Цвят на косата без амоняк

Устойчива кремова боя без амоняк

Жените винаги се стремят да бъдат красиви, като използват всички възможни средства за това. Кардиналът ще се промени - промяна на цвета на косата. В повечето случаи тя дори помага да изглеждате по-млади. В модерния пазар средствата, които се използват за боядисване на косата, са многобройни, но най-безопасният от тях е боя без амоняк. Благодарение на специалния състав и отсъствието на вредни компоненти, не само не уврежда косата, но и я възстановява.

Цвят на косата без амоняк

Амоняк и неговите тайни

Безцветен газ, широко използван в производството на много продукти. Той се използва дори и въпреки факта, че е доста опасен и в големи количества може да засегне дихателните пътища. Това вещество помага да се постигне устойчиво оцветяване.

Амоняк и неговите тайни

Въпросът е, че амонякът унищожава структурата на линията на косата. Когато косата става по-слаба и придобива пореста структура, боята прониква дълбоко в нея и е доста трудно да се измие. Този принцип на действие на бои, съдържащи водороден прекис, ги прави устойчиви.

Разбира се, за оцветяване амонякът е много необходим, но тук косите от него страдат, защото под действието на това вещество те стават по-крехки. Ако не се грижите за косата си и не промените цвета си твърде често, тогава те губят жизнеността си, те започват да се отрязват.

боя-мус без амоняк

Безсамиева боя

Оцветените смеси, които не съдържат водороден прекис, действат по различен начин. Ако разбирате, тези вещества не са боядисани, защото пигментът за оцветяване не попада в косъма. Благодарение на правилно подбраните компоненти се формира тънка обвивка около всяка коса, която я оцветява.

Bezammia багрила за коса

предимства

Боя за коса без амоняк има редица предимства:

 • нестабилна;

Bezammiachnye съединения са измити след няколко седмици, така че можете да промените изображението с тяхна помощ доста често.

Бои без амоняк Кастинг

 • лечебни свойства.

На практика всички разтвори без водороден пероксид третират човешката коса. Благодарение на черупката, която се появява след прилагането им, се появява допълнителен защитен слой. Той предпазва всяка боядисана коса от отрицателното въздействие на околната среда и съдържащите се в нея компоненти я захранват и я възстановяват.

 • наличие на витаминен комплекс;

Bezammiachnaya боя за коса съдържа много полезни вещества, благодарение на които структурата на косата се запазва. Пигментната смес без водороден пероксид подхранва косата, наситенява с витамини и предпазва от изсушаване. В съвременните решения могат да се добавят всички видове масла и растителни вещества.

Bezammia пигментни смеси

Като прави изводи от всичко това, може да се заключи, че боите без водороден прекис имат тенденция към коса, за разлика от техните амониеви аналози, които действат деструктивно.

Трудности при избора

Някои трудности могат да възникнат, когато изберете самата цветна смес или я използвайте, защото е трудно да се досетите как този или онзи сянка ще изглежда на косата на определен цвят.

Ако искате да промените изображението си за първи път, най-добре е да го поверите на професионалистите. Те ще ви помогнат да постигнете желания ефект без неприятните изненади, които могат да ви очакват, ако решите да го направите сами.

Трудности при избораВсички последващи петна могат да се извършват независимо. За тези цели използвайте цветната диаграма, която предлага всеки производител на този продукт. Ако следвате инструкциите и препоръчителната последователност от действия, ще постигнете желания резултат. Цветовете без амоняк, чиято палитра не е достатъчно широка, е по-добре да не се вземат.

използването на

 1. Светлинен тон в тон.

Bezammiachnye цветовете на косата не може да промени основно цвета на вашата "коса", защото тяхната основна задача не е това. Това означава, че с помощта на пигментна смес не можете да олекоте косата си и да я направите по-тъмна. Боята може да промени нюанса на естествената козина или да й даде здрав блясък и да се лекува.

 1. Корекция.

Ако след използването на сместа с съдържание на амоняк, линията на косата ви е придобила жълтеникав оттенък, тогава безсмесната смес ще я преобрази в бяло. С тяхна помощ можете да добавите карамел, платина или други тонове. Светлокафявата коса ще стане копринена и интензивна след боята, а кафяво-боядисаната боя без амоняк, чиято палитра е избрана правилно, ще добави шоколадови или рубинени нюанси.

предимствата на безконтактните бои

недостатъци

 1. Лесно се измива.

За някои хора нестабилността на боята е предимство, но други приписват тази характеристика на недостатъци. Производителите твърдят, че се измиват след 5-6 седмици, но на практика повечето от тези смеси губят яркостта си след 15 дни. Когато пигментът се измие, той оставя зад грозен "rozhinku".

