Как да направите роза от хартия?

Хартията се вдигна по реалистичен начин

Ако решите да научите как да направите ръчно изработени предмети като роза от хартия, майсторски клас в тази област ще ви помогне да овладеете всички умения бързо и лесно. В бъдеще, като сте усвоили всички тънкостите на работа с хартия, вече можете да учите самите ученици тази посока на ръчно изработената.

В този случай възможността за създаване на изкуствени цветя, получени по време на тренировката, може да бъде много полезна за вас, например за проектирането на различни семейни почивки.

Какво е майсторски клас?

Под майсторския клас се разбира урок, който дава на слушателите експерт по тази или тази материя. Тя се различава от обикновените образователни събития, тъй като не е включена в нито една учебна програма и може да се води от лице, което няма педагогическо образование. В този смисъл тази форма на обучение е много популярна в неформалните сфери на заетостта, например, такава тенденция на аматьорско творчество, като роза от укрепена хартия и майсторска класа върху нея, е много популярна.

Майсторски клас за правене на рози от хартия
Има различни майсторски класове за правене на рози от хартия

Към днешна дата са известни следните типове майсторски класове:

  • обучение;
  • развлечения;
  • за деца и юноши;
  • за възрастни.

Обучителните дейности са насочени към преподаване на участниците в тях за извършване на определени операции или работа по определена техника. Например, ако искате да научите как да направите рози от хартия с ръцете си, експерт майстор класа в тази техника ще ви помогне да научите бързо и да започне сама да доведат до подобни занаяти. Това се улеснява от формата на събитието, което обикновено трае 60-120 минути.

През това време не само можете да слушате лекцията, да гледате видео материали, но и да създавате сами изкуствени цветя. В резултат на това комбинирате теорията с практиката, която е оптимална за овладяване на нови знания. Обикновено тази форма на обучение се използва, когато съществува съществуващ човешки колектив, например на корпоративни партита, детски партита или фирмени юбилеи.

Рози в техниката на оригами
В изкуството на оригами, много уроци и майсторски класове са посветени на розите

Въвеждащи или забавни събития се провеждат, когато има възможност да се събере голям брой хора. В този случай, капитанът не само дава лекция, но и показва как да извърши тази или онази операция. Самите слушатели не работят. Така че, ако искате да знаете как роза е направена от хартия, този майсторски клас ви дава възможност да се запознаете с процеса на създаване на изкуствено цвете и да ви заинтересува да работите с тази техника. Можете да научите как да направите хартия цветя в отделен майсторски клас.

Схемата за изработване на роза в техниката на оригами
Схемата за изработване на роза в техниката на оригами

По отношение на възрастовите категории, обикновено при подготовката на такива събития, се вземат предвид характеристиките на аудиторията. Например, ако имате тема сесии - пъпка от гофрирана хартия роза, майсторски клас за деца от 4 до 14 години, че има смисъл да се изгради в основата на играта и проучване. За възрастни, обаче, ще бъде необходимо да се подчертае практическото прилагане на придобитите умения и нюансите на извършване на операция.

Как да се запиша в майсторски клас?

Изборът на необходимия майсторски клас за вас, определено ще трябва да вземете предвид неговата тема и фокус. Например, няма смисъл да се изпраща дете на събитие, посветено на работа със сложни ръчни продукти. По-добре е да го напиша в урока, който описва какво е направена роза от хартия, и също така организира демонстрационен майсторски клас. Това ще позволи да се внуши детето интерес към независима работа, а не да плаши от собствената си сложност.

Съвет! За майсторски класове за производството на едни и същи занаяти от хартия, можете да се регистрирате директно с тези майстори henmeida, които ги водят. Данните за контакт на такива специалисти могат лесно да бъдат намерени на съответните тематични сайтове. В допълнение, те също са записани в работата на клубовете по интереси, където учат любителската креативност.

Трябва да се отбележи, че има безплатни и платени майсторски класове, така че по време на записването им е необходимо да посочите този момент поотделно, така че по-късно да не се натъкнете на неудобно положение. Обикновено порядъкът на цените тук е от няколкостотин до няколко хиляди рубли, тъй като такива класове, провеждани по такава схема, са относително кратки във времето. Ако искате да получите свободно знание, има смисъл да участвате в събитията, в които ще участват майстори на коне. Обикновено това са различни фестивали и фестивали на декоративно и приложно изкуство.

