Колко хубаво и лесно се сгъват хартиени салфетки за оформление на масата

Красивата маса с оригами от хартиени салфетки е истинско изкуство. Знаейки как да сгъвате хартиени салфетки за оформление на масите, можете да създадете шедьоври под формата на цветя, пеперуди, лодки и интересни композиции. Най-важното е, че сгъването на тези оригами отнема няколко минути и ефекта предизвиква зашеметяване - гостите ще бъдат доволни от перфектно сервираната маса и уменията на домакинята у дома.

Изящната настройка на таблицата е възможност да превърнете обикновена закуска или вечеря в празнично ястие. Понякога това също е чудесен начин да подобрите ситуацията, ако гостите идват, и няма голямо разнообразие от ястия. Спомнете си как да сервирате масата в ресторанта: красиви уреди, изискани ястия и празнично полагане. Каквото и да каже, тя създава специална атмосфера на масата. В същото време всяка любовница може да овладее уменията за създаване на красиви композиции.

настройка на таблицата

Правилно избраният цвят и оригиналните композиции правят възможно преобразуването на всяка празнична трапеза

оригами от салфетки

Красиви оригами от салфетки - способността да правите всяка маса празнична

съставите на масата

Съставите на масата ще изглеждат добре, ако салфетките се използват в многослойни, плътни и за предпочитане големи размери - по-лесно е да създавате красиви форми

За да сгънете оригами от хартиени салфетки на масата, трябва да изберете самите кърпички. Тънък еднослоен или малък размер уникално не е подходящ - по-добре е да се даде предимство на висококачествени дву- или трислойни.

Като цяло, правилата за подбор са, както следва:

 • Плътността трябва да бъде най-малко 17-18 г / м2, което ще ви позволи да създадете различни форми, а също и удобно да избършете ръцете си - хартията няма да се счупи или "пълзи" на парчета.
 • За да създадете оригами от салфетки със собствените си ръце, трябва да изберете многослойни продукти - те са много по-добре да поддържат формата.
 • Размерът трябва да бъде достатъчно голям - за да се създадат най-простите композиции, ще са необходими квадратчета с размер 35х35 сантиметра. Ако в плановете по-сложен оригами от хартиени салфетки, тогава можете да изберете продукти, чийто размер е 46х46 сантиметра.
 • Цветът може да бъде всеки. В същото време, ако се планира да се създадат сложни оригами и ясни геометрични форми, тогава си заслужава да се даде предпочитание на монохромни продукти. А цветя, абстракции и някои други композиции могат да бъдат направени от модели с картина.
пеперуда от салфетки

Малко "магия" - и обикновената хартия ще се превърне в красиви пеперуди

Буквално - всяко хранене - от чай парти в семеен кръг до вечеря може да се проведе в съвсем различна атмосфера, ако поставите салфетите добре в салфетка. Въпреки че в този случай има определени правила на етикета:

 • за чай или вечеря е достатъчно да поставите салфетки на маса на чинии или да направите точни композиции за прибори за хранене или ваза с плодове;
 • За вечеря или за празнична трапеза можете да помислите за по-изискани композиции - например сложно цвете, фигура лебед или кон;
 • ако има срещи с приятели или пикник на открито, можете да комбинирате композицията с камбана или фен и да я групирате с пръстени за сервиране - просто и красиво.

Специално шик, ако хартиените салфетки хармонизират или контрастират с цвета на чиниите или покривалото.

оригами от салфетки

В случай на липса на време, можете да използвате специални пръстени - с тях можете буквално да украсите масата само за една минута

Всяка домакиня иска красиво да настрои масата. Но всеки ден, поради липсата на време, може само да сгънете салфетки в салфетка. Независимо от това, струва си да се научите как да направите красиви и необичайни фигури:

 • да може да превърне всяко хранене в празнично хранене;
 • насърчавайте децата да седнат на масата, когато те категорично отказват да ядат.

Най-приятното е, че е много лесно да сгънете салфетка за сервиране - достатъчно е да практикувате няколко пъти, ръководени от следните диаграми. В бъдеще това ще отнеме само няколко минути.

Начини за украса на масата с хартиени салфетки със собствени ръце - много. Обмислете стъпка по стъпка процесите на създаване на малки шедьоври за хартия.

полагане

Това "покритие" за прибори за хранене е лесно да се направи поне всеки ден. И можете да използвате материали от различни цветове, които ще ви позволят да променяте оформлението

Оригиналът оригами за приготвяне на прибори за хранене е много лесен. Освен това не само изглежда добре, но също така прави възможно поставянето на необичайни прибори за хранене.
Стъпка по стъпка процесът на създаване на оригами е както следва:

 1. Първо да вземем квадратни хартиени салфетки, сгънати на четири слоя.
 2. След това започваме да обвиваме краищата диагонално с сантиметри на ленти: първият слой е сгънат почти до средата, вторият - на сантиметър по-малко, третият - дори по-малко.
 3. Остава да обърнете продукта с грешната страна, за да обвиете половините му.

Така се оформя обвивката, в която е възможно да се постави нож, вилица, лъжица. И ако е необходимо - дизайнът лесно се изравнява, за да използва продукта по предназначение.

почистващи кърпички

Малко тренировка - и буквално в рамките на няколко минути можете да поставите такива празнични салфетки, за да сервирате на масата

Такъв състав е много подобен на цвете. За да създадете тези оригами, можете да използвате както цветни, така и монохромни продукти, които са в отличен контраст с многоцветните плочи.

