Стенни паркет, новост за украса на стени от дърво

Стенният паркет е един от новите типове декорация на стена, един вид облицовка, с която бързо и лесно можете да промените интериора и дизайна на всяка стая. В тази статия се разказва за стенния паркет и неговите характеристики, как може да се използва и технологията на неговото инсталиране.

Как изглежда стенен паркет?

Стенният паркет може да изглежда като щит, събран от сортови дървени матрици, които също могат да бъдат парченни. За производството на този материал за довършителни работи, главно твърда дървесина като елша, липа, трепетлика. И тъй като иглолистни дървесни видове като лиственица, смърч, бор имат увеличен възел и смола за производството на стенни паркета, използвани в производството е много по-малко.

3

Особеностите на този паркет могат да бъдат приписани на факта, че покрай ръба на плочата има скосени краища, които много добре крият дефектите, образувани по време на полагане, и незначителни неравности на основата му. Наклонът елиминира малките празнини, които могат да се образуват по време на работа.

1

Ако сравним с паркет стена позната ни материали за стени, като например панелни стени, блок-къща, можем да кажем, че лигавицата и къщата на блок е много по-ниско от многото точки на стената паркет.

7

Ние гледаме в масата.

ДървенаБлок КъщаУол-паркет
видСтандартна дъска с наличен жлеб за закрепванеСимулира истинския кръг дневникПри обзавеждането е възможно да се създават различни чертежи или да се подреждат тухли.
степениСортирани по типове A, B, C.В повечето случаи смесени клас ABТя не е класифицирана според класовете, а за производството на щанци се избира най-висококачественото дърво, без възли с гладка повърхност.
монтиранеПо време на инсталацията е необходимо да се монтират почти всяка пластина по отношение на останалите и необходимостта да се изравнят стените с помощта на щайга.При инсталирането се изисква наличие на опит, тъй като основно се използва 6-метровият материал.Паркетна стена е направена в основната форма на щитове, които са монтирани многократно по-бързо от други довършителни материали, изработени от дърво.
дървоПри производството на иглолистни и широколистни дървесни видове се използва.Изработен е предимно от смърч и бор.Тя е изработена от вар.
Екологична съвместимостЗа производството се използва екологично чисто дърво.
Може да се приложиМоже да се използва за външна и вътрешна работа.
цена отВ зависимост от сорта. Разнообразие от C-пина игли от 145 рубли на опаковка (в опаковка от 10 броя). Разнообразие A също и игли струва до 780 рубли. ,за квадрата. м от 450 рубли.За квадрата. 1000 рубли.

В момента на закупуване на вниманието на нуждите на стена настилки обръща на опаковката на нейната цялост, нейните условия за съхранение, тъй като, ако опаковката е повредена, този материал не абсорбират влага, която може да доведе до непреднамерено разширение и след инсталацията свиване на панели, и следователно могат да се образуват пукнатини ,

Как да инсталираме стенен паркет.По време на монтажа на стенен паркет, трябва да обърнете внимание на някои нюанси на този материал, тъй като те са изработени от дърво.

9

  • Щитите или плочите трябва да бъдат избрани според текстурата и сянката.
  • Преди да започнете да завършите, паркетната стена трябва да се държи в тази стая в хоризонтална, разчленена и разопакована форма за поне 72 часа.

Стъпка 1. Инсталиране на кашона.

Както при всички материали за довършителни работи с паркет, необходимо е да се монтират ламелите на стъпки, не по-големи от 40 см.

Стъпка 2. Процесът на инсталиране.

Стенният паркет се сглобява с помощта на клеймерите, където се вкарва специална дъска в жлеба на матрицата и се фиксира с пирони и винтове. Този метод има някои предимства:

5

  • Такова закрепване на дъските дава възможност да се разшири с внезапни промени в влажността и температурата и да вземе първоначалните си състояния.
  • Външният вид е много подобрен, не е нужно да маскирате ноктите.
  • Закрепващите елементи за този материал са направени в поцинкована форма, на която се появяват ръжда.

Стъпка 3. Ние обработваме дървесината.

Поради факта, че липата е богата на етерични масла, затова не изисква обработка и специални грижи, ще е достатъчно, ако тези панели са лакирани.

  1. Ако стените са направени в сауна или вана, тази паркова стена се обработва с импрегнации, които са специално проектирани за вани.
  2. Във вътрешните помещения се обработва с импрегниране на вода (лазурно) или лаково покритие на основата на алкидни смоли.
  3. За обработка на стенен паркет, който се използва за външно довършване, трябва да използвате два слоя яхтен лак.6

Получените незначителни дефекти (грапавост и стружки) лесно могат да бъдат отстранени чрез шлифовъчна машина или шкурка. Големи дефекти се отстраняват с шпакловка за дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете ламинат за изкуствен паркетИзберете ламинат за изкуствен паркет
Научаваме кой паркет е най-издръжливНаучаваме кой паркет е най-издръжлив
Преглед на паркетна дъска карелияПреглед на паркетна дъска карелия
Бамбукови настилки алтернатива на твърда дървесинаБамбукови настилки алтернатива на твърда дървесина
На какви параметри и размери да изберете паркет дъскаНа какви параметри и размери да изберете паркет дъска
Това, което определя цената на паркет дъскаТова, което определя цената на паркет дъска
Нюанси за полагане парче паркетНюанси за полагане парче паркет
Технология на слагане на паралелни методи за сравнениеТехнология на слагане на паралелни методи за сравнение
Градина паркет от лиственица на парцелаГрадина паркет от лиственица на парцела
Какво е стенен паркетКакво е стенен паркет
» » Стенни паркет, новост за украса на стени от дърво