Ако нямате възможност да посещавате такива образователни мероприятия лично, можете да видите майсторски клас, за да направите роза от велпапе върху видео.

Обърнете внимание! Обикновено тези видеоклипове се намират в тематичните блогове на ръчно изработени майстори или на техните собствени сайтове. Освен това подробни инструкции за внедряване на конкретни занаяти с фотографски материали могат да бъдат намерени във форуми, чиято тема е бродерия.За да получат основни умения за работа с хартия, са достатъчни публично достъпни материали. Естествено, с нарастването на уменията и натрупването на опит, вече ще ви е необходима лична комуникация със специалисти в тази или тази област на ръчна изработка. Тук вече можете да влезете в съответния клуб или да участвате в поредица от образователни мероприятия, организирани от такъв клуб или отделен майстор. В бъдеще ще можете да задържите своя майсторска класа, за да направите роза от хартия.

Необходимо е да направите рози от хартия
Вълнообразната хартия е много подходяща за направа на рози, тъй като се простира добре

Защо да посещавате майсторски класове?

Простотата на техниката на работа с много материали, използвани в кокошката, много създават усещането за ненужно преминаване на всяко обучение в производството на определени орнаменти. Обикновено по-голямата част от феновете на домашното творчество черпят своите знания от публикациите в вестници или информацията, публикувана на тематични сайтове. Тази позиция е фундаментално погрешна.

Съвет! Работата е, че имайки само първични умения, можете да правите само прости занаяти. Такива сложни неща като бонбони рози от гофрирана хартия, можете да овладеете, само като посетите подходящия майсторски клас. На него се разкриват тайните, които в обичайното положение не са широко достъпни. В резултат на това ще се научите да правите онези неща, които вие самият никога не бихте могли да създадете.

Друга причина да посетите майсторския клас е възможността да общувате с хора, които имат подобни хобита. Това е особено вярно за така наречените семинари за ориентация, на които присъстват повече хора. В резултат ще имате нови познати и ще получите възможност да закупите изключителни видео материали и литература по темата.

Рози, направени от хартия със собствените си ръце
От производството на рози със собствените си ръце може да получите естетическо и морално удоволствие

По този начин е целесъобразно внимателно да се проучат както темата за това събитие, така и личността на господаря, който го води. Факт е, че в момента има много фалшиви майсторски класове, на които не се преподават полезни умения. Това се дължи на факта, че такива видове творчество като една и съща ръчна изработка не са сертифицирани и регламентирани по никакъв начин. В резултат на това можете да загубите доста пари, без да получите нищо от това.

За да не бъдете заловени в капана, е необходимо да присъствате на събития само на известни майстори. Освен това, ако една майсторска класа е организирана от организация, например фен клуб, помолете представителите на организацията да докажат правото си да провеждат обучения. В този случай можете да сте сигурни, че ще посетите лекция на добър специалист, от когото ще получите всички знания, от които се нуждаете.

Отделно, заслужава да се спомене подобно обстоятелство като участието на деца в такава форма на творчество като ръчно изработена. Фактът е, че занаятчиите могат да развият при децата такива качества като независимост, постоянство, интелект, въображение. Обикновено едно дете, занимаващо се с такъв вид приложно изкуство, е много по-развито в сравнение със своите връстници. Въпреки това, обикновено е трудно децата да бъдат включени в такива дейности. Майсторски клас от човек, който е популярен сред младите хора, улеснява решаването на този проблем.

Изработване на роза от гофрирана хартия

Ако вземете продукт, който можете да направите за начинаещ, тогава най-добрият кандидат за тази роля може да бъде цветя. Фактът е, че те са подходящи за почти всеки празник, техниката на тяхното производство е доста проста, а материалът за това струва една стотинка. Ето защо, ако имате нужда от роза от гофрирана хартия за тези цели, препоръчваме да проучите подробно материалите на майсторския клас за производството на такива занаяти.

Така че, обикновено, в повечето случаи ще ви трябват следните неща за работа:

  • резба;
  • ножици;
  • самата велпапе;
  • тел.

