От ползите от месото птици

Докато древните хора смятат, че наличието на месни ястия на масата е почти задължително, един модерен човек е все по-зависим от разнообразните диети, включително вегетарианството - пълен отказ да яде месо.

Въпреки това, като се има предвид, че един от основните компоненти на човешкото тяло все още е протеин, този протеин е необходим за обновяване на тъканите. Почти всичко необходимо за растежа, развитието и поддържането на здравето на веществото получаваме предимно от храна, така че природата ни е уредила. Да, разбира се, в някои количества, протеините се съдържат в растителните храни, но в състава му, за разлика от месото, има и много голямо количество фибри, които се смилат много по-силно. По своята организация лицето е някъде по средата между тревопасни и хищни животни, червата му дължина (по отношение на общия размер на тялото) в два пъти по-малко, отколкото в първия и половина до два пъти по-дълго от това на последните. Това означава, че природата е предвидила, че храната за хората е необходима, а това и другото. Специално растение не само отговаря на всички нужди, но и просто не разполагат с време, за да напълно храносмилане, въпреки че поради времето за обработка чувство на ситост, когато тя се съхранява по-дълго ползване.

Освен това, желязото, което е необходимо за нормалното кръвообразуване и гарантира правилното консистенция на кръвта и кръвообращението, се абсорбира от човешкото тяло само на животински храни от растението той не може да го получи изобщо, което води до тежка хипоксия на мозъка. Това е особено опасно за организма, в процес на навлизане, недохранване на мозъка на малки деца и развитието на плода може да доведе до деменция - те просто трябва месото. Заменете го временно с мляко, яйца и риба, в допълнение към растителни храни, можете, но трябва да се отбележи, че злоупотребата с риба представлява сериозна тежест върху черния дроб, и мляко и яйца в големи количества се абсорбират слабо.

Така че, все още е необходимо месо. Но как, как да се намали вредното влияние на месните продукти, за които толкова много се казва днес? Много по-полезно от свинско или говеждо месо, домашни птици. Тя е силно питателна, но в същото време нискокалорична и диетична, съдържа всичко необходимо - минерали, витамини и ценни протеини. И всяка част е добра по свой начин. Например, количеството мазнини в гърдите и бялото месо е минимална, така че е чудесно за хора на диета, но, от друга страна, краката са по-полезни, тъй като съдържанието на желязо и други минерали са по-високи.

Също така техните предимства и недостатъци са не само части от трупа, но и всяка отделна порода птици. Безспорен лидер на пазара е пилето. Пиле има оптимално съотношение на мазнини и протеини, че съдържа голямо количество цинк, магнезий и мед, докато тя не на последно място, най-демократичните разноски. Липсата на това, всъщност, само един - пилешки протеин е доста силен алерген и не всички хора го носят. Алергии може да се препоръча да ядат пуйка. Месото от пуйка не съдържа алергени, тя е нискокалорична диета и на всички видове птици, богати на желязо, фосфор, калций, също почти не съдържа холестерол. Но това е единственият недостатък - понякога просто искаме нещо по-мазно.

В този случай, струва си да се обърне внимание на водолюбивите птици - гъски и патици. Въпреки високото съдържание на мазнини в месото си, той практически не съдържа холестерол, докато е богат на витамини и ненаситени мастни киселини. Черният дроб на тези птици се счита за деликатес, от който се готвят foie gras, световноизвестно вкусно ястие. Въпреки това, за постоянно използване на купуване на патици или гъски не е икономично, те не са евтини, а месото е сравнително малко в труповете.

Купуването на птица си заслужава, следвайки няколко правила. Най-добре е да изберете охладено месо, което не е замразено. Първо, структурата на влакната по време на замразяване често счупени, и от друга страна, е необходимо да се обърне повече за водата, която се задържа там с химичен състав, и от трета, по време на размразяването порциите полезни витамини и вещества освобождава от него заедно с вода и изходящ сок (до 20, между другото). Прясното птиче месо може да се съхранява за не повече от 5 дни, поради което, ако опаковката има по-дълъг срок на годност, към нея са добавени консерванти. Ако трупът е опакован в оригиналната опаковка - той трябва да е здрав, вътре в него да няма кръвни съсиреци или лед. Ако купите некомпресиран труп, а след това оцветите трябва да е бледо жълто с лек розов оттенък на кожата трябва да няма тъмни петна или жилки кръв, и, разбира се, миризми, не трябва да присъстват.

Други статии:Породи пилета с снимки и имена

Развъждане на пилета у дома за начинаещи

Как да направите щанд за куче видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ядките са добри и лошиЯдките са добри и лоши
Как да изберем месомелачка за това, което да търсите при закупуване на електрически мелница за месоКак да изберем месомелачка за това, което да търсите при закупуване на електрически мелница за месо
Ястията от тикви са най-бързите и вкусни рецептиЯстията от тикви са най-бързите и вкусни рецепти
Незаменим миксер!Незаменим миксер!
Развъждане на бройлери у домаРазвъждане на бройлери у дома
Парола срещу мултиваркаПарола срещу мултиварка
Култивиране на нутрии и правила за грижа за хранителните веществаКултивиране на нутрии и правила за грижа за хранителните вещества
Кое е по-добре да изберете потопяем или стационарен пасаторКое е по-добре да изберете потопяем или стационарен пасатор
Зърнени храни за зайциЗърнени храни за зайци
Развъждане на гроздов охлюв и поддържанеРазвъждане на гроздов охлюв и поддържане
» » От ползите от месото птици