Удивителни пощенски картички от цветна хартия

пощенски картички от цветна хартия

Така че се приема, че на празниците даваме близки карти. Някой дълго и внимателно ги избира в магазина - ползата от днешния гама от тези продукти е изключително широка. Но може ли един лъскав полиграфически продукт да се сравни с една картичка, направена от самия себе си, в която се инвестира цялата топлина на любовта и благодарността? Поздрави от цветна хартия, за да направят своя собствена си позволят дори много малко дете, но подарък, който, макар и наивен и малко неуравновесени, винаги ще застане на мястото на чест, а тя просто никога не хвърля. И ако някой помага, подсказва и предлага някои оригинални идеи, тогава изненадата ще стане още по-ценна.

Всичко, което е в къщата, е в бизнеса

Разбира се, цветният картон или хартия ще се превърнат в основата. И за да създадете малък шедьовър, може да се нуждаете от най-неочакваните неща, които вероятно са в къщата. Всичко зависи от общия план и от случая, на който ще бъде създадена поздравителната картина.

триизмерна пощенска картичка
да създадете малък шедьовър може да изисква най-неочакваните неща

Ако се чудите как да направите карта от цветна хартия, погледнете в кутии и кутии за нещо от следното:

 • бутони;
 • резба;
 • мъниста, перли и пайети;
 • хартия за scrapbooking;
 • самозалепващи се кристали;
 • парчета светли тъкани;
 • панделки, панделки;
 • двустранна лента за шотки;
 • многоцветни тънки маркери;
 • бои, четки, надеждно лепило;
 • разпръснати елементи на конструкторите от мозайка или Лего;
 • стари пощенски картички, списания и др.
необичайна идея за пощенската картичка
Необичайна идея за карти

Списъкът далеч не е завършен - в рамките на един вълнуващ творчески процес можете да посетите най-неочакваните идеи. Не се ограничавайте с въображението си, нека!

Ние себе си създаваме чудо

Така че, преди празника. И наистина искам да изненадам всички със специален сувенир. Пощенска картичка, направена от цветна хартия, направена от собствените си ръце, ще стане такъв подарък. В основата винаги се взема гъста хартия или картон. Ако не сте сигурни в калиграфските си способности, можете предварително да отпечатате поздравителното писмо върху принтера, след това просто да го оцветите с маркери или да го украсите по ваш избор. За карта с мида, надписът трябва да се постави върху едната половина на листа, ако е планирана обикновена двустранна пощенска картичка или можете да направите голям надпис в целия формат. Остава само декоративна работа. Нека разгледаме основните техники и техники.

апликация

Вероятно всеки знае този прием от детската градина. Пощенски картички, направени с апликация от цветна хартия, децата се предават на майки и бащи за всеки празник. Основни принципи: на основния фонов лист се изрязват многоцветни хартиени фигури. От тях можете да очертаете истинска история, но можете да се ограничите до най-краткото попълване: линия, няколко цветя, топки или знамена.

Това изглежда като детска карта от цветна хартия. По-старият майстор вероятно ще осъзнае, че флаговете могат да бъдат малки и "нанизани" на дебел низ. И ако добавите силуета на кораба и поставите този венец върху мачтите, ще получите отличен подарък за пътешественика или моряка.

Важно! Цветята са любима тема на пощенски картички.

Новогодишните карти със собствени ръце
Нова година карта

Можете да ограничите една елегантна роза или да разпръснете лайка. И венчелистчетата излязоха от хартия и от копринени парчета. Вазата може да бъде боядисана или залепена. Луксозно изглежда като пощенска картичка, на която приложението отвори прозорец, отворен в цъфтящата градина, тук можете да използвате самонаредени шаблони и парчета от стари пощенски картички. Основното е да наблюдавате цветовата гама и да се опитате да предадете перспективата правилно.

Пощенска картичка на човек обикновено е по-стриктна. Няколко графични кръстосани ленти и очарователна усмивка са достатъчни. По-важно е да се подчертае почтеността и бруталността, за които гамата се избира строго, енергично и дълбоко.

невероятни пощенски картички от цветна хартия
Основното е да се спазва цветовата схема и да се опитате да предадете перспективата правилно

Смешни бутони, ярки кристали и други

За някои в къщата има много самотни копчета. Само в случай, те се съхраняват в ръчно изработени кутии. Изберете най-ярките, но подходящи помежду си в цвят. Клей ще трябва да вземе повече "здрави". Сега вземете цветната хартия и поставете бутоните. В единия ъгъл има компактна група, а следващото е приложението на фигурка на човек. Свързваме бутоните с бутони и малък човек - това са празнични топки. Ние ги групираме в цветя, поставяме ги върху зелена "слайд" хартия, изрязваме слънцето, облаците, пеперудите - прекрасна лесна история за майка или баба. И ако поставите много бутони върху златната корона, можете да "коронирате" и папата и дядото.И ако имате намерение да направите карта със собствените си ръце от цветна хартия за много близък и скъп човек, който иска да изрази специална нежност? Във всеки магазин за бродиране купете набор от кристали с два или три близки нюанса (които подобно на този, за когото е предназначен дарът). Размерът трябва да е различен. На цветна хартия нарисувайте няколко линии, събирайки ги във вертикални групи.

