Как да започнете подова ремонт в апартамент

Как да започнем ремонта на пода? - въпросът не е прост, а не уникален, изискващ индивидуален подход във всеки отделен случай.

Всичко зависи от това, което в момента използвате подови настилки, които след това ще имат подови покрития.

Въз основа на наличната информация, струва си да започнем работа по ремонта на половете.

Защо е необходимо да се ремонтират подовете, като се вземат предвид характеристиките на бъдещите настилки?

Отговорът е, че днес има огромен брой видове тези довършителни материали. Всеки от тези видове изисква свои собствени характеристики за полагане и по-нататъшна експлоатация.

Несъответствие със технологиите за натрупване - това е най-честата причина - проблемите, възникнали в процеса на работа. Неспазването на технологията води и до значително намаляване на времето за работа на материалите.

Поради това ремонтът на подовете започва с избора на подови покрития. Това ще бъде първата стъпка.(Стъпка 1.)Само когато материалът е избран, е възможно да се "изучат" вече съществуващите подове в апартамента или в къщата.

За да направим това, трябва да премахнем старото подово покритие, тъй като трябва да знаем в кое състояние е основата и от какво се състои.

С какво да започне ремонт на подове, Стъпка 2. . Dдемонтиране на старото покритие.

 • Ако имате балатум в апартамента на пода, няма нищо сложно в разглобяването му.

Елементарно премахна всички стари мебели от стаята, килимите и всичко останало за половете.

Плъзгащите се дъски се демонтират и линолеумът се отстранява - просто се търкаля в ролка.

 • Ако имате стар паркет и демонтаж, също нищо сложно, просто трябва чук и нокти гребец, паркет обикновено започват да се стреля от ъгъл, скакателните стави началното си нокът и извади от основата. За паркет, който се засажда само върху лепилото, можете предварително да използвате чук за нарязване на паркета.
 • Старият ламинат, Паркетната дъска е още по-лесна за разбиране, тъй като те не са прикрепени към основата, тя е достатъчно елементарна, за да ги разглобява на борда.

С какво да започне ремонта на пода, Стъпка 3. На този етап ние откриваме за себе си с едно око за избраното подово покритие, дали основата на някаква работа е необходима или не.

 • Ако лежеше на пода или ламиниран паркет, може да се предположи, че базата е добре, но все пак си струва да пробвате. За полагане ламинат паркет или заключване тръба към базата все още доста високи изисквания за: база е почти идеално гладка (2 метра дължина разлика от не повече от 2 мм) - твърдение обяснява такива заключване дъски между съединение т.нар а плаващ метод Ако подовете не са дори тогава трябва да положат усилия да ги подравнят.

  Как да започнете ремонт на пода

 • Ако възнамерявате да поставите килим или същият линолеум, тогава няма твърдо изискване за основата, неравностите се допускат така, че да не се виждат от окото. Също така, когато полагате ролковия материал на пода, не трябва да има никакви удари или дупки. Допускат се само гладки незначителни земни нередности. Преди да поставите такъв материал, основата се почиства от натрупания прах, мръсотия и др.
 • За полагане парче паркет или масивна дъска, трябва да се подготви една равна основа шперплат. Шперплатът е необходим, за да осигури добър фон за ефективното свързване на твърдото вещество или паркета със субстрата. Дървото с дърво е по-добре залепено от едно дърво с бетон. Шперплатът е фиксиран към основата не само в лепилото, но е допълнително фиксиран върху самобръчковия винт

Основните въпроси, които напълно отговарят на въпроса "Къде да започнат ремонта на пода?" Са следните:

 1. Избор на подови настилки
 2. Демонтиране на старото покритие
 3. "Проучване" на основата на етажа, като се вземат предвид изискванията за полагане и експлоатация на избрания под
 4. Производството на строителни работи по изграждането на такава фундамент, който да отговаря на изискванията за полагане на подови настилки.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да започнете кухня ремонтКак да започнете кухня ремонт
Подова настилкаПодова настилка
С какво да започне ремонт в апартамент от вторично обитаване на ръцетеС какво да започне ремонт в апартамент от вторично обитаване на ръцете
Какви настилки да изберем за баняКакви настилки да изберем за баня
Всичко за производството и ремонта на индустриални подовеВсичко за производството и ремонта на индустриални подове
Как да започнете ремонт в спалнятаКак да започнете ремонт в спалнята
Как да направите проект за ремонт на къща или апартамент със собствените си ръцеКак да направите проект за ремонт на къща или апартамент със собствените си ръце
Разходи за ремонт на апартаментиРазходи за ремонт на апартаменти
Какви материали се използват за насипни етажи?Какви материали се използват за насипни етажи?
Как да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимкиКак да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимки
» » Как да започнете подова ремонт в апартамент