка за коса с въртяща се дюзаИзберете правилно четка за коса с въртяща се дюза
Ползи и вреди от използването на катран за сапунПолзи и вреди от използването на катран за сапун
Модерни прически за къси коси 2016Модерни прически за къси коси 2016
Модерни прически 2016Модерни прически 2016
Цвят на косата без амонякЦвят на косата без амоняк
Основните въпроси при избора на желязоОсновните въпроси при избора на желязо
Модерни прически за момчета 2016Модерни прически за момчета 2016
Каква полза е парната ютия?Каква полза е парната ютия?
» » Съвети за избор на изправяща ютия за изправяне на косата