Японски кухненски ножове

Универсален японски Ной

Японските ножове са с голямо търсене в цял свят, а не случайно: няма по-добри продукти за кухнята. Те са обичани от професионални готвачи, но те също са добри за домашна употреба. Най-популярните японски ножове включват Santoku, Deba и Nakiri. Какви са техните характеристики и защо са спечелили такава популярност?

 Тайните на популярността

Японски нож Santoku

Японските кухненски ножове привличат вниманието с няколко качества:

  1. Безупречно качество. Благодарение на отличния баланс, точността и точността на формата на огъване на острието и дръжката, надеждността и здравината на режещия ръб, ножовете правят всякакви кухненски операции.
  2. Надеждност на материала. Повечето продукти са изработени от стомана - дамаска, неръждаема, с високо съдържание на въглерод. Ламинираното дамасково покритие има висока твърдост, запазва рязкост за дълго време, не ръждясва и не губи естетиката на външния вид. Ножовете от неръждаема стомана се различават по своята гъвкавост и лекота на използване. Моделите от висококачествена стомана са добри, тъй като имат много остър режещ ръб и заточването им се извършва с камъни за заточване на вода. Друг вид японски ножове е създаден от керамика - острието в тях се отличава с доброто заточване, лесно се работи с продукти - от зеленчуци и плодове до месо.
  3. Отличен дизайн. Японските кухненски ножове са създадени въз основа на модерни технологии, които са в хармония с вековните традиции, поради което всеки аксесоар има уникален дизайн.

 Деба

В Япония има около 800 разновидности ножове и всеки от тях се използва за работа с конкретен продукт. Най-често - Deba, което е масивно, тежко тегло, широчината на острието. С неговата помощ рибата се нарязва, но местните готвачи я използват за работа с домашни птици и друго месо. В традиционната версия debask има едностранен шлайфане, дължината на ножа е 165-200 мм. Ако ножът има двустранно шлайфане, той се нарича Riodeba, а ако моделът е снабден с европейска дръжка, имаме оригиналния Yo-Deba. Забележително е, но японците разделят Деби в стила на производство: най-тежките опции се създават по аналогия с конвенционалните мечове и нямат завършващо покритие. За да отрежете малка риба, Ko-Deba се използва, а за прибиране на реколтата - Atsu Deba.

Японски кухненски нож за кухня

Популярен модел за готвачи е японският кухненски нож от Deba Matsuri за рязане и нарязване на риба, птици и месо. Острието на този продукт е направено от молибден-ванадиева стомана, твърдо и защитено от крехкост. Ножовете вече са заточени, така че те могат да се използват веднага. Заточването на японските ножове се извършва само върху специални водни камъни.

 Santoku

Сантоку е универсален нож, създаден в Япония, но под влиянието на западните тенденции и благодарение на баланса си той може да се използва за нарязване на всякакви продукти. Острието е с оптимална дължина и широчина, а дръжката е тясна, така че манипулирането на ножа е удобно и лесно. Сантоку е проектиран да изпълнява три действия - да реже, нарязва и се разпада, въпреки че първоначално е разработен само като нож, помагайки лесно да се нарязва говеждо месо.

Японски ръчно изработен нож

Тези японски кухненски ножове се отличават с по-доброто заточване на острието, тъй като те могат да се използват за различни цели. В оригиналната версия моделът е изработен от висококачествена стомана със силно шлайфане на носа на продукта, така че рязането се извършва тънко и точно. Острието е втвърдено, но с тънък ръб, така че не можете да използвате този модел за работа с твърди продукти. В европейската традиция такива ножове се допълват от проекции или депресии, които намаляват вероятността от залепване на повърхността на храната.

Nakeer

Съвременният магазин на японски ножове ще предлага широка гама от тези продукти. Nakiri винаги се използва от японците за нарязване на зеленчуци и зеленчуци, тъй като този модел има тънък нож. Тя е широка и правоъгълна, така че няма нужда от ненужни движения при работа с нож. В повечето случаи Nakiri се използва за домашни цели, а професионалистите избират Usubu. Това е традиционен японски нож, който напълно се справя с нарязването на зеленчуци. Едностранното заточване служи като гаранция за остротата на острието. В традиционната версия Nakiri и Usubu са изработени от висококачествена неръждаема стомана и са допълнени от класическа сменяема дръжка, която е напълно полирана. Професионалните аксесоари са създадени по такъв начин, че готвачите се чувстват удобно с тях за дълго време.

