Зимни резистентни сортове грозде и грижиЗимни устойчиви сортове гроздеВ крайградските райони, да се ангажират с отглеждането на зимни твърдо грозде сортове. Те са засадени близо до стените на селски къщи, огради и беседки. Това не е изненадващо - тъй като неконвенционалните сортове не полагат по-малко грижи, отколкото грижите за сортове.
Днес са известни технически сортове грозде от зимата, които се използват при производството на вино, за приготвянето на сок или компот. Тези плодове могат да бъдат консумирани и свежи. Те са малко: Северно рамо, Мариновски, Бруск, Мукузани, Сепарави северно. Плодовете са средни, клъстерите са малки (до 300 грама), цветът от розов до виолетов, те започват да се развиват в края на август. Основното предимство на тези сортове е доста високо съдържание на захар в плодовете. В зимно устойчиви сортове грозде по-малко влакна, отколкото в сортове на таблицата, така че когато извличане на сок плодове добив е по-голяма.

Овощността на устойчивите на замръзване сортове грозде

Зимните устойчиви сортове грозде имат висока степен на плод. Все пак, това води до претоварване на храстите и като резултат намалява качеството на реколтата, плодовете не узряват, храстите и издръжливостта намалява, до смъртта на растенията. С висок добив грозде насочва хранителни вещества до пълна зрялост, а нови издънки на техните останки, и те не узряват. В корените не се съхранява необходимото количество хранителни вещества, така че храста се изчерпва и умира.
Нормализирането на реколтата улеснява натоварването на храсталака. За това рано през пролетта се извършва резитба. Зимни замръзване и issushivaniya може да умре на бъбреците, така че пролетта трябва внимателно да проучи лозата, за да открият мъртвите очите и, с оглед на това, да се направи резитба. Тези, които не искат да рискуват, може да е препоръчително да се направи резитба грозде през есента, а след това да ги премахнете от краката, увити дишаща покритие материал, лежеше на земята под зимата сняг по-лесно.
За устойчиви на зимата сортове грозде могат да бъдат приписани и нови комплекси-устойчиви сортове. Комплексната устойчивост е устойчивостта на растенията не само на настинки, но и на заболявания. Хибридите, произлизащи от разнообразието на Save Villars, не се нуждаят от сериозно покритие, нито от изобилие от химическа обработка от плесени. Тези хибриди, пресичани с южни сортове, започнаха да растат в по-северните райони на градинарството. В Сибир гроздето се чувства много добре. В Сибир има много сняг, а снегът е топъл и чист. Няма инфекциозен фон. Вратите са чисти, без признаци на гъбични заболявания. Много книги казват, че гроздето може да понесе дори тежки студове, но само ако е добре покрито със сняг. Слоят сняг 10 сантиметра ще даде на растенията 10 градуса топлина.

Характеристики на толерантност при ниска температура

Ако сте се погрижили и покрили вашите ldquo-petsrdquo- за зимата, гроздето ще ви благодари. Но дори и след тежки студове, има надежда за успех. През зимата-Харди сортове грозде голяма замяна сила. Всеки подземен бъбрек, разположен на стъблото, има много други - малки, спящи. Техният брой достига седем. Това са листата, които са по-устойчиви на измръзване от плодовете и могат да оцелеят под земята за период до 3 години.
За съжаление, корените са по-слаби - те са най-малко десет градуса под нулата. Ако корените са замразени, когато резитното грозде Много плач не е загадка. Целият сок ще потече в почвата от горните корени на лагера. Те няма да изпомпват влагата в лозята и такава храста трябва да бъде възстановена.
И ако лозата Позволявайте на скъпите резени - това означава, че корените са безопасно презавидени.
Но основната надежда на градинаря на лозата. Лозата е най-устойчива на замръзване част от растението. Тя може да издържи до 20 градуса замръзване! Под всеки от бъбреците й има диафрагма, която съдържа Лъво-ембрионално-бъдещи корени. И дори ако корените са замръзнали, от лозата може да се отглежда нов храст. Затова сигурно се доверявайте на мястото в градината си със сортове грозде зимата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Граничи с грозде за района на МоскваГраничи с грозде за района на Москва
Популярни рецепти за цариградско грозде за зиматаПопулярни рецепти за цариградско грозде за зимата
Отглеждане на гроздеОтглеждане на грозде
Сортове ранни и сладки морковиСортове ранни и сладки моркови
Домашно вино от цариградско грозде рецепта и тайни за готвенеДомашно вино от цариградско грозде рецепта и тайни за готвене
Сортове слънчогледСортове слънчоглед
Зимно устойчиви сортове ябълкови дърветаЗимно устойчиви сортове ябълкови дървета
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
Зимни резистентни сортове розиЗимни резистентни сортове рози
Грозде отглеждане на грозде в средната ивица на РусияГрозде отглеждане на грозде в средната ивица на Русия
» » Зимни резистентни сортове грозде и грижи