Дневниците в дизайна на вашата градинаДневниците в градинатаДневниците в дизайна на градината може да играе решаваща декоративна роля. Те ще бъдат в хармония с други различни цветя и храсти. Цветя от деня, органично се вписват във всеки състав благодарение на съществуващата богата цветова схема. Дневните лилии имат редица предимства в сравнение с други растения. Това може да се дължи и на дълъг период на цъфтеж, както и всички видове цвят на листата, които запазват своята красота до късна есен, и сянка толерантност, както и способността да се утвърди в различни условия на отглеждане.
Наличието на празници е подходящо навсякъде: те могат да бъдат намерени в предните градини близо до къщата, върху цветни лехи пред различни институции, в паркове и площади.

Дневниците в градината

Дневниците в дизайна на градината трябва да бъдат избрани с оглед на тяхната височина, оцветяване на цветя, да мислят дали техният брой преобладава в градината или не, помислете за непрекъснатост или масов цъфтеж. Фонът на къщата, оградите, различните сгради също трябва да се вземат предвид при засаждането на дневник. Тук се нуждаете от внимателна селекция от цветове, за да избегнете синтез на цветовете.
Дневниците в градината трябва да хармонират помежду си в цвят, тъй като красотата на градината зависи от цвета. Съпоставете флорална форма и цвят може да даде Агапантуса, daylily напред с жълто, оранжево, кафяво и бронзови цветове в розово например daylilies с него не са в хармония. Сред флокс panikulyata, отчитайки съвместимостта на цветовете, се препоръчва кацане розово, бледо жълто и контрастиращи сортове.
В края на лятото червените сортове дневни лилии ще бъдат прекрасно комбинирани с крокозима, докато червено-жълтите сортове ще бъдат комбинирани с жълтата енотера. Също така е възможно да се засадят само дневнички в определена част от градината, за да се покаже красотата на всеки сорт и цвете. В едно цветно легло цветовете само на два цвята или многоцветните дневни лилии се съчетават перфектно, като гладкият преход на цветовата палитра е от тъмни тонове до светли. Като опция - подреждането във всяко конкретно място на градината на дневника на определени цветове. Високите водни сортове ще изглеждат много близо до водните тела.
Дневниците в градината също ще играят положителна роля, ако искате да направите ъгъла за почивка в градината, като засадите ароматни сортове в близост до градинските пейки. Тези сортове не изискват много грижи и нямат тръни. Алпийските хълмове и скални комплекси са подходящи места за засаждане на дневник. Редуването с луковични растения, лилии, флокс, астилби и други без съмнение ще подчертае красотата на цветята на дневната.
За да се засаждат на парцела, се препоръчва да бъдат засадени видове и празни сортове.
Ексклузивността в дизайна на градината ще ви помогне да дадете различни екзотични сортове дневни лилии. Тласкането на такива цветя под слънчева светлина е изключително красиво. Това се постига благодарение на наличието на т.нар. "Диамант" и "златен прах".
Също така добър съсед за дневници ще бъде сибирският ирис, който ще подчертае тяхната красота. Оцветяването му с различни нюанси на сини и необичайни листа е идеално за дневни жълто-оранжеви цветове.
Очертанието на плана за засаждане е последната стъпка в процеса на разработване на дизайн на градината с помощта на дневника.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ириси в градинатаИриси в градината
Цветни цветя в градинатаЦветни цветя в градината
Слънчогледа растеСлънчогледа расте
Дневна грижаДневна грижа
Хибискус градина Малайзия малиниХибискус градина Малайзия малини
Опции за градински стилОпции за градински стил
Отглеждане на червени маковеОтглеждане на червени макове
Цветето невенЦветето невен
Дневен хибридДневен хибрид
Арктически приютАрктически приют
» » Дневниците в дизайна на вашата градина