Къде е по-добре да организира цветна градина и какво трябва да бъде

Когато изберете място за бъдеща цветна градина, помислете за следните фактори:

подреждане на цветна градина в градината • Откъдето в градината има прекрасен изглед към цветната градина. Тези точки обикновено са прозорците на къща или веранди, олтар, градински пейки, пътеки и вход към обекта. Желателно е цветната градина да не покрива други зрелищни и живописни парцели и е била успешна концепция за дизайна на вашата градина и се вписва в общ градински парцел.

• Какви цветя искате да засадите в бъдещата цветна градина и как ще бъдат съчетани с околния район.

Традиционните цветни лехи често се подреждат пред прозорците на къщата. Те могат да имат разнообразни форми, както редовни геометрични, така и свободни плаващи. Ефективно изглежда цветни лехи, разположени на тревни площи.Цветната градина, простираща се на дължина, се нарича заек. Тя е счупена от една или две страни по градината. Ширината на тази цветна градина не трябва да надвишава 1,5 м, а дължината може да бъде всичко, всичко зависи от формата на обекта. Той повдига ръба на моравата и ви позволява да определите границите на определена функционална област.

красивата ви цветна градина Друг вид цветно легло е границата на загадъчните растения. Използва се за подреждане на тревни площи и други по-големи цветни градини. Груповите насаждения от няколко цъфтящи трайни насаждения изглеждат сякаш грандиозни цветни петна на фона на други насаждения.

Вертикални цветни лехи - друг постоянен атрибут на градината. Перголи, дървени решетки, беседки и други вертикални архитектурни форми, преплетени с увивни растения на голяма красота, перфектно се вписва в никоя градина и ще постави акцент в живописното избраното от вас място.

Съществуват и по-сложни видове цветни лехи: миксборд, партер, алпинеум, скална градина.

Каквато и да е вашата цветна градина принадлежи, така че винаги да изглежда невероятно, да се грижи за подходящия състав и киселинност на почвата, достатъчно влага и осветление на мястото за кацане. Зависи от това колко добре и удобно ще се чувстват растенията, засадени тук.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Озеленяване пред къщатаОзеленяване пред къщата
Цветни лехи и цветни лехи със собствените си ръце от удобната фотография и стъпка по стъпкаЦветни лехи и цветни лехи със собствените си ръце от удобната фотография и стъпка по стъпка
Есенна работа в цветна градинаЕсенна работа в цветна градина
За начало градинар за цветни лехиЗа начало градинар за цветни лехи
Цветни лехи в страната 80 снимки на перфектната комбинация и хармония в ландшафтния дизайн!Цветни лехи в страната 80 снимки на перфектната комбинация и хармония в ландшафтния дизайн!
Градина на непрекъснат цъфтежГрадина на непрекъснат цъфтеж
Страна стил в ландшафтен дизайн на сайтаСтрана стил в ландшафтен дизайн на сайта
Руски стил в ландшафтния дизайн на районаРуски стил в ландшафтния дизайн на района
Дизайн на цветяДизайн на цветя
Вази за цветяВази за цветя
» » Къде е по-добре да организира цветна градина и какво трябва да бъде