Нюанси при избора на електрическа самобръсначка

Избор на надеждна електрическа самобръсначка

Коя е по-добра самобръсначка, въртяща се или жична, съветникът на магазина ще поиска във всеки отделен случай.

В този случай специалистът взема предвид предимствата и недостатъците на устройствата. Коя бръснач е най-добра, можете да разберете след лична употреба.

Принципи на класификация

Електрическата самобръсначка е разделена на 2 вида:

Шайба за тел

 • меша;
 • Ротари.

Мрежовите устройства са снабдени с 2-3 решетки. Продуктът се състои от подвижен нож и фиксирана фиксирана мрежа. Основата с ножчета вибрира в определен ритъм. В този случай космите са добре хванати. Дъската за телени мрежи е най-подходяща за чувствителна кожа, тъй като мрежата предпазва кожата от разфасовки.

Устройството се състои от следните части:

 1. Покрийте.
 2. Електрически мотор.
 3. Ножът.
 4. Батерията.

За прехвърлянето на момента на движение от мотора към острието се намира съединителният прът. В процеса на бръснене не се препоръчва да правите кръгови движения. При механизмите на окото ножовете се придвижват алтернативно в различни посоки. За поддържане на линейна скорост на плъзгане ръбовете увеличават скоростта.

В неподвижната глава на въртящата се електрическа самобръсначка, за мъже, има дупки, в които идват космите. Поради наличието на самозаточващи се ножове, експлоатационният живот на продукта се увеличава.

Роторна самобръсначкаВътрешните ролкови електрически бръсначки съдържат колекторния мотор (DC 12 V). Наличието на третия клас електрическа безопасност позволява използването на продукта в банята. Редукторът е представен под формата на зъбни колела, които намаляват скоростта на въртене 2,5 пъти. Поради наличието на специална пружина се реализира концепцията за плаваща глава на бръснача.

Тримерът на такива устройства действа на принципа на махалото, поради което четините се отстраняват неравномерно. Преди да изберете електрическа самобръсначка за мъж, препоръчително е да се обмисли идеалната чистота за бръснене.

Ротационният механизъм, за разлика от аналоговата мрежа, обръсва четините под корена. Модерният ротор е завършен с 2-3 бръснещи сегмента. За чувствителната кожа на тийнейджър можете да изберете устройство с 5 ножа.

Сравнителен анализ

Електрическа самобръсначка с батерияЗа да разберете коя е най-добрата (решетка или ротационна), е необходимо да разберете характеристиките на въпросните модели:

 1. Удобство при употреба - за разлика от решетката, ротативният механизъм е оборудван с независими дюзи, които повтарят контура на лицето. Това позволява на човек бързо да се отърве от стърнищата.
 2. Почиствайте чувствителната кожа след бръснене - първото острие на въртящата се електрическа самобръсначка повдига четините, а второто я отрязва.
 3. Скорост на бръснене - мъжката ротационна електрическа самобръсначка е оборудвана с кръгли дюзи, които се движат с голяма скорост. Този принцип на устройството ви позволява да махнете космите в един проход.
 4. Устойчивост - подвижните приспособления на роторното устройство не са механично повредени. Те се сменят, когато материалът изчезне.
 5. Безопасност - при небрежно използване на електрическа самобръсначка в мрежата, кожата може да се повреди.
 6. Универсалност - една електрическа самобръсначка в мрежата, за разлика от ротационния аналог, се използва за създаване на необичайна подстригване.

За да се определи коя самобръсначка да се избере, експертите препоръчват да се проучат условията за използване на въпросните устройства.

Електрическа самобръсначка за мокро бръсненеМашинните и ротационните бръсначи могат да се използват за суха и мокра бръснене. Това позволява на мъжете да се обръснат, без да напускат банята.

Разгледаните модели работят от сменяема батерия или от мрежа. Отнемането на батерията отнема няколко часа. Ако е необходимо, можете да закупите модел с бързо зареждане (5-15 минути), което спестява време.

