Студено порцелан собствени ръце

Гербера от студения порцелан

Студеният порцелан се появява в Европа съвсем наскоро, въпреки че в Япония е известно повече от пет хиляди години. С истинските продукти от Китай, изстинали, няма нищо общо. Нарича се само поради визуалната чупливост и видимо безтегловното прозрачност на крайния продукт, много напомнящ за истинския порцелан.

Рецепта за студен порцелан със собствените си ръце

Всеки майстор, ангажиран в производството на продукти от студен порцелан със собствените си ръце, има свой собствен, който не е даден на никого, рецепта, разработена от него след дълго търсене. Но начинаещ може лесно да се опита да готви студен порцелан със собствените си ръце от конвенционалните компоненти, за да развие своя индивидуален метод, най-удобен за него.

Ваза от студен порцелан със собствените си ръце

За да създадете материал за моделиране:

  • 200 g царевично нишесте;
  • 150 гр PVA лепило (конструкция);
  • 100 g вода;
  • Чаена лъжичка глицерин (в аптека);
  • Чаена лъжичка от всеки крем за ръце.

Божур от студен порцелан

За работа можете да вземете картофено нишесте в същата сума. Само порцелан от царевица изглежда по-прозрачен и без тегло, има жълтеникав оттенък. Това е идеален материал за моделиране на деликатни цветни листенца. От картофено нишесте, сивкави, се получават по-визуално тежки предмети. Тя е по-подходяща за фигурки, бижута, интериорни предмети.

Една фигура от куче от студен порцелан

Всички съставки, с изключение на нишесте да се комбинират в тиган (по-добре е да вземете стара, масата е твърде лепкава), сложете бавен огън и постоянно разбърквайте. Когато съдържанието на тенджерата стане хомогенно, добавете нишесте без спиране, за да се разбърква. Масата се вари само на места с най-висока температура, по протежение на контура на горелката. Затова без разбъркване ще гори там, но на други места няма да бъде готов. Отстранете от огъня може да бъде, когато порцеланът започва да се събира в бучка, зад стените на съдовете.

Как да готвя студен китайски

По-спокойно за ястия и нерви начин за готвене - във водна баня. Без да има време с разбъркване, е възможно периодично да изваждате тенджера с варена вода и внимателно да смесите съдържанието му. Резултатът от този метод е по-хомогенна маса, без пелети и уплътнения.

Студен порцелан във водна баня

Завършени суровини за моделиране поставени на кърпа, намокрена със студена вода, обвити, и незабавно излейте вода в използвания тиган, заредете всички инструменти, използвани за готвене там. Докато порцеланът е горещ, омесете го в кърпа, за да не изгорите ръцете си. Когато масата се охлади, можете да се отървете от кърпата и да продължите да мечате ръцете си, периодично да ги пръскате с нишесте. През този период трябва да се справите с оцветяването, като добавите пигмент по време на месене.

Готов за моделиране на студен порцелан

Порцеланът, готов за работа, е мек, еластичен, не се придържа към ръцете. Може да бъде изваден за половин час в хладилника, предварително опакован в пластмасова торбичка и да се мият съдовете. Ако останалата част от масата изсъхне по стените на тигана, тогава ще бъде много по-трудно да се измие. За мазилка е по-добре да продължи не наведнъж, порцелан е необходимо да даде ден да стои.

Подготовка на студен порцелан с помощта на микровълнова фурна

Днес микровълновата печка е незаменим атрибут на модерните кухни. Защото можете да го използвате, за да готвите студен порцелан със собствените си ръце. За тези цели е по-добре да вземете стъклени изделия. Принципът на приготвяне на сместа не се различава от предишния. Необходимо е също така да се намесва в него, периодично да се настройва таймерът за тридесет секунди. След като извадите контейнера с порцелан, разбъркайте го отново и отново в микровълновата фурна за следващите тридесет секунди. Замърсената маса трябва да се постави върху удобна повърхност за разбъркване и да се предаде на необходимата консистенция.

Фото рамка от студен порцелан

Рецептата на порцелан, която не изисква топлинна обработка

От картофено нишесте, можете да направите маса, която не изисква готвене и не се различава от варени в неговите пластмасови качества. За да направите това, трябва да вземете чаша нишесте, внимателно се разтривайте с вазелин в съотношение 2: 1. По време на смесването добавете щипка сода за хляб към върха на ножа. Без спиране на разбъркването, постепенно се излива в строителния лепило PVA, постигайки необходимата плътност. Когато сместа става необходима концентрация, трябва да я замените с ръцете си. Ръцете с vymeshivanii по някой от горните методи е желателно да се смали всеки крем за ръце. Повърхността, върху която се смесва порцеланът, може да бъде намазана със сметана или поръсена със сухо нишесте.

Бижутерия от студен порцелан

Какви инструменти са необходими за работа

Няма нужда да бягате в специализиран магазин, за да закупите комплект от новак скулптор за студен порцелан. Освен това, такъв набор, най-вероятно няма. И професионалните инструменти, необходими за работа, събирани отделно, могат да изглеждат твърде скъпи. Поради това е по-добре да започнете работа с импровизирани инструменти, които успешно да заменят толкова необходими купчини, топки, ножове и ножици.

Необходими инструменти за работа със студен порцеланС задълженията на стека ще се справи с метални владетели, игли за плетене, клечки за зъби и пили за нокти. Вместо да се хвърли топката върху крака, необходима за изваждането на порцелана до желаната дебелина, можете да вземете обикновена топка, здраво фиксирана върху клечка за зъби.

