Съдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техника

Съдомиялната машина е с вградена 45 см, чийто рейтинг може да се намери на много сайтове, има голямо търсене от страна на купувачите поради размера и функционалността му. За да изберете правилно съдомиялна машина за дома си, трябва да знаете принципите на работа, да имате идея за популярни и търсени марки, както и да преглеждате отзивите от тези, които са закупили тази техника.

Съдомиялна машина 45 см вградена: рейтинг

Съдомиялна машина 45 см

Съдомиялна - какво е това?

Вградената миялна машина е техника, която може да улесни живота на домакините, като за тях изпълнява функцията за измиване на различни ястия. Вградените модели са декорирани за интериора, така че са невидими и заемат минимално пространство.

Схема за изчисляване на ширината на съдомиялните машини и мебелите

Схема за изчисляване на ширината на съдомиялните машини и мебелите

Тази техника се различава в няколко аспекта:

 • по пътя на вграждането;
 • размера и капацитета на съдовете;
 • по начини на свързване;
 • с размера на изразходваната вода;
 • върху разнообразни програми и функции;
 • по вид контрол;
 • технически характеристики.

Стандартният размер на съдомиялната машина е 60 см, но има и по-тесни версии, чиято широчина е само 45 см.

Елегантна версия с плъзгащи шкафове

Елегантна версия с плъзгащи шкафове

Съществуват два вида съдомиялни машини:

 • При затворен панел. Те са декорирани под интериора на специални панели.
 • При отворен панел. Такива модели като тези, които обичат да видят появата на технология, не се опитват да я скрият от очите.

Начини на свързване и консумация на вода

Има няколко опции за свързване на чинии за измиване на съдове:

 • до топла вода;
 • към студена вода;
 • универсален метод.
Стандартна диаграма на свързване

Стандартна диаграма на свързване

С използването на топла вода ще спестите електроенергия, но температурата трябва да е около 60 ° C, в противен случай ще се счупи техниката, което е нерентабилно при условия на честа прекъсване на доставката на топла вода в Русия. Измиването на съдовете с използване на студена вода е по-популярно и съдовете се считат за по-чисти, само за отопление, за да прекарват допълнително количество електроенергия.

Монтажни размери на съдомиялната машина 45 см

Монтажни размери на съдомиялната машина 45 см

Оптимално - универсален начин. Той използва специален миксер, който позволява на техникът да работи и от двата вида водоснабдяване. По отношение на потреблението на вода, ще спестите, като купувате всяка съдомиялна машина, а за ръчно почистване на ястия на ден, тя отнема около 80 литра вода, а за едно стартиране на оборудването само 8 до 25 литра вода, в зависимост от модела.

Елегантна подредба с ръба на мивката

Елегантна подредба с ръба на мивката

По този начин закупуването на съдомиялна машина не само ще ви спести време, но и вода. И тъй като сега навсякъде инсталиран броячи, тогава парите ви ще бъдат също така безопасни.

Как да изберем съдомиялна машина 45 см: отзиви и цени

За да изберете модел за себе си, трябва да решите няколко въпроса:

 • Решете приоритетите: дизайнът или функционалността са важни.
 • Изчислете приблизителния брой ястия, които използвате на ден.
 • Каква консумация на електроенергия е приемлива за вас.
 • Решете как да изсушите съдовете.
 • Имате ли нужда от допълнителни режими или достатъчно основни.
Сребрена съдомиялна машина на Bosch

Сребрена съдомиялна машина на Bosch

Безспорен лидер сред производителите на такова оборудване са Bosch и Siemens, чийто обхват е широко представен на руския пазар. Тя се обуславя от държавата на производителя, Германия или Полша най-често се произвеждат.

Елеганс от Сименс

Елеганс от Сименс

Сред най-скъпото оборудване в топ позициите на рейтингите е производителят Asko, а също така можете да се срещнете с германските марки Miele и Gaggenau. Според прегледите на обикновените потребители, които купуват оборудване в средния ценови диапазон, производителите и някои видове съдомиялни машини могат да бъдат разпределени както следва.

Таблица 1. Оценка на съдомиялните машини и тяхната средна цена

CategoryModelModelImageПрограмиране по 10-точкова скалаПримерна стойност в рубли
Компактни съдомиялни машини1Bosch SKS 62E229.831160
2Electrolux ESF 2400 OW9.718290
Най-тясна съдомиялна машина1Bosch SPS 53E06GB9.832990
2Candy CDP 46099.516890
Стандартни размери1Bosch SMS 40L029.836990
Малък, може да се монтира в колона1Siemens SK 76M5449.949030
2Bosch SKE 52M559.848710
Вградено в 45 см1Siemens SR66T0901051400
2Bosch SPV40X809.925980
3Whirlpool ADG 4229.823043
4Delonghi DDW06S Брилянтен9.629990


Нека разгледаме по-подробно такава техника, като вградени съдомиялни машини, широчина 45 см, тъй като те са по-популярни сред купувачите благодарение на размерите и функциите могат да включват най-различни.

Контролен панел

Контролен панел

Полезна информация! За да оцените качеството на миялните чинии преди да закупите оборудване, обърнете внимание на буквите в паспорта.