Някои видове електрически бръсначи са оборудвани с допълнителни дюзи и функции. Ако човек иска да пусне брадата си или да има добре поддържани косми, тогава експертите препоръчват използването на електрическа самобръсначка с вграден или подвижен тример.Сред допълнителните нововъведения са:

 • автоматично подаване на гела (за мокро бръснене);
 • охлаждаща система на кожата (за намаляване на дразненето);
 • автоматично почистване на самобръсначката (за тази цел използвайте гел или специален резервоар);
 • зареждане на устройството чрез USB кабел.

Производители и оборудване

Philips YS534 с три бръсначиПри избора на електрическа самобръсначка се взема предвид производителят (Braun, Philips, Panasonic). Мрежовият модел Philips BG 2025 е с висока ефективност и издръжливост. За зареждането на устройството е необходимо 8 часа.

Продуктът има следните предимства:

 • Вграден тример;
 • наличие на титаново покритие;
 • бързо бръснене.

Ротационен модел Philips YS534 е оборудван с три бръсначи. Едновременно с това потребителят може да отреже брадата си и да се грижи за кожата с тример. Продуктът се използва за суха и мокра бръснене, като се обърне специално внимание на дезинфекцията на ножовете. За тази цел се препоръчва използването на специално решение.

Решетката модел Braun 5040-s Series 5 се зарежда с акумулаторна батерия за еднократна употреба в продължение на 5 минути. Пълното зареждане на устройството трае максимум 1 час. Този модел се използва за мокро и сухо бръснене.

Моделът на ротора Philips RQ 1150 е оборудван с 3 сегмента. Отнемането му е 1 час. Устройството може да се използва за 40 минути. Необходимостта от зареждане на акумулатора се определя от индикатора. Продуктът е снабден със заключваща функция, която не позволява на самобръсначката да се стартира случайно.

Решетният модел Panasonic ES 8109 се използва за всякакъв тип бръснене. С помощта на движещи се глави можете да повторите очертанията на лицето и да бръснете стърнището за 1 проход. Пълният набор осигурява аксесоари за грижа, капак и такса, които позволяват използването на този модел в дълъг бизнес пътуване.

Заключение по темата

Изборът на електрическа самобръсначка зависи от индивидуалните предпочитания на потребителя.

Експертите препоръчват да закупите устройство с индикатор за зареждане (за непрекъснато наблюдение). Ако е необходимо, можете да изберете модел с предупреждение за презареждане и дисплей с течни кристали.

Това отчита стила на бръснене. Някои ротационни модели се използват при мокри условия. Експертите съветват закупуването на основна самобръсначка, но с допълнителни функции.

При избора на устройството можете да използвате следния алгоритъм:

 • разглеждане на модели на различни производители, но със същата цена;
 • скорост на придвижване на ножовете;
 • основно оборудване.

Използвайки ротационен модел, е възможно да се обръсне добре неравномерно четина.

При избора на инструмент се отчита броят на главите в модела на окото или кръглите дискове в ротационния аналог. Оптималната опция е ротационна или мрежеста електрическа самобръсначка с тройна система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране и монтаж на поточни електрически бойлериПроектиране и монтаж на поточни електрически бойлери
Филтрирайте за кладенеца със собствените си ръцеФилтрирайте за кладенеца със собствените си ръце
Как да избера подходящия електрически трион?Как да избера подходящия електрически трион?
Методи за заточване на кухненски ножовеМетоди за заточване на кухненски ножове
Как правилно да наточвате нож за употреба в кухнята и да я държите остър за дълго времеКак правилно да наточвате нож за употреба в кухнята и да я държите остър за дълго време
Заваръчна машина полезни свойства на устройствотоЗаваръчна машина полезни свойства на устройството
Как да изостря нож от месомелачка у домаКак да изостря нож от месомелачка у дома
Какъв е най-добрият тример за интимни места?Какъв е най-добрият тример за интимни места?
Устройството на месомелачкаУстройството на месомелачка
Самозаточващи се керамични ножовеСамозаточващи се керамични ножове
» » Нюанси при избора на електрическа самобръсначка