Как да инсталираме вградена перална машина под плота?

Вградената перална машина ще спести място в кухнята

Наскоро вградени перални машини под плота станаха популярни, защото в малки или апартаменти не винаги има място за пералня. Това решение ще спести място в банята или апартамента. Използването на вградени кухненски уреди придобива популярност в Русия, защото не само пести пространство, но и има известно удобство. Лекотата на инсталиране и свързване на такива домашни уреди позволява да се справят с тези проблеми на практика на всеки мъж.

Перални машини в кухнята

Идеята за инсталиране на пералня в кухнята не е нова. Той се появява през деветдесетте години на миналия век. Поради липса на уреди за вграждане, като миене на уредите в кухнята организираха конвенционалните модели, които рядко се вписват в интериора, и повърхността не може да служи като работен плот. Всичко това не позволи рационално използване на кухненското пространство.

Основните предимства на вградената технология са:

 • рационално използване и пространствено спестяване на банята;
 • възможност за инсталиране на машината в кухненския шкаф, което позволява да не се разваля интериорът;
 • вградените модели са по-здраво закрепени, което предотвратява вибрациите и изместването на машината;
 • Възможност за инсталиране на плот на пералната машина, която може да се използва по предназначение.
На повърхността на вградената стиралка можете свободно да инсталирате плота
На повърхността на вградената стиралка можете свободно да инсталирате плота

Недостатъците са необходимостта от поставяне на кош за мръсно пране в кухнята. В случай, че мръсната кошница за пране е в друга стая, трябва да я прехвърлите. Цената на вградения модел е 15-20 пъти по-висока от обичайното, необходимо е да го инсталирате и свържете по-дълго и по-сложно от обикновената перална машина.

Монтирането на цялото вградено оборудване се извършва в първите етапи на инсталиране на кухненския комплект.

Трябва да се отбележи, че при избора на вградена перална машина трябва да се предпочитат модели с хоризонтално натоварване на прането - те са най-практични.

Какво ще стане, за да инсталирате

Преди да си купите автомобил, първо трябва да знаете размерите на избрания модел, да направите (или да поръчате) бордюра за тях и да донесете съобщението до мястото на инсталация: вода, канализация и електричество.

Преди да се изгради пералня в кухнята, трябва да се приведе в съответствие таблиците на краката (където ще бъде построен) и проверете последното ниво - тя трябва да е в хоризонтално положение. След това трябва да проверите дали има някакви препятствия за отваряне на вратата и плота под ъгъл от поне 90 градуса. В случай на непълно отваряне на вратата може да възникнат неудобства или повреди.

Шкаф с чекмедже
Шкаф с чекмедже


Сега отидете на инструментите и материалите, които трябва да инсталирате. Ще се изисква:

 1. Ниво за изравняване и регулиране на повърхността преди монтажа, след монтажа и при монтажа на плота.
 2. Отвертка или отвертка (избрани в зависимост от размера на винта).
 3. Молива и лента за маркиране.
 4. Комплект ключове (или гаечен ключ) за водоснабдяване.
 5. Изолационна лента (или ФПМ).
 6. Панти за вратата или плота (ако моделът е с вертикално натоварване).
 7. Винтове (винтове), дължината се определя от дебелината на повърхностите, към които ще бъде направено затягането.
 8. Лепило за дърво и метал.

Процесът на инсталиране на устройството

Почти всички вградени модели имат специални крепежни елементи за шкафа и масата. Също така, вградената перална машина в кухнята има специални закрепвания за панти на вратите, които на свой ред изискват специални контури (понякога са включени и бримки).

Подходът на комуникациите към пералната машина
Подходът на комуникациите към пералната машина

След извършване на подготвителната работа, пералната машина се вкарва в непокритата маса. След това подравнете крачетата на машината така, че крепежите на плота на масата да са плоски хоризонтално. След това оборудването се завинтва към бордюра. След това се свързва (или се свързва).

Съвременните пластмасови тръби за вода имат предимство пред чугун или неръждаема стомана: те могат лесно и бързо да бъдат доведени до точното място с помощта на малък брой инструменти.

След извършване на необходимите комуникации, вратите (вратата) на шкафа са окачени и подравнени хоризонтално и вертикално. Вратите трябва да се окачват дори при използване на вертикална товарна машина: те ви позволяват удобно да обслужвате машината или бързо да я свалите за поправка или подмяна. След вратата можете да инсталирате плота. Монтирането на плота за маса ви позволява да инсталирате машината по-удобно. За да го оправите, се използват предварително изработени дървени втулки, намазани с лепило, които се поставят в специални канали на бордюра.

Пералня под плота във вътрешността на кухнята
Пералня под плота във вътрешността на кухнята

Друг вариант включва необходимостта от монтиране на плота в началния етап на инсталиране. Въпреки че последният вариант е най-често срещаният, но е много по-трудоемък от версията с по-късно монтирани плотове. Монтирането на плота трябва да елиминира натиска върху машината, съединението трябва да бъде запечатано със специален силикагел, за да се предотврати навлизането на вода и храна в машината.

Вградените машини и сушилни изискват специални условия, защото в техния случай капака на маса запечатан няма да се скачи със съседите, затова е необходимо да се изключи вероятността от контакт с колата външни течности, предмети или хранителни остатъци.

Заключение по темата

След като инсталирате настолната маса, вградената пералня е готова за употреба. В някои случаи вградена перална машина не е налична или (ако възникне грешка при монтажа) не позволява използването на отделението за прах. Но това не е сериозен проблем. Прах, белина, изплакващо средство се излива или се излива директно в резервоара с пране.

По горния начин печки, микровълнови фурни, кухненски прибори, хлебопекарни и дори хладилници могат да бъдат вградени в мебели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мийте върху пералнятаМийте върху пералнята
Вградени микровълнови фурниВградени микровълнови фурни
Модерни вградени кухни, страхотен дизайн и безупречна функционалностМодерни вградени кухни, страхотен дизайн и безупречна функционалност
Как да свържете перална машина в кухнята и да я вградите в слушалкатаКак да свържете перална машина в кухнята и да я вградите в слушалката
Как да изберем вградени уреди за кухнята?Как да изберем вградени уреди за кухнята?
Как да се организира кухня за 4 кв. М?Как да се организира кухня за 4 кв. М?
Предимства при използване на прибиращи се контакти за плотовеПредимства при използване на прибиращи се контакти за плотове
Как да спестите място в банята?Как да спестите място в банята?
Съвети за самостоятелно свързване на пералната машина към канализациятаСъвети за самостоятелно свързване на пералната машина към канализацията
Как да изберем размера на съдомиялната машина за вграждане?Как да изберем размера на съдомиялната машина за вграждане?
» » Как да инсталираме вградена перална машина под плота?