За какво и как се подрязва гроздетоКак да отглеждате гроздеГроздето се среща все повече на домашни парцели. Грижата за него не причинява много проблеми, а изобилната реколта ви позволява да произвеждате вкусни сокове, компоти и домашно вино. През лятото топлина, правилно фиксирани лозя създават балдахин, представляващи естествена пергола или навес. Че храстите изглеждаха естетически, бяха защитени от зимен студ и бяха правилно оформени, а събирането на плодове не създаваше трудности, грозде резитба.

Как да отглеждате грозде

Младите разсад не се подлагат на резекция, основната задача в този труден период за растението е да се спасят леторастите и да се покрият сигурно за зимата. Първичното подрязване на гроздето се прави в началото на пролетта, много преди началото на плодното. Някои градинари са объркани, че с тази манипулация лозата изглежда "плаче". Това явление е съвсем естествено и не причинява никаква вреда на храсталака. Ако гроздето носи плодове, резекция на клоните е възможно само в края на септември.
В практиката на градинарството са известни няколко основни метода за образуване на гроздови храсти. При извършване на последователни и внимателни действия, централата ще придобие необходимите видове след пет години. Подрязването на гроздето насърчава интензивността на растежа на храста, намалява натоварването върху него и осигурява по-големи количества плод. Благодарение на свободното движение на въздуха между клоните няма сериозни проблеми като плесени, разпад на плодове и пустота.
Тъй като резитбата на грозде е от полза за растението, тя трябва да бъде направена, като се вземат предвид редица изисквания. По този начин е особено важно местата от резени да се намират от една и съща страна на лозата от година на година. Препоръчително е да направите разрез от вътрешната страна на лозата, за да избегнете некроза. Двете бодливи и прекомерно мастни клони са подрязани, както и тези, които са неправилно оформени или неуспешно разположени.
Преселването се извършва с остър нож и е важно да се уверите, че клонът е напълно отстранен, без да оставяте коноп. Това ще гарантира ранното заздравяване на раната и ще предпази от възможното проникване на вредители или инфекции. Изберете най-доброто бягство за плод или заместване - цялото изкуство, което изисква определени знания, опит и дори усет. Подрязването на гроздето винаги трябва да бъде целенасочено и целенасочено.
През сезона гроздето се подрязва два пъти: първото падане и последната пролет. В допълнение към подрязването, се практикува периодичен отломък от сухи клонки и допълнителни издънки. Оптимално за възрастни храсти е есенно резекция, тъй като подравненият храст е по-лесен за защита от замръзване и през пролетта раните ще бъдат напълно затворени.

Видове подрязване

Пролетното подрязване на гроздето е от значение за младите растения, които все още не са дали реколта. Идеалното време за резекция е началото на подуване на бъбреците, тъй като циркулацията на водата в стъблата все още не е толкова силна. Крехкото засаждане на грозде не може да бъде отрязано за зимата, тъй като няма да има студено време.
Бързото развитие на храстите е много популярно, при което подрязването на гроздето се различава малко от класическото. Отличителна черта на това подрязване е, че кореновите процеси също се отстраняват на дълбочина от 15 сантиметра. Необходимо е да се обработят местата за рязане на корените на медния сулфат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отглеждане на грозде върху беседкаОтглеждане на грозде върху беседка
Граничи с грозде за района на МоскваГраничи с грозде за района на Москва
Изрязване на грозде през есента за начинаещиИзрязване на грозде през есента за начинаещи
Подготовката на гроздето за зимата е как да отрежете и покриете правилно гроздетоПодготовката на гроздето за зимата е как да отрежете и покриете правилно гроздето
Съхранение на грозде през зиматаСъхранение на грозде през зимата
Жартиера от гроздеЖартиера от грозде
Болести и вредители от гроздеБолести и вредители от грозде
Преобразуване на гроздето на младостта и красотата във всяко зрънцеПреобразуване на гроздето на младостта и красотата във всяко зрънце
Зимни резистентни сортове грозде и грижиЗимни резистентни сортове грозде и грижи
Подрязване на малини през есента за начинаещиПодрязване на малини през есента за начинаещи
» » За какво и как се подрязва гроздето