В техническия паспорт на устройството можете да намерите следните символи на буквите:

 • А - най-високо ниво на почистващи прибори;
 • B - перфектно пране;
 • C - Измийте достатъчно добре;
 • D - над средното ниво на промиване;
 • E - качеството на мивката съответства на задоволително ниво.
Избор на панела за цвета на кухнята

Избор на панела за цвета на кухнята

Също така обръщайте внимание на броя на програмите:

 • Основната мивка, в която се използва гореща вода, продължава около 2-3 часа;
 • Супер миене. Използва се практически вряща вода при по-кратка продължителност (1,5 часа);
 • Потапяне. Той се поставя в избрания период, той се използва за дълги, непромити ястия.
 • Бързо. Времето за измиване е около 40 минути, се използва за съдовете, които се използват постоянно.
Контролен панел на горната страна на вратата

Контролен панел на горната страна на вратата

Това са основните четири функции, които са включени в почти всички марки, в най-модерните модели броят на режимите може да достигне 15 броя. Така например, вградената миялна машина Bosch SPV 40X80 45 см има четири режима на работа, които са достатъчни, за да поставите това устройство в списъка с най-добрите.

Съдомиялна машина 45 см вградена: потребителски рейтинг и спецификации

Отговаряйки на въпроса как да изберем съдомиялна машина за къщата, разчитайки не само на прегледите, но и на техническите параметри на оборудването, струва си да погледнете по-отблизо рейтинга. Нека разгледаме подробно вариантите на най-популярните модели съдомиялни машини.

Топ 3 най-популярни съдомиялни машини с ширина 45 см

 • Най-популярна е вградената миялна машина BOSCH SPS 40E12 RU. Отнася се до бюджетния вариант, има малък асортимент от програми (4), но в същото време се справя добре с неговите директни задължения. Той е просторен и може да разпознае различни детергенти. В същото време е оборудван със защита срещу изтичане на вода и от деца. Можете да зададете температурния режим от 30 до 70 градуса. Очаквана цена от 25 000 рубли.
Модел BOSCH SPS 40E12 EN

Модел BOSCH SPS 40E12 EN

Можете да срещнете подобна отзиви от клиенти: "Получих го за семейство от трима, което се оказа достатъчно. Отначало острата миризма на пластмасовите части се обърка, но в крайна сметка мина. В останалата част той изпълнява отлична функция от функциите си, а прост дисплей и избор на програми не изисква дълго проучване на инструкциите. "
 • Второто място е заета от CANDY CDP 4609. Събранието е китайски, но моделът е надежден. Чрез техническите параметри е подобен на първия вариант, причинява само повече оплаквания от потребителите. Тя привлича много ниска цена, само 17 000 рубли.
Опция CANDY CDP 4609

Опция CANDY CDP 4609

 • На трето място е моделът SIEMENS SR24E205RU. Отнася се за клас бюджетни съдомиялни машини. Това е пълен аналог на техниката на Bosch, която спечели първото място, но не е толкова популярна сред потребителите и затова заема само третото място. Цената на това оборудване е 24 500 рубли.

SIEMENS SR24E205EN

Всички представени модели имат тих режим на работа и са икономични по отношение на потреблението на вода, а също така не са трудни за използване препарати. По този начин вградената съдомиялна машина (45 см), чийто рейтинг е представен по-горе, е много популярен и най-надеждният остава техниката на Bosch.

Средства за миене на съдове

В допълнение към самата технология е целесъобразно да се изберат правилните детергенти, тъй като неправилното използване на такива почистващи течности или капсули може да доведе до счупване. Ето защо нека разгледаме как са разположени съоръженията за съдомиялни машини в класацията на потребителите.

Според клиентите, BioMio 7 таблетки за миене на съдове са признати за най-доброто средство в едно. По-добре е да изпиете различни ястия, да се справите с изгорелите райони и евтино - 420 рубли.

Как да използвате таблетки за миене на съдове

Как да използвате таблетки за миене на съдове

След него купувачите предпочитат фини таблетки. Въпреки високата цена на 2000 рубли, те са в търсенето, тъй като се справят добре с миенето на съдове и не увреждат самата техника и са подходящи и за почти всички модели съдомиялни машини.

Средствата завършват

Средствата завършват

На трето място е Aeonite 5 в едно. Те привличат такива таблетки на цена от 240 рубли. Те не съдържат вредни вещества и се справят с основната задача. По този начин дори и изборът на средства трябва да се подхожда внимателно, в противен случай може да се наложи да се измият съдовете и в най-лошия случай да се изпрати самото оборудване за поправка

Съвети

За да изберете подходящо съдомиялна машина (45 см), трябва първо да определите броя на необходимите функции и вида на връзката. Също така обърнете внимание на качеството на измиване, не купувайте оборудване с клас под "C", дори и на най-атрактивната цена.

Опция за инсталиране на съдомиялна машина

Опция за инсталиране на съдомиялна машина

Дори при избора на детергент трябва да се подхожда внимателно, за да не се повреди техниката. Благодарение на големия асортимент от вградена техника за миене на съдове, можете лесно да намерите подходящата опция за себе си. И също така предлагат да гледате видео за избор на съдомиялна машина.

Видео: изберете миялна машина

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?
Как да изберем подходящата съдомиялна машина?Как да изберем подходящата съдомиялна машина?
Как да изберем вградена миялна машина с ширина 45 смКак да изберем вградена миялна машина с ширина 45 см
Техно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програмиТехно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програми
Оценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 смОценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 см
Правила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухняПравила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухня
Какви са малките компактни съдомиялни машини?Какви са малките компактни съдомиялни машини?
Свързване на бош в съдомиялната машинаСвързване на бош в съдомиялната машина
Как да изберем вградени уреди за кухнята?Как да изберем вградени уреди за кухнята?
Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?
» » Съдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техника