СЕЛОЗИРАНЕ И ГРИЖИКултивиране на цезийcelosia е годишно или многогодишно тревисто растение от семейство Амарант. Родната земя на този вид, която включва повече от 60 вида различни растения, е Африка, Южна Америка и Азия. В тази култура растат цезий само два вида: Хътън (еднозърненка) и сребърен. В културата има както малки, така и високи видове.

Видове култивирани целозии

Celosia е сребърна "пенирана" - многогодишно растение, отглеждано като годишно растение. Многобройни малки цветя от това растение, събрани в съцветието, нещо като гребен на петел (популярно наречен "cockerel"). Цветът на цветята е - жълт, розов, лилав. Всички те са доста ярки цветове.
Celosia сребриста "pinnate" - тя има paniculate луксозни съцветия, които могат да заемат до половината от височината на цветето. Високите класове достигат височина до един метър. Листа, стъблата и съцветия на канела "pinnate" може да има разнообразие от цветове.
Колосалният колос на Котон има малко разпространение в културната цветарство. Този вид нараства до 60 - 100 сантиметра на височина. Има паникулатно съцветие под формата на спирала. Цветът на това растение също е многобройно.

Отглеждане и грижи за тялото

Култивиране на цезий това не е трудно, защото това цвете не е приятно. Тя може да се отглежда както в стайни условия (саксийни растения), така и на открито.

Избиране на сайт за кацане

За засаждане плодородните, не-кисели, леки почви са напълно подходящи. Това растение не харесва тъмните места и студените ветрове. Почвата трябва да бъде без застой на вода.

поливане

Целия, отглеждана на открито, обикновено не се нуждае от напояване. Но в сухи, сухи времена това цвете може да ви уведоми за неприятния му вид. Това ще стане забележимо при спиране на образуването на дръжки и понижаване на листата. В този случай растението трябва да бъде напоявано така, че да не умре. Основното нещо в този бизнес е да не го прекалявате.

торове

Веднъж месечно, това цвете трябва да бъде нахранено с минерални торове. Това ще увеличи цъфтежа.

Възпроизвеждане и слизане в земната повърхност

Този род се умножава както с резници, така и със семена. Въпреки това, за да се запазят всички "майчини" качества на растението, засаждането на цезий се получава от семената.
Най-добрият вариант би бил култивирането на цезий чрез засаждане на смес от различни семена. Тогава вашето цветно легло ще бъде цветно с разнообразие от цветни петна.
От март до април семената се засяват в леки влажни почви в различни контейнери. Това е необходимо, за да не се повреди кореновата система при бране. Тези култури са покрити с филм и са изложени на добре осветено място и са засенчени от пряка слънчева светлина. В същото време температурата на въздуха трябва да се поддържа около 17-20 градуса. Семената ще покълнат след няколко дни. В този период от време е важно да се гарантира, че почвата не изсъхне. Не е позволено, също чрез мярка за обилно поливане.
Засадете младите растения само когато замразяването не е точно предвидимо. Тъй като този вид е много топлофилен.
Разстоянието за кацане на малобройни копита трябва да бъде около 15 сантиметра. На височина ще бъде около 30 сантиметра.

Приложение на отглеждан цьолиак

Celosia е универсално растение. Cetaceus се отглежда като декоративен саксия. Също така, целувката се отглежда като градинско цвете на откритата земя.
Също така, растението е перфектно комбинирано в смесени насаждения с други растения в основата и цветните лехи.
В страните от Южна Америка и Азия този род се използва широко за храна, като се използват млади филизи и листа.
Лечебните свойства на цезий са:
- лечение на кръвни заболявания -
- подобрена визия -
- изцеление на язви в устата -
- да се отървем от червеи.
Също така, това цвете е придобило чудесно приложение в производството на букети, притежаващо свойството да бъде изсушено, за да не загуби ярките си цветове. Така, ако спазвате всички правила за целуване, ще получите много красив и цветен резултат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Жасмин храст с ароматизирани цветяЖасмин храст с ароматизирани цветя
Видовете Cotula и нарастващата комулаВидовете Cotula и нарастващата комула
Цветът на навигатораЦветът на навигатора
Описание и видове трилиум с големи цветовеОписание и видове трилиум с големи цветове
Цветето невенЦветето невен
Цвете на целувкатаЦвете на целувката
Едногодишни градински цветя Част 2Едногодишни градински цветя Част 2
Описание на крокосмята цвете и грижиОписание на крокосмята цвете и грижи
Цветето на ТитонияЦветето на Титония
Алсиум каменист цвят Типове алисиумАлсиум каменист цвят Типове алисиум
» » СЕЛОЗИРАНЕ И ГРИЖИ