Паркет в домашна технология за оформяне на паркет и грижа за паркета

Днес нека да поговорим за думата: какво е да я оставим и да го оперираме. Борда от естествено дърво, преди да се използват други материали за създаване на под. Съвременните технологии позволяват нанасянето на това покритие дори в помещение с висока влажност. В допълнение към специалните импрегнации за подобряване на устойчивостта към влага на дървесината, той също се третира със защитни съединения и антисептици.

Дървото има редица предимства, основната от които се счита за естествена. Освен това дървесината има трайност, ниска абсорбция на топлина, привлекателен външен вид. Толкова много разнообразие от сортове дърво, че не е трудно да се избере покритие от всякакъв цвят.

Възможности за полагане на паркет

Въпреки всички предимства, подовите настилки под формата на лакирани дъски се използват все по-малко. Той е активно заменен от паркет - един от най-скъпите подови настилки, който е високо ценен за издръжливост, както и красота.

Паркетът е изработен от естествено дърво. Това обяснява своите предимства пред другите материали за довършителни работи: естественост, екологична чистота, широка гама от цветове, уникален модел. Модерният паркет е доста силен и ако е необходимо, той лесно се възстановява и актуализира с помощта на колоездене и шлайфане.

В момента десетки сортове дърво се използват за производството на паркет: бреза, габър, череша, клен, пепел, бук, дъб. Като цяло бенчмаркът е дъб. Дъбовият паркет е много устойчив на влага, има разнообразие от нюанси и много красив модел. Ако покритието се грижи редовно, то може да послужи до 70 години.

Паркетът се поставя върху добре изравнена и суха основа. Между основата и паркета е поставен изолационен слой - пергалин, шперплат или ПДЧ.

Технология на полагане на паркет.

Има много начини за полагане на паркет. Зависи от неговата рисунка и вид. Помислете за класика - коледно дърво от парче паркет. Обикновено първият ред започва от лявата стена на стаята, отстъпва се с 1 см - тази разлика след това затваря плинт. Каишките за първия ред се нарязват с шкурка под ъгъл от четиридесет и пет градуса (те се насочват към ъгъла на отрязване към стената).Паркетните ленти са фиксирани към основата с мастика. Тънкият му слой се нанася върху основата със шпатула или твърда четка. Всяка лента плътно притиска няколко секунди към пода. Поставяйки първия ред, преминете към втория. Уверете се, че щифтовете на една от летвите се поместват в жлебовете на другите (разликата не трябва да е по-голяма от 3 мм между съседните ламели).

Ще се наложи няколко дни да се втвърди мастика. Седмица по-късно паркетът трябва да бъде обработен. Той се вакуумира преди него, избърсва се с влажна кърпа и се оставя да изсъхне. Тогава паркетът се изравнява от равнината (движенията й се насочват изключително по дължината на дървесните влакна). За по-голяма гладкост паркетът трябва да се обработва с ръчен или електрически цикъл, покрит с два слоя лак или водоразтворим мастик. Покритието изсъхва два часа, но можете да започнете работа на прясно заземен под в рамките на 3-5 дни.За да се запази в продължение на много години девствената красота на паркета ще помогне на следните правила:

* влажността на въздуха в помещението трябва да бъде най-малко 50 и не повече от 70 при температура 20-22 градуса;

* Не отваряйте прозорци по време на дъжд;

* При измиване на пода не използвайте голямо количество вода - издърпайте парцала добре.

* Актуализирайте лаковото покритие на всеки 3 години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Аспекти на избор на паркет от масивАспекти на избор на паркет от масив
Паркет съвет от компанията tarkett преглед на популярните колекцииПаркет съвет от компанията tarkett преглед на популярните колекции
Какво представлява плочката за дърво?Какво представлява плочката за дърво?
Дървен паркет и неговите основни предимстваДървен паркет и неговите основни предимства
Коя подова настилка е по-добра от ламинат или паркет?Коя подова настилка е по-добра от ламинат или паркет?
Предимства и особености на coswick паркетни дъскиПредимства и особености на coswick паркетни дъски
Научаваме кой паркет е най-издръжливНаучаваме кой паркет е най-издръжлив
Паркет от марка baum избираме австрийско качествоПаркет от марка baum избираме австрийско качество
Избор на влагоустойчив паркетИзбор на влагоустойчив паркет
Преглед на паркетна дъска карелияПреглед на паркетна дъска карелия
» » Паркет в домашна технология за оформяне на паркет и грижа за паркета