Yanagi-ба

Японски нож NakiriАко сте любовник суши, със сигурност ще искате да си купите японски нож Yanagi-ba. Отличителната му черта е в приложението за рязане на риба и морски дарове. Тя се отличава с тънък и тесен нож, който прилича на лист от върба. Заточването на рязката рязкост ви позволява да филигравате работа с всяка риба. Удобната права дръжка не пречи на работата. В традиционната версия тези ножове имат едностранни спускания. Поради отличното им представяне, тези продукти се изискват просто за сушилнята.

Секи-KANENOBU

Тази серия предлага оценка на ножовете от висококачествена стомана, които с отлична функционалност се произвеждат в съответствие с традициите на Япония. Остриетата на тези аксесоари са изработени от висококачествена въглеродна стомана, благодарение на която те стават твърди, перфектно заточени и дълготрайно заточващи се. За да се създаде дръжката се използва екзотична магнолия, която е импрегнирана със специален състав, благодарение на което острието седи перфектно в дръжката. В тази серия можете да закупите японски ножове Deba, Usub, Yanagi.

Самура

Японски нож от стомана Дамаск

Samuras са предназначени за използване както в дома, така и в професионалното направление. Тази марка предлага класически японски ножове, създадени в съответствие със стари традиции и базирани на съвременни технологии. Характерните особености на продуктите включват:

  1. Ергономия. Изглежда, че ръцете са продължение на ръката.
  2. Отлично острие, изработено от висококачествена дамаска стомана.
  3. Използване на керамика, което придава на всеки аксесоар уникален вид.

В сравнение с традиционните европейски ножове, Samura предлага продукти, които дават само положителни емоции на работа. В допълнение, компанията предлага богат асортимент от кухненски атрибути за всеки вкус: керамика, дамаска, стомана.

Масахиро

Японски ножове за рязане на зеленчуци и зеленчуци

Марката MASAHIRO предлага аксесоари, предназначени за европейския потребител и направени от специална стомана. Висока устойчивост на корозия и привлекателен външен вид, дълго запазване на остра заточване и висока издръжливост - всичко това прави тези аксесоари популярен в дома и професионални готвачи. В тази серия, купувачът може да избира ножовете за различни цели и цените на хранителните продукти: лесни - за рязане на хляб или зеленчуци - ще струва около 1000-1500 рубли, а разходите за професионални модели, започвайки от 4000 рубли.

Касуми

Японски кухненски ножове

В тази серия можете да оцените ножовете, които с необичаен дизайн са направени в съответствие със съществуващите норми и технологии. Благодарение на тънкото титаново покритие, ножът не само се отличава с отличните свойства на рязане, но и устойчив на различни продукти. Титаниевото покритие е хигиенично, екологично, хипоалергично, не абсорбира миризми и лесно се работи. В линията са представени универсални аксесоари за кухнята на бюджетната линия и луксозни продукти. В тях дръжката е изработена от mikarta и покрита с благородно дърво, а острието е изработено от стомана, към която е добавен кобалт. Това прави тези японски ножове по-трайни и устойчиви на износване.

Фудживара

Японски ножове за кухнята

Тази марка предлага истински благородни и легендарни японски ножове, чиято отличителна черта е в острието на острието. Те се отличават с комбинация от ергономична дръжка и отлично острие, оптимален баланс и достъпни цени. За производството се използва сплав от молибден и ванадий, а острието е заострено от двете страни.

TAKAMURA

Най-добрите японски кухненски ножове

Това са умни авторски ножове, които се отличават с перфектни линии и детайли. Не случайно всеки продукт струва от 10 000 рубли. Но вие получавате продуктите, произведени изцяло на ръка. Основата на ножа е покрита с прахова стомана, а лопатките в моделите са ламинирани от дамаска стомана. Всеки модел е уникален и индивидуален, така че ще бъде оценен от познавачите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изостря ножовеКак да изостря ножове
Как да изберем кухненски ножовеКак да изберем кухненски ножове
Неотложната необходимост от избор на правилните кухненски ножовеНеотложната необходимост от избор на правилните кухненски ножове
Инструменти за заточване на ножовеИнструменти за заточване на ножове
Какво е толкова добро за известните ножове kizlyar?Какво е толкова добро за известните ножове kizlyar?
Коя кафемашина е по-добре да изберете за къща с ножове или мелнициКоя кафемашина е по-добре да изберете за къща с ножове или мелници
Методи за заточване на кухненски ножовеМетоди за заточване на кухненски ножове
Керамични ножове за техните характеристики и свойстваКерамични ножове за техните характеристики и свойства
Как правилно да наточвате нож за употреба в кухнята и да я държите остър за дълго времеКак правилно да наточвате нож за употреба в кухнята и да я държите остър за дълго време
Кухненският фислер е вашият верен асистент в кухнятаКухненският фислер е вашият верен асистент в кухнята
» » Японски кухненски ножове