Нека разгледаме стъпка по стъпка алгоритъм за създаване на оригами:

 1. Ние сме сгънати в четири слоя хартиени салфетки в квадратна форма.
 2. След това ги добавете в триъгълник и отново с триъгълник.
 3. Половината от получения триъгълник са сгънати наполовина, така че долните крайници лежат малко.
 4. Следващата стъпка е да увиете увисналите съвети вътре.
 5. И след това сгънете получения триъгълник отново на половина.
 6. Остава да издърпа сърцевината й - тя трябва да прилича на лодка с мачта. И тогава трябва да отделите слоевете един от друг, за да създадете обем и красива форма на цвете.
настройка на таблицата

Тази розетка е подходяща както за празнична трапеза, така и за семейна чайна партия

Създаването на такова цвете ще отнеме само няколко минути. Можете да направите такива рози дори и с деца - затова това е лесен и бърз начин за създаване на оригами за сервиране.

Поетапният процес на създаване на роза е следният:

 1. Една квадратна салфетка трябва да бъде сгъната наполовина, за да се направи триъгълник.
 2. След това започваме да въртим платното в ролка.
 3. Когато има малък триъгълник, трябва да отидете на напречното усукване - как да оформяте розова пъпка.
 4. Последната стъпка е внимателно да получите страничните lobes, така че да не се повредят усукани пъпки.
конусовидна форма

Когато домакинята подготвя гала вечеря за гостите, настолната маса с помощта на високи конусовидни композиции

Изработването на високи композиции изглежда сложно. Всъщност, достатъчно е да се разберат основните принципи на сгъване на триизмерни оригами и, както се казва, за запълване на ръка. Алгоритъмът за създаване на такъв конус е показан на фигурата:

оригами

оригами

 1. Първо, сгънете хартиената салфетка с голям правоъгълник. Ако първоначално е опакован в опаковки с квадратчета, разгънете продукта напълно и го сгънете с правоъгълник. Краищата на получения правоъгълник са увити.
 2. След това, както е показано на фигурата, завъртаме долната част на фигурата.
 3. След това разгънете композицията с другата страна и я сгънете в цилиндъра, като поставите един ръб в получения "джоб".
 4. Последното докосване е да се даде на продукта форма, която да се постави върху чиниите по време на сервиране.
плосък цвят

Много е лесно да съчетаете такава фигура - буквално можете да овладеете техниката преди пристигането на гостите. Но на чиниите тя изглежда много впечатляваща

Сгънете такова цвете от салфетките, за да поставите масата просто. Ако го направите от продукти, чийто цвят е в контраст с тона на плочите, тогава съставът ще изглежда особено изгоден. Инструкция стъпка по стъпка:

 1. Разгъваме салфетката с ромб и добавяме четирите ъгъла в центъра.
 2. След това отново добавяме към центъра 4 ъгъла на получената фигура.
 3. След това завъртете композицията с другата страна нагоре и отново сгънете ъглите към центъра.
 4. Остава само да направите венчелистчетата на цветето, за което държим фигурата в центъра и леко издърпайте върховете.

Най-лесният начин да научите изкуството на службата е да използвате пример за визуално видео. Ето защо предлагаме да видите 6 начина да създадете оригинални композиции от хартиени салфетки, дадени в този видеоклип:

тъкани кърпички

Истинските тъкани ще струват повече, но ще продължат много по-дълго от хартията

Трябва да се разбира, че хартиените салфетки са продукт за еднократна употреба. В допълнение, техният размер и гъстота на хартията не винаги ви позволява да правите такива композиции, каквито бихте искали. Ето защо, на празничната маса тъканите са по-подходящи.
При избора на последното, основният акцент трябва да бъде върху качеството:

 • Препоръчително е да изберете лен или памук. Във всеки случай процентът на естествените нишки трябва да бъде максималният. Синтетичната нишка може да бъде в състава, но в малко количество и само за да се улесни грижата за тъканта.
 • Цветът на тъканта може да бъде универсален - бял, светлозелен или със светъл флорален печат, така че да достигат до различни прибори.
 • Специални шик салфетки, тематично подходящи за различни празници и семейни тържества. Например, могат да бъдат бродирани продукти или салфетки с печат, подходящ за определена дата - детски, Коледа или, например, Хелоуин теми.

С една дума, най-важното е желанието да се украсяват изящно масата. Възможностите за красиво обслужване са морето. Ако домакинята наистина готви ястия с любов и ги сложи на масата, тогава всички видове сгъваеми салфетки за обслужване на масата ще бъдат подходящи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите просто красиво цвете или луксозен букет от салфеткиКак да направите просто красиво цвете или луксозен букет от салфетки
Проектиране на играчки от хартия със собствените си ръцеПроектиране на играчки от хартия със собствените си ръце
Как да украсят масите за Нова година 2018 менюта в годината на кучетоКак да украсят масите за Нова година 2018 менюта в годината на кучето
Изработване на ръчно изработени пелени от салфетки със собствените си ръцеИзработване на ръчно изработени пелени от салфетки със собствените си ръце
Декориране на детска маса за идея за почивкаДекориране на детска маса за идея за почивка
Как да направите сам листата от салфетки?Как да направите сам листата от салфетки?
Декорация на маса за хранене със салфеткиДекорация на маса за хранене със салфетки
Красива украса от хартиени салфеткиКрасива украса от хартиени салфетки
Декорация на маса с идеи за салфеткиДекорация на маса с идеи за салфетки
Създаване на ваза от модулен оригамиСъздаване на ваза от модулен оригами
» » Колко хубаво и лесно се сгъват хартиени салфетки за оформление на масата