Съдомиялна машина в шкафа избор и съвет

За да спестите място в кухнята и да се скриете от любопитните сухи очи след измиване на съдовете, по-добре е да си купите сушилня, която ще бъде в кухнята. Най-доброто за тези цели е килерът, разположен над мивката или недалеч от него. Съдомиялната машина в шкафа може да бъде строго вградена или да има разглобяем дизайн, който ви позволява да го носите по усмотрение на собственика. Те също се различават по форма, материал на производство, място на фиксиране, брой нива, наличие на допълнителни секции. Вградената сушилня е най-добрата опция, която ви позволява да съхранявате прибори за ежедневна употреба, предотвратява появата на прах върху нея.

Сушилня със стойка за уреди

Местоположението и формата на съдомиялните машини

На мястото на инсталиране, съдомиялните машини могат да бъдат разделени на три основни групи:

  • При шкафове на стена;
  • Ъгъл (както шарнирно, така и подово);
  • етаж

Най-често сушилнята се поставя в окачен шкаф, който е точно над мивката. В този случай, дъното може да не е, а съдомиялната машина няма да се нуждае от палет, тъй като останалата вода може да се оттича директно в мивката.

често сушилнята е построена в ъгъла

Местоположение в стенния шкаф, където е лесно да се постигне без навеждане, това е най-удобен за домакините, тъй като ви позволява да се спести време и енергия, когато миене на съдове, както и сервиране на масата.

За малки апартаменти с малки кухни, популярно място за монтиране на съдомиялна машина е ъгловият шкаф, разположен в ставата на мебелната стена. Ако изберете тази опция, когато купувате бележка, която Drainboard кабинета не трябва да бъде с правоъгълна форма, както фронтално разположени елементи на кухненски мебели и триъгълна, която е лесно да се поберат в един ъгъл.

Сушилня в стенен шкаф

Понякога мястото на монтиране на съдомиялната машина е подов шкаф - както фронтален, така и ъглова. Това е най-малко удобният начин за позициониране, тъй като е необходимо да се огъва многократно, за да се поставят ястия върху нея или да се обслужва масата. Обикновено тази опция се избира от собствениците на малки апартаменти с малки кухни, където е невъзможно да се организира достатъчен брой окачени шкафове.

Прозрачната врата може да не е най-добрата идея, ако ястията са изобилни

Изберете сушилня: фиксирана или подвижна?

Независимо от местоположението, сушилнята може да бъде твърдо закрепена или да има подвижна конструкция. Какви са предимствата и недостатъците на всеки вариант?

Незащитена съдомиялна машина може да бъде преместена във всеки килер по ваш избор или временно изложена на повърхността на кухненската маса, ако е необходимо. Предимствата на този тип сушилня могат да се отдадат на факта, че е по-лесно да се поддържат чисти, като се изчистват и дезинфекцират.

бюджетна версия на сушилнята

Недостатъкът при използване на подвижна структура може да възникне, ако размерът на съдомиялната се различава значително от размера на шкафа, където е инсталирана. В този случай, когато поставяте или сваляте чиниите, сушилнята може да се движи произволно в кухненския комплект.

Повечето модели сушилни, които вече са на разположение за продажба, са приспособени към стандартната ширина на кухненските мебели. Ако не се получи стандартния набор, и да го направи по поръчка, а параметрите са различни от конвенционалното мебелите, уверете се, че производителят е предоставил вградени мебели posudosushilku изисква размери.удобно за излитане и измиване

Предимствата на твърдо изработената сушилня са надеждността на закрепването, което е ключът към целостта на съдовете. Недостатъците включват невъзможността да се използва този шкаф за различна цел и трудността да се поддържа почистващото средство на сушилня в сравнение с подвижните модели.

Коя съдомиялна машина е по-добра - метална или пластмасова?

Какво друго трябва да обърнете внимание при избора и покупката? Стандартните сушилни за съдове могат да бъдат направени от:

  • Пластична хирургия;
  • Метал (най-често алуминий);
  • Неръждаема стомана.

Пластмасовите модели са леки, добре измити, достъпни в широка гама от цветове, достъпни.

е удобно да има отделна секция за чашите

Ако миялната машина, която искате да купите, е изработена от метал, например алуминий, имайте предвид, че повърхността й трябва да се обработва, за да се предотврати ръжда или корозия. Прахообразните багрила или хромираното покритие могат да се използват за защита от влага. Металните модели са по-скъпи от пластмасовите, но са по-евтини от сушилните от неръждаема стомана.

Най-скъпите, но в същото време и най-функционалните - съдомиялни машини от неръждаема стомана. Те не се страхуват от ръжда и корозия, годни добре и са лесни за почистване за почистване на вътрешността на модерната кухня, декорирани в минималистичен стил или «Техно стил».

Можете да закупите сушилнята отделно и да я поставите в шкафа

Недостатъците са, че сешоар в шкаф, изработен от неръждаем метал, е много по-тежък и по-скъп от пластмаса или метала.

Пакет, брой нива и раздели

Моделите на съдомиялните машини се различават помежду си чрез броя на нивата (едно- и двустепенно), наличието на допълнителни странични секции и пълен комплект. Какво трябва да търся при избора си?

местоположението на сушенето е по-добре определено по време на проектирането

Едностепенни модели, предназначени за дълбоки и десертни плочи, подходящи за всички стандартни кухненски шкафове. Ако решите да закупите сушилня с две нива (горна предназначена за чинии, чаши, чаши), преди да закупят измерите разстоянието между рафтовете, и се уверете, че височината на избрания от Вас модел не надвишава тази цифра.

Също така, когато купувате, обърнете внимание дали металният или пластмасов палет е за събиране на течаща вода в комплекта на съдомиялната машина. Без тази важна подробност шкафът, в който е инсталирана сушилнята, ще бъде постоянно изложен на влага, което ще доведе до увреждане на кухненските мебели.

сушилня, която може да бъде преместена

Ако все още сте закупили модела без палет, той може да се монтира в стенен шкаф точно над мивката, след като е извадил дъното. В този случай водата, изтичаща от съдовете, няма да навреди на кухненския комплект.

Някои модели имат допълнителни шарнирни секции, които са разположени отстрани. Те са предназначени за чаши, чаши или прибори за хранене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?
Какви са съдомиялните сушилни?Какви са съдомиялните сушилни?
Как да изберем вградена миялна машина с ширина 45 смКак да изберем вградена миялна машина с ширина 45 см
Техно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програмиТехно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програми
Свързване на съдомиялната машина с водопровод и канализацияСвързване на съдомиялната машина с водопровод и канализация
Оценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 смОценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 см
Съдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техникаСъдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техника
Правила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухняПравила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухня
Какви са малките компактни съдомиялни машини?Какви са малките компактни съдомиялни машини?
Правила и изисквания за свързване на съдомиялната машинаПравила и изисквания за свързване на съдомиялната машина
» » Съдомиялна машина в шкафа избор и съвет