Първоначално изрежете лента с широчина около 19 см и дължина 58 см от червена хартия. Дългите страни се сгъват заедно и долната лента от хартия се залепва по зърната. След като лепите тези две половини, можете да пристъпите към формиране на заготовки за венчелистчетата. Между другото, ако имате нужда от голяма роза от гофрирана хартия, майсторският клас по тази тема ще бъде подобен, само ще трябва да увеличите размерите на всички съставни елементи на цветята.

Направете розово цвете от велпапе хартия стъпка по стъпка
Направете розово цвете от велпапе хартия стъпка по стъпка

Върху подготвената предварително за детайла листа трябва да бъдат залепени гофрирана хартия ширина от около 7.5 cm. Преди това е сгънат в хармоника форма и нарязани шаблон. След това подготвените венчелистчета разгъват пръстите си и внимателно ги разбиват. Ако сте направили всичко правилно, долния ръб трябва да бъде тяхно право, а горната - вълнообразна, с 1 за производството на цветя ще изисква около 15 венчелистчета.

Всички венчелистчета плътно се увиват около телта, докато първите са плътно навити, останалата част е свободна. Те също ще трябва да бъдат опаковани в нишка, така че да се държат добре. След като венчетата са готови и навити на основата, ще трябва да направите сепарали.

Стъпка по стъпка производството на роза стъбло от велпапе хартия
Стъпка по стъпка производството на роза стъбло от велпапе хартия

За да се произведат тези елементи, е необходимо да се образува необходимия елемент от една и съща гофрирана хартия от лента с дължина 12 cm и широчина 9 cm. За тази цел едната страна на хартиената лента е изрязана с 7 cm високи зъби. Гладката страна е намазана с лепило и е залепена към субстрата.

Що се отнася до листата на стъблото, те са оформени от зелена хартия и размерът им е около 7 см. Те се навиват и залепват върху телта, от която е направена стъблото. Венчелистчетата също се закрепват с жица, поставена в центъра, докато в крайния продукт трябва да бъде покрита с лист хартия.

Ето как е направена английска роза от велпапе хартия, и след като сте изучавали майсторския клас за изработването на този плавателен съд, можете да го направите сами. Други майсторски класове имат подобно представяне на материала.

Снимка 10: Сини рози от хартия
Снимка 11: Бонбони от рози
Снимка 12: Розови пъпки от велпапе хартия
Снимка 13: Голяма роза от хартия
Снимка 14: Рози в техниката на оригами
Снимка 15: Оформяне на хартиена роза
Снимка 16: Композиция с хартиени рози
Снимка 17: Рамка с хартиени рози
Снимка 18: Букет булка от страниците на книгите
Снимка 20: Създаване на плик с хартиени рози
Снимка 21: Букет от хартиени рози
Снимка 22: Розови рози от гофрирана хартия
Снимка 23: Рози от салфетка
Снимка 24: Изработване на роза от гофрирана хартия
Снимка 25: Розата на хартия върху спирала
Снимка 26: Изработване на роза от цветна хартия
Снимка 27: Топки и хартиени рози
Снимка 28: Сърцев венец от хартиени рози
Снимка 29: Оформяне на велпапе
Снимка 30: Жълти рози от хартия
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Висулка хартия цветя със собствени ръцеВисулка хартия цветя със собствени ръце
Проектиране на играчки от хартия със собствените си ръцеПроектиране на играчки от хартия със собствените си ръце
Изработваме занаяти от панделкиИзработваме занаяти от панделки
Създаване на ваза от модулен оригамиСъздаване на ваза от модулен оригами
Различни хартиени занаятиРазлични хартиени занаяти
Занаяти от листа снимки, идеи, основни техники, видео инструкции, майсторски класЗанаяти от листа снимки, идеи, основни техники, видео инструкции, майсторски клас
Нов материал за занаятите, които правим от fameiranaНов материал за занаятите, които правим от fameirana
Оригинални ръчно изработени изделия от пластмасови бутилкиОригинални ръчно изработени изделия от пластмасови бутилки
Матраци клас опаковки подаръци с хартия и платМатраци клас опаковки подаръци с хартия и плат
Осъществяване на лайка от хартияОсъществяване на лайка от хартия
» » Как да направите роза от хартия?