Избираме лепило за линолеум tarkett

Един от най-достъпните и надеждни начини за фиксиране на подовата настилка е използването на лепило за линолеум. В същото време днес днес съществуват различни средства на местните и чуждестранните производители.

Особено сега няма такава трудност при избора на правилното лепило за вашите нужди. Представено е огромно разнообразие от видове лепило, много от тях ще създадат застой и кой от тях ще ми дойде. Нека се опитаме да го разберем заедно.

sozherzhanie:

Видове състав и неговите характеристики

Не само марката на производителя определя характеристиките на лепилото за това покритие. В зависимост от материала, който трябва да бъде положен, съставът е разделен на:

 1. За платно на естествена основа;
 2. С антистатични свойства;
 3. За полу-търговски тип;
 4. За хомогенен линолеум (покритие, състоящо се от един слой);
 5. Търговски тип.

Струва си да се отбележи, че редица търговски марки произвеждат композиции, които се използват успешно и за линолеум и килимни облицовки.

Студено заваряване и горещо заваряванеВ зависимост от това дали към сместа са добавени добавки, които могат да осигурят устойчивост на замръзване, тя може да бъде много практична и да не изгуби свойствата си след транспортиране в най-тежките условия.

Също така от вида на покритието, наличието на нередности по пода и му вид, както и материалите, от които е съставен в интернет, че е необходимо да се разгледа също е вид лепило, всяка от които се използва при определени условия, посочени в инструкциите.

разграничат:

 • Водата в основата (дисперсия);
 • При епоксидни и полиуретанови компоненти (реакционен състав), които взаимодействат помежду си и образуват адхезивен ефект.

Ефективните решения за поставяне на платно са състава на Bustilat, както и PVA. Тези средства могат надеждно да залепят острието на топло-звукоизолационна основа.

Линолеумът, който се доставя без основа или съдържа тъкан в неговата структура, се поставя на кумаронов каучуков външен вид. Всички инсталационни работи с този материал трябва да се извършват от специалисти, тъй като това съединение е изключително взривно.

За да поставите подово покритие от алкиден или поливинилхлорид, е добре да използвате битумен мастик. Съвременната индустрия предлага и акрилни лепила, които са подходящи за ограничени типове покрития.

Предимства на продуктите на Tarkett

Ако избираме лепило за линолеум Tarkett, необходимо е да се съсредоточим върху вида на подовото покритие, което е планирано да бъде поставено. Лепилото се различава по същество от физическите свойства и структура, поради което за надеждно фиксиране на покритието е необходимо съответствието на тези строителни материали.Предимствата на лепилото на Tarkett са:

 • Способността за сигурно фиксиране на висококачествено структурирано покритие;
 • нетоксичен;
 • Бързо действие;
 • Високи нива на устойчивост на замръзване;
 • Висока устойчивост на влага.
 • Бързо втвърдяване.

Описаните предимства осигуряват лепилото на Tarkett с ефективен залепващ ефект върху структурните подови настилки.

Методи за залепване на платното

Да се ​​постави линолеум върху лепило не представлява особен проблем. Основното нещо е да се следи гладкото положение на платното и да се разтопи покритието по качествен начин, за да се изхвърлят въздушните мехурчета, които са пропуснати.

Как да лепим със студено заваряване
Лепим със студено заваряване.

Много по-голяма трудност може да бъде причинена от необходимостта от затягане на шевовете на отделни платна, които не могат да бъдат избегнати при организирането на подовата настилка в достатъчно широка стая. Ако изберем лепило за линолеум от производителя на Tarkett, важно е да знаем за наличието на средства за качествени фуги на шевовете по модерни технологии.

Горещото заваряване на фугите на покритието използва конструктивна сешоар със специална дюза за формиране на канал, в който ще се полага специален заваръчен шнур. В този случай е важно да изберете кабел в тон на колекцията на придобитите настилки. След топлинното действие кабелът, който се топи, остава в канала и здраво свързва пластовете на материала.

За да се присъедините към шевовете, можете да приложите и композицията за залепване за линолеум. Студеното заваряване се основава само на тази операция. Тази технология е незаменима за домашни и някои видове полу-търговски линолеум, които имат мека текстура. Възможно е да се присъедини към ставите в организацията на нова плат, както и стари линолеум листове, които са излезли.

Препоръки на специалисти

За фиксирано закрепване на търговски или полуобработен тип, можете да изберете хомокал 248 лепило, което е огнеупорно и нетоксично.

За по-мек вид домакинство може да се използва Homakoll 228. Тези специални лепила са универсални и са идеални за многослойни настилки.

Състав на марката Homakoll 228
Студено заваряване Homakoll 228

Популярните продукти са от германския производител Thomsit, който също се различава в състава си за различен вид покритие.

Изборът на лепило за полагане на линолеум зависи от вида материал, който трябва да бъде поставен. В същото време Tarkett предлага надеждно лепило с високи характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем лепилото за линолеум?Как да изберем лепилото за линолеум?
Какъв вид марка линолеум на tarkett изберетеКакъв вид марка линолеум на tarkett изберете
Хомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белезиХомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белези
Технически характеристики на линолеума от кафяв цвятТехнически характеристики на линолеума от кафяв цвят
По-добре tarnett линолеумПо-добре tarnett линолеум
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Какво да търсите преди да купите линолеум от tarkettКакво да търсите преди да купите линолеум от tarkett
Как да изберем линолеум полу-търговски tarkettКак да изберем линолеум полу-търговски tarkett
Изберете търговски линолеум tarkettИзберете търговски линолеум tarkett
» » Избираме лепило за линолеум tarkett