Бамбукови настилки алтернатива на твърда дървесина

По време на ремонта, когато става дума за ремонт на подове, хората най-често избират дъски от традиционни дървесни видове. Разбира се, това е отличен вариант, защото е много стилен, красив и ще повиши цената на къщата с порядък по-висок. Независимо от това, настилката от естествено дърво е доста скъпо и нейното производство оказва неблагоприятно въздействие върху състоянието на природната среда. Така се оказва, че въпреки че материалите за подови настилки, изработени от твърда дървесина дървета - една чудесна възможност, но през последните години, на пазара се появява предложения и е активно в търсенето на нови подови настилки материал, издръжлив, не по-малко ефективни и ви позволява да запишете. Ако се интересувате, а след това по време на пътуванията до строителните магазини, погледнете по-отблизо бамбуковия паркет, който, разбира се, е добър аналогов и икономичен вариант за бъдещето.

Тигър оцветяване на бамбукови настилки

Екзотичен дизайн на бамбук

Технически, бамбукови настилки не са изработени от дърво, защото дори това растение е по-тежко от много дървета от твърда дървесина, уви, всъщност то е форма на трева. Bamboo често се отглежда в Китай и на други места в Азия, нейните силни издънки нарязани на ивици, а след това ламинирани заедно и в крайна сметка, паркет изглежда като набор от обикновената дървесина. Най-често, паркет от бамбук намерена в два цвята - светло сиво (естествен цвят на растенията) и овъглено-черно, но има и много нюанси, така че изберете цвят, за да отговаря на нуждите ви, клиентите ще могат без затруднения.

Създаваме по-силна природна среда

В света: Едно от най-уникалните предимства на бамбуковия под е неговата екологична чистота. Това се дължи на факта, че бамбукът достига пълната си зрялост в рамките на две до три години, за разлика от дървото, което отнема десетилетия. Освен това, бамбукът не е необходим за засаждане, той се умножава и подмладява сам, което също е много изгодно и икономично. Производството на паркет от бамбук в началните етапи не оказва влияние върху околната среда, тъй като използваният ресурс се актуализира и не изисква никакви пестициди или химикали за неговото развитие. Не се притеснявайте за животни, които използват бамбук в диетата си, защото има много сортове от това растение, така че панди и мечки ще намерят какво да печелят.

Типичен модел на бамбуков паркет

В къщата: Паркет от бамбук е не само екологична опция, но и има много предимства, сред които:1. Сила: Поради голямата си здравина, бамбуковият паркет на практика никога не е имал вдлъбнатини и почти винаги идва с гаранция за поддръжка от 10 до 20 години.
2. Гъвкавост: Bamboo е по-силна, отколкото повечето от твърда дървесина дървета, но в същото време, той е много лек, така че няма проблем да се намали по време на инсталацията и достатъчно гъвкава, така че да може лесно да изберете опцията, която съответства на размера на всяка стая.
3. Стабилност: Бамбукът е устойчив на мухъл, различни вредители и насекоми, пожар и няма петна върху него.

Възможности за полагане на паркет от бамбук

Бамбуковият под може да бъде направен във всяка стая, а полагането започва от южната страна на пода. Полагането му, както и другите дървени продукти, изисква определени умения и умения, така че изпълнителят трябва да е компетентен и да може да се справя с паркета.

тъмна бамбукова настилка

Преди да купите, си струва да се запознаете с няколко основни дизайнерски варианта, които са на разположение днес:

- хоризонтален тип - когато на завършения паркет има дървени пръстени, наречени "кокалчета", което придава на продукта по-естествен вид -
- вертикален тип - когато на повърхността на паркета има дървени ленти, които формират дълги, тънки линии при полагане, създавайки визуален ефект от плътни подове, които изглеждат неустоимо -
- "тъкани от нишки" - този вид бамбуков паркет изглежда същият като други, но е създаден малко от друга технология, която съответства на името му. Работата е там, че за създаването му бамбукови ленти разглобено на малки кичури, а след това по-нататък земята и сгъстен, за да настилката по-траен и устойчив на външни въздействия.

Намаляване на разходите за довършване на дома

Бамбуковите подови настилки са идеална възможност, не само защото намаляват тежестта върху екологичното състояние на целия свят, но също така помагат за поддържането на вашия собствен бюджет. Полагането му ще Ви струва точно същото като поставянето на друг паркет, тъй като няма никакви затруднения и системата за складиране е стандартна. Но цената на директно паркет от бамбук ще бъде много по-евтино, почти два пъти по-малко от паркет от естествено дърво. На него е много лесно да се грижи за, както бамбуков паркет не се страхува от мокро почистване, и не е нужно да се направи голям разход за неговата поддръжка, просто достатъчно, за да имате под ръка парцал с мек връх. Но, за да се удължи срока на експлоатация и да се избегнат всякакви проблеми, но въпреки това не е необходимо да се извърши полагане паркет от бамбук в места с висока влажност: мазета, бани, тоалетни и др.

Видео: Инсталиране на бамбуков под

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме модерно подово покритие за залатаИзбираме модерно подово покритие за залата
Паркет от марка baum избираме австрийско качествоПаркет от марка baum избираме австрийско качество
Преглед на паркетна дъска карелияПреглед на паркетна дъска карелия
Как да започнете подова ремонт в апартаментКак да започнете подова ремонт в апартамент
Какво е плаващ под?Какво е плаващ под?
Най-добрата твърда дъскаНай-добрата твърда дъска
Подове без големи разходиПодове без големи разходи
Най-добър подов килимНай-добър подов килим
Паркет настилкаПаркет настилка
Лепила за паркетЛепила за паркет
» » Бамбукови настилки алтернатива на твърда дървесина