Бои без амоняк

 1. Не позволява промяна на цвета.

Безсамийските решения помагат да се направят косите по-леки, но само няколко тона, така че брюнетките не могат незабавно да се превърнат в блондинки. Има професионални смеси за оцветяване, което е изключение от правилото. Те помагат да се облекчи прическата с 7-8 тона.

 1. Не боядисвайте върху сивата коса.

Ако главата ви изглежда сива, но все още не е толкова много да използвате боя на базата на амоняк, тогава използвайте bezammiachnye съединения. Професионалистите препоръчват в такива случаи да се използват по-стабилни оцветяващи смеси или да се стигне до салона, където ще оцветите цвета със специални гелове.

недостатъците на безсамиевите бои

Можете да промените цвета на косата доста често, тъй като пигментите бързо измиват. Но това се случва само с първите няколко приложения, тъй като в бъдеще боята става все по-стабилна.

 1. Изисква професионална интервенция.

Bezammiachnye багрила са много мрачни, така че у дома да се постигне определен цвят и сянка е почти невъзможно. Само експертите могат да направят това.

предимствата на безконтактните бои2

 1. Цена и качество.

Боите без амоняк са по-скъпи от по-устойчивите им аналози, освен че се прилагат по-добре от професионален фризьор, което води до допълнителни разходи. В евтини смеси могат да съдържат вредни компоненти, затова бъдете на ваша охрана.

Устойчива кремова боя без амоняк;

Каква е разликата между цветовете без амоняк?

Bezammiachnye пигментни смеси са на разположение за всеки производител, докато обхватът им е доста широк. Боите са във всички ценови категории, от професионални продукти, които се използват само от специалисти и завършват с обичайните. Можете да си купите такъв продукт не само в специализиран магазин, но и в обикновен супермаркет. Също така те могат да бъдат търсени в фризьорски салони.

Преди първото оцветяване е по-добре да се консултирате с специалист, който ще ви каже кой цвят е подходящ за Вас. В идеалния случай първото оцветяване се прави най-добре в салона, защото полученият цвят зависи от много фактори. Това може да бъде структурата на косата, нейното състояние и много други. Дори в салона можете да "шпионирате" правилната последователност от действия.

Предимства на професионалните бои

Боя без амоняк, коментарите за които са достатъчно добри, не винаги могат да бъдат с високо качество, защото сега има много фалшификати.

Предимства на професионалните бои

Жените, които променят цвета на косата си вкъщи, не винаги получават това, което очакваха. Сред недостатъците на този метод може да се отбележи неравномерността на оцветяването. Такъв досаден феномен не застрашава онези, които използват услугите на професионалистите, а въпросът тук дори не е в нивото на уменията им, а като боя.

Бои за коса без амоняк

Съставът на такива смеси е значително различен от този, който може да бъде прочетен върху бои, предназначени за домашна употреба. Факт е, че професионалните бои се отличават не само от комбинацията от багрила, стабилизатори и окислители, но и от пропорциите и последователността им.

Полезни съвети

 1. Не се препоръчва да измивате косата преди да приложите боята. Изключение може да се случи само, когато косата е прекалено голяма.
 2. Пригответе боята. Разпределете цялата дължина на косата, която трябва да бъде равномерна. След 30 минути трябва да измиете сместа от главата си, докато се препоръчва използването на шампоан. След това поставете гел-фиксатор и възстановете балсама върху главата си, оставете ги за няколко минути, след това изплакнете.
 3. Ако косата е тънка, времето за оцветяване трябва да бъде намалено.
 4. Не забравяйте да обвиете косата след изплакване и да я държите в това състояние за точното време.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Маски за коса при домашни рецепти, инструкции, ревютаМаски за коса при домашни рецепти, инструкции, ревюта
Как бързо да почистите козината у домаКак бързо да почистите козината у дома
Как да нарисуваме естествена кожа с ефективни средства и налични методиКак да нарисуваме естествена кожа с ефективни средства и налични методи
Ползи и вреди от използването на катран за сапунПолзи и вреди от използването на катран за сапун
Как да се измие прясна или сушена кръв от дрехите?Как да се измие прясна или сушена кръв от дрехите?
Модерни прически 2016Модерни прически 2016
Как мога да рисувам козина сама?Как мога да рисувам козина сама?
Модерни прически за момчета 2016Модерни прически за момчета 2016
Съвети за избор на изправяща ютия за изправяне на косатаСъвети за избор на изправяща ютия за изправяне на косата
Как да изберем качествени уреди за изправяне на коса?Как да изберем качествени уреди за изправяне на коса?
» » Цвят на косата без амоняк