Как да превъртате тънки детайли

Текстилните форми, необходими за работа с цветя и растения, могат да бъдат заменени с листовки и листенца от истински цветя и дървета в определен период от годината.

Текстилни форми за студен порцелан

Симптомите на нестандартен порцелан

Приготвеният суров материал за студения порцелан е прекалено твърд, парчета от него са слабо изтръгнати, на мястото на разкъсване са видими включвания от чисто нишесте. Това показва прекомерно количество нишесте в състава. За да се коригира такъв недостатък е лесно - да се изгори отново масата с добавяне на PVA лепило. Чувството, че масата е усвоила лепилото и е станала много по-еластична, го е обвила в хранителен филм или полиетилен, изпраща го в хладилника за един ден.

Триизмерни фигури от студения порцелан

Масата не е пластмаса, тя не държи тънка тънка форма, когато се изтърка, а се придържа към всичко. Най-вероятно - лепилото е прекалено течно, малко пластификатор или суровини не са докарани. Можете да опитате да приберете масата до желаната концентрация, след като я свалите на чиния или в микровълнова печка. Ако проблемът продължава, ще трябва да закупите по-добро лепило и да започнете да работите отново.

Ако продуктът се разпука след изсъхване, най-вероятно причината за това е качеството на лепилото PVA. По-добре за студения порцелан подходящи строителни лепило, офис PVA твърде течни. Изборът на сграда е по-добър с пластификатор, който ще подобри качеството на суровините и ще спомогне за постигането на желания резултат в крайния продукт.

Карамфил от студен порцелан

Масата се придържа твърде много към ръцете, масата и филма по време на смесването, "отказва" да вземе необходимата последователност. Най-вероятно са забравили да поставят глицерин или вазелин по време на готвене. Тези компоненти помагат да се премахне излишната влага от лепилото, което увеличава неговата пластичност и намалява "лепкавите" свойства. Но трябва да се има в предвид, че в началото дори идеално подготвената маса леко се придържа към ръцете ви, затова трябва да потърсите каузата, когато резултатът не се вижда след продължително смесване.

Фурнитура от студен порцелан

Изработеният елемент не запазва формата си, вдлъбнатините се връщат в предишното си положение и деликатните детайли падат. В този случай, малко нишесте

Ако продуктът от студения порцелан изсъхне твърде дълго, можете да ускорите този процес с обикновена сешоар, нискотемпературна фурна или микровълнова фурна. Когато естественото сушене на продукта е по-добре периодично да се обръща, като се осигурява достъп на въздуха до всичките му части.

Как да нарисувате студения порцелан

Има два начина за боядисване на студен порцелан, приготвен от собствени ръце: Първият, най-често използваният - по време на месене. В този случай можете да използвате както сух пигмент, така и темперамент, и водоразтворими бои: акварел, гваш, акрил.

Как да боядисвам Студеният порцелан

Можете да нарисувате готовия продукт с прахообразни багрила. За тези цели, дори и пигменти за храна ще направят. Почистете ги от повърхността на порцелана, задръжте го върху парата, така че пигментът да се абсорбира и да не замърсява ръцете ви. В този случай цветът е по-естествен.

При всякакъв метод на оцветяване е желателно да се направят корекции на изсъхнато изделие, като се използва тънка четка за боядисване на малки детайли, сенки и полусмъртни. В този случай продуктът изглежда по-естествен, особено ако е растение. Водоразтворимите бои след изсушаването стават малко помрачени, а маслото остава същото наситено и елегантно.

Как да изсъхне готовия продукт

Времето за изсъхване на порцелана зависи от неговия обем и отнема от един до седем дни. Ако искате да ускорите процеса, можете да поставите продукта във фурната, включително минималната температура. По време на окончателното сушене тя леко намалява. Ето защо, когато моделирате от студения порцелан със собствените си ръце, трябва да обмислите този факт и да създадете продукт малко повече от желаното.

Сватбен декор със студен порцелан

Неочакваните ползи за здравето при работа със студен порцелан

Формоването на продукти от студения порцелан със собствени ръце с приятна изненада се оценява от хора, страдащи от заболявания на костите и ставите. Формоването на топла маса значително намалява болката в ръцете, подобрява кръвообращението и лимфната циркулация, помага за справяне със сезонните обостряния на артрит, артроза и подагра. Работата с бижута с малки листенца значително подобрява фините моторни умения, което спомага за подобряване на мозъчната дейност, нормализира нервната система.

Видео как да направите студен порцелан със собствените си ръце без топлинна обработка:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ако решите да направите външна вазаАко решите да направите външна ваза
Избор и инсталиране на CD бидеИзбор и инсталиране на CD биде
Как да изберем, инсталираме и свържем бидеКак да изберем, инсталираме и свържем биде
Жълто червено касис - рецептаЖълто червено касис - рецепта
Консервирани ябълки в сироп за рецептата за рязане на зиматаКонсервирани ябълки в сироп за рецептата за рязане на зимата
Как да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецептаКак да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецепта
Пай с лешници - вкусна рецепта с пай с фотографияПай с лешници - вкусна рецепта с пай с фотография
Ключови полезни свойстваКлючови полезни свойства
Патладжан с пипер на китайски за зимна снимка рецептаПатладжан с пипер на китайски за зимна снимка рецепта
Цианокрилатен адхезив, фиксиран, zap-a-капачкаЦианокрилатен адхезив, фиксиран, zap-a-капачка
» » Студено порцелан собствени ръце