Важно! Цветът на маркерите трябва да съответства на цвета на кристалите.

И сега поставете кристалите, които свободно се редуват по размер. Нека тези потоци от дъжд падат върху чадъра на цветна хартия, под която две котенца ще се скрият (опитайте се да намерите кадифена хартия). Такава допирна пощенска картичка е дори приятна за предаване.

Когато в къщата има малки деца, със сигурност са натрупали отделни части от мозайка или дизайнер. Като дебела цветна хартия, като основа, можете да използвате целия арсенал от "poteryashek", създаване на кутии за подаръци, цветя, къщи, самолети и машини, с цел допълване на хартия картичка съраунд акцент.

Пощенска картичка в 3D формат

Любителите на оригинала могат да бъдат посъветвани да овладеят триизмерни приложения. За да направите това, дори не се нуждаете от специален артистичен талант. Изрежете хартията по образец на балони или цветя. Част паста на базата, и част от двустранен скоч. Сега топките се носят във въздуха, а цветята се превърнаха в буен букет. От квадратните листове хартия сгъваме тръбите и ги поставяме подредени - те ще бъдат свещи. От нишката направете фитили или създайте ефект на пламък от няколко парчета червена, жълта или оранжева хартия. Остава само да направиш желание и да ги издухаш!

Съвет! Много необичайни картички от цветна хартия в техниката на "смачкана топка".

Основата на картината е боядисана с цветове (например елегантен багажник от сакура или елегантна ваза с клони). От хартия, нарязани на квадратчета с различни размери, от които се търкалят топки. Тези топки запълват снимката. И тогава се разцъфна едно нежно дърво, във вазата имаше великолепни рози. За пълен ефект върху хартиените топки можете да пуснете ароматно масло.

детска карта от цветна хартия
Любителите на оригинала могат да бъдат посъветвани да овладеят триизмерни приложения

Quilling е подходящо и за създаване на пощенска картичка. Това ще изисква повече търпение и точност, за да се свържат цветята на венчелистчетата зад венчелистчетата, да се обърнат и да се огънат със специален инструмент. Но пощенската картичка ще ви удиви с великолепие и ще ви каже колко скъп е адресатът, тъй като сте отделили толкова много време да направите такава красота.

Тъй като често даваме пари, пощенската картичка може да се превърне в такъв подарък за подарък. За да получите 3D ефект, можете да поставите плик от хартия върху основата на картата (по-късно поставете материалната част на подаръка в нея). Над плика от дантела са направени химикалки и са залепени само за самия плик. От розовата хартия изрязваме силуета на ръката, стиснати в юмрук, и леко прилепваме към ръба на пощенската картичка. Четката трябва да се мотае свободно и ние ще лепираме дръжките за дантели към камерата. Имаш ли идеята? На пощенската картичка се появи подаръчна торба, захваната в ръката й. Сега просто сложите бележка в чантата си. В подобен стил можете да направите балон (пликът ще служи като гондола).

пощенска картичка в 3d формат
Пощенска картичка в 3D формат

Разбира се, можете просто да направите красив плик от ярка хартия. Но това е скучно. И ако поставите плик на плътна хартия, изрежете дупка в многоцветен конфети и организирате истинско празнично разпръскване на бисквити? Това е много по-забавно и по-светло.

Мъжете ще оценят и триизмерното приложение. Необходимо е само да изрежете правоъгълник, да го начертаете в весела клетка, да направите точно изрязване в центъра, да го огънете настрани. Под изрезката поставете хартиена вратовръзка. На голям правоъгълник поставете малко - това е джоб. Тя може да "работи" като плик. И ако решите бяла основа, черна кутия хартия, върху извити краища на хартията за сребърна паста и лепило вместо вратовръзка доброто кадифе пеперуда, дарът ще бъде красива.

Създайте, фантазирайте! Топлината на вашите ръце и душа такива карти ще продължи много години, както и щастливи спомени за празника.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уникални карти със собствени ръце и други идеи на 8 мартУникални карти със собствени ръце и други идеи на 8 март
Дар за майка на рождения си ден със собствените си ръцеДар за майка на рождения си ден със собствените си ръце
Изработване на ръчно изработени изделия от пощенски картички със собствени ръцеИзработване на ръчно изработени изделия от пощенски картички със собствени ръце
Подаръци за новата 2018 година със собствените си ръцеПодаръци за новата 2018 година със собствените си ръце
Оригинални занаяти за новата година 2018Оригинални занаяти за новата година 2018
Универсални подаръчни карти до 8 мартУниверсални подаръчни карти до 8 март
Поздравителни картички за св. ВалентинПоздравителни картички за св. Валентин
Създаване на пощенска картичка от деня на защитника на отечествотоСъздаване на пощенска картичка от деня на защитника на отечеството
Великденски карти със собствени ръце идеи и майсторски класовеВеликденски карти със собствени ръце идеи и майсторски класове
Подаръци, изненади и приятни думи от баба на 8 мартПодаръци, изненади и приятни думи от баба на 8 март
» » Удивителни пощенски картички от цветна хартия