Оригами от хартия за начинаещи обикновена роза със собствените си ръце

Ярки и деликатни, крехки и бодливи, красиви и обикновени цветя винаги привличаха окото на човек. Дори в древни времена жените инжектирали в розите си живи рози, за да "уловят" мъжкия поглед и да подчертават тяхната невинност и чистота. Желанието да се създават цветя от хартия, диктувано от самия живот, хората винаги искат да удължат времето и да запазят бързо изчезване и изчезване. Днес ще говорим с вас за хартиените цветове, ще се научим как да направите обикновена роза със собствените си ръце, чиято производствена схема е достъпна дори за начинаещи и деца.

Прости оригами: роза със собствените си ръце

Хартията е не само най-евтиният и най-достъпният материал, но и най-гъвкавият. С хартията е лесна за работа, може да бъде огъната, сгъната и сгъната. Розата, която ще правим днес, се основава на техниката на сгъване. Такива цветове могат да украсяват пощенска картичка, всяка ръчна изработка и апликация.

За да направим красива роза, ще имаме нужда от:

 • хартия за оригами или всякаква дебела хартия;
 • ножици;
 • лепило.

Формата на хартията трябва да е квадратна и цветът й зависи от цвета на вашата роза. Сега на квадрат 10 х 10 см трябва да нарисувате спирала, така че да се използва целият квадрат. Следващата стъпка е да изрежете спиралата. След това започваме да обръщаме розата си. Процесът трябва да започне от външния край на спиралата и постепенно да се премести към средата му. За да бъде пъпката плътна и да не се разпадне, лепете края на спиралата до последното листенце на пъпката. Розата ви е готова, но й липсва листовка. За да създадете лист за роза, ще ви трябва хартия с еднаква плътност, но с различен цвят. Формата на листа може да избере всяка, най-важното е, че е съчетано с пъпка. Поставяме розата върху листата и цветът ви е готов.

Метод на втория

Ако не ви харесва предишната версия, ние сме готови да ви предложим следния метод на производство на цветето роза е по-обемист и естествено, и това е направено бързо и лесно.

Материали, от които се нуждаете:

 • лист хартия А4;
 • лепило;
 • ножици;
 • лепкава лента.

Лист хартия трябва да се сгъне два пъти на половина, така че да имате четири гладки ивици. Изрежете ги и лепете заедно с лепкава лента, така че да получите една дълга хартиена лента. В долната част на лентата е усукан в тънка тръбичка, той ще бъде багажника на нашите рози, а останалата част е сгънат на две (в напречната гънката). Внимателно, без да бързате, образувайте пъпка, прилагайки техниката на усукване. Обръщаме хартията през цялото време около багажника, като огъваме венчелистчетата, докато не получите елегантна роза.

Оригами от хартия за начинаещи - цветя

Розите в нашия букет вече имат, да се научим как да правим други цветя от хартия, например лале. Оригами от лалето вече знаят как да направят, защото на 8 март дадоха такива цветя на момичета в училище или майка. Днес ще ви напомним за техниката, ще опишем подробно схемата и ще покажем видео урока.
От материалите ще ви е необходим само лист хартия за оригами (задължително квадрат).

 • Първо, лист хартия трябва да се огънат диагонално. Завъртете го в първоначалната му позиция.
 • След това го огънете на две по хоризонтално направление, разгънете.
 • Сега огънете ъглите навътре по такъв начин, че да получите триъгълник.
 • Поставете триъгълника с върха нагоре и долните ъгли се огъват нагоре. Тази процедура трябва да бъде извършена от двете страни.
 • Правилният ъгъл на обработвания детайл е огънат до средата, ще получите диамант, след това завъртете детайла и направете същото с различен ъгъл.
 • Запълнете ъглите един в друг, вашите пъпки на лалета трябва да бъдат цели.
 • На дъното на пъпката ще има дупка, през която трябва да надуете продукта. В една и съща дупка можете да вмъкнете всяка пръчка, тръба или лента от картон, която ще служи като стъбло за лалета.
 • Огънете венчелистчетата и цветът ви е готов.


Други статии:

Занаятите от листата със собствени ръце - инструкции стъпка по стъпка с снимка

Занаяти от листата на дървета за ученици и детска градина

Занаяти от естествени материали със собствените си ръце бързо и красиво

Занаяти, изработени от естествен материал ръчно за деца в детска градина

Занаяти от плодове и зеленчуци на тема "Есен"

Занаяти от зеленчуци и плодове: майсторски клас, видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветя от сатенени панделки със собствени ръцеЦветя от сатенени панделки със собствени ръце
Проектиране на играчки от хартия със собствените си ръцеПроектиране на играчки от хартия със собствените си ръце
Необичайни ръчно изработени предмети за цялото семействоНеобичайни ръчно изработени предмети за цялото семейство
Как да направите роза от хартия?Как да направите роза от хартия?
Създаване на пощенска картичка от деня на защитника на отечествотоСъздаване на пощенска картичка от деня на защитника на отечеството
Цвете салфетки със собствени ръцеЦвете салфетки със собствени ръце
Занаяти от пощенски картички за деца и възрастниЗанаяти от пощенски картички за деца и възрастни
Красива украса от хартиени салфеткиКрасива украса от хартиени салфетки
Създаване на ваза от модулен оригамиСъздаване на ваза от модулен оригами
Колко хубаво и лесно се сгъват хартиени салфетки за оформление на масатаКолко хубаво и лесно се сгъват хартиени салфетки за оформление на масата
» » Оригами от хартия за начинаещи обикновена роза със собствените си ръце